Θοδωρής Οικονόμου, Σαβίνα Γιαννάτου & Νικόλας Καζάζης παρουσιάζουν το μουσικό έργο "ESSON="

Ένα έργο που συνδυάζει την μουσική και τον ήχο, τα εικαστικά, τον πρωτότυπο φωτιστικό σχεδιασμό και την έρευνα, σε σχέση με την ηχητική εγκατάσταση, στον "Παρνασσό".

Θοδωρής Οικονόμου, Σαβίνα Γιαννάτου & Νικόλας Καζάζης παρουσιάζουν το μουσικό έργο ESSON= © Pinelopi Gerasimou

Ο Θοδωρής Οικονόμου, σε συνεργασία με τον Νικόλα Καζάζη και την συμμετοχή της Σαβίνας Γιαννάτου, παρουσιάζουν ζωντανά το μουσικό έργο "ESSON=" στις 27 και 28 Δεκεμβρίου στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός". Το "ESSON=" είναι ένα μουσικό έργο που συνδυάζει την μουσική και τον ήχο, τα εικαστικά, τον πρωτότυπο φωτιστικό σχεδιασμό και την έρευνα, σε σχέση με την ηχητική εγκατάσταση. Ο Θοδωρής Οικονόμου προτείνει μαζί με τους συνεργάτες του, τη συνάντηση διαφορετικών καλλιτεχνικών κόσμων, του κλασικού πιάνου και της πιο τελευταίας τεχνολογίας στην ηχητική εγκατάσταση, δημιουργώντας ένα έργο που επικοινωνεί άμεσα με την εποχή του.

Ο Θοδωρής Οικονόμου στο πιάνο, ένας συνθέτης που έχει υπογράψει τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων στο Θέατρο και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες, με τον ευρηματικό Νικόλα Καζάζη στο sound design, δημιουργούν ζωντανά επί σκηνής μια κοινή ηχητική και οπτική πρόταση. Ένα σύμπαν που ακουμπάει στον ήχο και στην ικανότητα του να δημιουργεί σκηνικό χώρο, με κεντρικό πυλώνα την κοινή αισθητική και τον χειροποίητο ηχητικό προγραμματισμό.

Σε αυτό το ιδιαίτερο έργο η φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου συνδιαλέγεται με τους δυο καλλιτέχνες σαν ένα επιπλέον όργανο χρησιμοποιώντας διαφορετικές "τεχνικές" και παράγoντας μοναδικά ηχοχρώματα δημιουργώντας μια άρρητη γλώσσα όπου οποιοσδήποτε ήχος του περιβάλλοντος μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για τη δημιουργία ενός μουσικού κομματιού.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

«ESSON=»

  • Ιδιαιτερότητες

Ο Θοδωρής Οικονόμου, σε συνεργασία με τον Νικόλα Καζάζη και τη συμμετοχή της Σαβίνας Γιαννάτου, παρουσιάζουν ζωντανά το μουσικό έργο που συνδυάζει τη μουσική και τον ήχο, τα εικαστικά, τον πρωτότυπο φωτιστικό σχεδιασμό και την έρευνα σχετικά με την ηχητική εγκατάσταση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα: εξερευνώντας τη μουσική του 18ου αιώνα "των μεταβάσεων"

Το πολύτιμο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής που παρουσιάζεται κάθε Νοέμβρη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αποτελεί πλέον τη σημαντικότερη διοργάνωση παλαιάς μουσικής στη χώρα μας, κάτι που επιβεβαίωσε, πέραν της αδιαμφισβήτητης ποιότητάς του, και η τεράστια προσέλευση του κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
05/12/2025

Η Νένα Βενετσάνου δεν ήταν έτοιμη για τις "Ρεμπέτισσες Ψυχές"

Η σπουδαία ερμηνεύτρια σε μια εξομολογητική συνέντευξη για τις γυναίκες του ρεμπέτικου, τη δημιουργία της παράστασης και όσα ανακάλυψε μέσα από αυτές.

4 συναυλίες και παραστάσεις τον Δεκέμβριο για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της μουσικής

Από το γκαλά όπερας με έργα του Τζουζέπε Βέρντι ως το κλασικό παραμύθι των Χριστουγέννων "Ο Καρυοθραύστης" το πρόγραμμα του θεάτρου Ολύμπια είναι σίγουρα ενδιαφέρον.

Οι Onirama στο απόλυτο Χριστουγεννιάτικο τριήμερο πάρτι

Έρχονται στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ, στις 23, 24 & 25 Δεκεμβρίου 2025.

Όλα όσα σε περιμένουν τις γιορτές στο Half Note Jazz Club

Η πόλη γιορτάζει στον αγαπημένο της jazz προορισμό και, μεταξύ άλλων, κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με Emma Smith και Jive Aces.

Ο Δεκέμβρης του Παύλου Σιδηρόπουλου

Μπορεί να κύλησαν 35 χρόνια από τον θάνατό του, όμως τρεις γενιές εγχώριων rockers φροντίζουν και κρατούν τη μνήμη του ζωντανή, χάρη σε μια μεγάλη συναυλία-γιορτή στο ιστορικό "Κύτταρο" (φέτος λαμβάνει χώρα την Παρασκευή 5/12), την οποία τιμά πλήθος κόσμου.