Η Φιλαρμόνια σε μια συμφωνική βραδιά για "Ψυχές και Ήρωες"

Τη συναυλία θα κλείσει η διαχρονική "Ηρωική" συμφωνία του Ludwig van Beethoven, σε μια πολυαναμενόμενη ερμηνεία από την Φιλαρμόνια, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μαλιάρα.

Φιλαρμόνια ορχήστρα ©Akriviadis Low

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συναυλία της Φιλαρμόνιας στη νέα αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Αθηνών Αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος". Στην επίσημη συναυλία των εγκαινίων της αίθουσας τον περασμένο Δεκέμβριο, που δόθηκε από την Φιλαρμόνια, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Περιφερειάρχη Αττικής, της Υπουργού και του Υφυπουργού Πολιτισμού, ανακοινώθηκε επίσημα και η τακτική συνεργασία των δύο κορυφαίων καλλιτεχνικών φορέων. Συνεργασία που θα υλοποιηθεί με σειρά συναυλιών και άλλων δράσεων μέσα στο 2023.

Θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα με σπάνια έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών: Ο Ναπολέων Λαμπελέτ ήταν μέλος μεγάλης οικογένειας συνθετών από την Κέρκυρα και τα έργα του είναι ελάχιστα γνωστά. Το έργο "Πεταλούδες στον κήπο των ρόδων" είναι απόσπασμα μπαλέτου από μια ξεχασμένη οπερέτα του και αποκαταστάθηκε μουσικολογικά από την Φιλαρμόνια. Ο Γεώργιος Πλάτων, και αυτός επτανησιακής καταγωγής, είναι από τους σημαντικότερους συνθέτες και πιανίστες του ελληνικού εικοστού αιώνα και δάσκαλος πολλών νεότερων συνθετών.

Τα έργα των δύο Ελλήνων θα συνομιλήσουν, στο πρώτο μέρος της συναυλίας, με το δροσερό και νεανικό κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα του διάσημου Ρώσου συνθέτη Dmitri Kabalevsky, με σολίστ την Λευκή Κολοβού. Τη συναυλία θα κλείσει η διαχρονική "Ηρωική" συμφωνία του Ludwig van Beethoven, σε μια πολυαναμενόμενη ερμηνεία από την Φιλαρμόνια, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μαλιάρα.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ωδείο Αθηνών

Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Μουσικές διαδρομές "Από τον Μπαχ στους ρεμπέτες του Πειραιά"

Το Guitarte ensemble και ο τραγουδιστής Δημήτρης Βουτσάς παντρεύουν διαφορετικούς ήχους και εποχές σε μια ιδιαίτερη βραδιά.

08/02/2023

And Also The Trees: Goth/post-punk καταχνιά και κραυγές ενθουσιασμού στο "Gagarin"

Σε μια ελκυστική double bill σύμπραξη με τους Legendary Pink Dots (που έμειναν αμφιλεγόμενοι), οι Βρετανοί πήραν μέρος στους εορτασμούς του "Death Disco", τιμώντας τα 10 του χρόνια με τον καλύτερο τρόπο.

Η Μαρία Κοτρότσου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Στη συναυλία της θα την πλαισιώνει η παιδική χορωδία της Λεόντειου Σχολής, υπό τη.θυνση της Νικόλ Πρίντεζη

Έχεις χάσει τα πάντα μα επιμένεις

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Στέρεο Νόβα, με αφορμή την τελετή έναρξης της "2023 Ελευσίς", δεν καταλάβαινα αν έλειπαν αυτοί ή εγώ.

H Rosalía είναι η πρώτη headliner του Release Athens Χ SNF Nostos

Tο Release Athens συναντά το SNF Nostos για ένα από τα μεγαλύτερα συναυλιακά γεγονότα του καλοκαιριού.

"Ταξίδι στη Λατινική Αμερική" με τον Yoel Soto και την Κλαίτη Σωτηριάδου

Η σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή "Jazz στο Μουσείο" συνεχίζει το αφιέρωμα "Ποίηση και Jazz".

Ένα μουσικό αναλόγιο για τη ζωή και το έργο της Frida Kahlo

Η ευρηματική ερμηνεία της ηθοποιού Ματθίλδης Μαγγίρα αναδεικνύει την ιστορία της Κάλο μέσα από τη σωματική της ιδιορρυθμία, ενώ, η μεσόφωνος Μαρισία Παπαλεξίου και ο πιανίστας Διονύσης Μαλλούχος πλαισιώνουν μουσικά αυτό το ταξίδι της εικαστικού.