Τα "Περάσματα" των "Σαβίνα Γιαννάτου & Chores" στην Πάρο και τη Νάξο

Σαβίνα Γιαννάτου & CHÓRES_φωτο Βαλέρια Ισάεβα © Βαλέρια Ισάεβα

Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Chores συνεχίζουν το απροσδόκητο μουσικό ταξίδι τους και παρουσιάζουν τα Περάσματα στις 25 Ιουλίου στο Θέατρο "Αρχίλοχος" στην Πάρο, στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ στο Πάρκο 2022", και στις 26 Ιουλίου στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο, στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Νάξου 2022". 

Το πρόγραμμα Περάσματα, σε επιμέλεια του Κορνήλιου Σελαμσή, συνδυάζει την παράδοση, τη σύγχρονη μουσική δημιουργία και τον αυτοσχεδιασμό σε αξεδιάλυτο σύνολο, με βασικό όχημα την ανθρώπινη φωνή. Τα Περάσματα αποτελούν ένα ανθολόγιο έργων που γράφτηκαν ειδικά για τις συναυλίες αυτές από τέσσερις διαφορετικούς συνθέτες, τους Γρηγόρη Ελευθερίου, Γιάννη Μαραμαθά, Φίλιππο Σακαγιάν και Γκάρυ Σάλομον, χρησιμοποιώντας όμως ως βάση για το καθένα ένα τραγούδι που προϋπήρχε. 

Σαβίνα Γιαννάτου & CHÓRES_φωτο Βαλέρια Ισάεβα
© Βαλέρια Ισάεβα


Διατρέχοντας τους μουσικούς τόπους και την ιστορία της Μεσογείου, αυτά τα αρχικά τραγούδια, άλλοτε παραδοσιακά, άλλοτε γραμμένα από επώνυμους συνθέτες, γίνονται, στα χέρια μιας νεότερης γενιάς συνθετών που ζουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υλικό για έρευνα και δημιουργία καινούριων μουσικών εμπειριών και απροσδόκητων εκπλήξεων.
Έτσι, μεταξύ άλλων, η κορσικανική πολυφωνία, ο μουσικός πολιτισμός των Ισπανοεβραίων προσφύγων Σεφαρντίμ, η τραγουδοποιία της Λένας Πλάτωνος, η παράδοση της Σμύρνης των αρχών του 20ού αιώνα και η αρχαιότερη πλήρως σωζόμενη μουσική σύνθεση, ο αρχετυπικός Επιτάφιος του Σεικίλου, διασταυρώνονται με υλικά και μέσα που οι συνθέτες του σήμερα οραματίζονται και εφευρίσκουν. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από δύο ιστορικές χορωδιακές μεταγραφές παραδοσιακών ελληνικών τραγουδιών από τους διακεκριμένους συνθέτες Άλκη Μπαλτά και Χρήστο Σαμαρά. Αυτός ο αναπάντεχος συνδυασμός υλικών παράγει έναν πρωτότυπο ηχητικό κόσμο στο μεταίχμιο της νεωτερικότητας και της παράδοσης. 

Πάρος: "Φεστιβάλ στο Πάρκο 2022"
Θέατρο "Αρχίλοχος" 
25 Ιουλίου 2022 / Ώρα έναρξης: 9 μ.μ
Τιμή εισιτηρίου: 15 € / Προπώληση: ticketservices.gr

Σαβίνα Γιαννάτου & CHÓRES_φωτο Βαλέρια Ισάεβα
© Βαλέρια Ισάεβα

Φεστιβάλ Νάξου 2022
Πύργος Μπαζαίου
26 Ιουλίου 2022 / Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ
Είσοδος ελεύθερη 

Φωνή: Σαβίνα Γιαννάτου
Γυναικείο φωνητικό σύνολο Chores: Μαρία Δελαπόρτα, Μαρίνα Εμμανουηλίδου, Ειρήνη Ζούτσου, Ναταλία Κατσιμάνη, Σοφία Κατσιούρη, Νάνσυ Κλαμπάτσα, Αλκμήνη Μπασακάρου, Ινώ Πικιώνη, Ναταλία Ρουτσολιά, Μαρίνα Σκούρα
Αρχαία λύρα: Νάνσυ Κλαμπάτσα
Κανονάκι: Μαρία Δελαπόρτα
Σαντούρι: Ειρήνη Ζούτσου
Βιολοντσέλο: Σοφία Κατσιούρη
Καλλιτεχνική διεύθυνση φωνητικού συνόλου Chores: Μαρίνα Σάττι
Μουσική διεύθυνση και διδασκαλία φωνητικού συνόλου Chores: Σιμέλα Εμμανουηλίδου
Οργάνωση παραγωγής φωνητικού συνόλου Chores: Νάντια Σαμαρά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Συναυλιακό αφιέρωμα στη Σμύρνη με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Φεστιβάλ Μαραθώνα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και έξι δεξιοτέχνες μουσικοί, μάς προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι στις αρχές του 20ου αιώνα, γεμάτο από την κοσμοπολίτικη αύρα της πόλης εκείνης που θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς στην σύγχρονη ιστορία του ελληνισμού.

12/08/2022

Φεστιβάλ "Στη σκιά των Βράχων" με τη Νατάσσα Μποφίλιου

Η καλλιτεχνική τριάδα αποτελούμενη από τους Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο επιστρέφει στην Αθήνα για μια συναυλιακή βραδιά "Στη Σκιά των βράχων".

To "Anime" του Φοίβου Δεληβοριά στην Τεχνόπολη

Η πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση του άλμπουμ του γνωστού καλλιτέχνη στην Τεχνόπολη από μία ομάδα ταλαντούχων συντελεστών.

Οι εκρηκτικοί Clamm τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Η αυστραλιανή μπάντα ανεβαίνει στη σκηνή της Death Disco και παρουσιάζει το νέο της δισκογραφικό υλικό, συνοδευόμενοι από τους Kidney Black και τους Frenzee.

Taki Tsan & Phyrosun στα Πανοραμικά Σκαλιά του Νιάρχου

Δύο θρύλοι της εγχώριας hip hop σκηνής έρχονται το φθινόπωρο στην Αθήνα ερμηνεύοντας ακυκλοφόρητα τραγούδια αλλά και παλαιότερα υλικό της δισκογραφίας τους.

Οι CHÓRES ταξιδεύουν στο παρελθόν μέσα από τους μουσικούς τόπους

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, η γυναικεία χορωδία έρχεται στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.