Τα "Περάσματα" των "Σαβίνα Γιαννάτου & Chores" στην Πάρο και τη Νάξο

Σαβίνα Γιαννάτου & CHÓRES_φωτο Βαλέρια Ισάεβα © Βαλέρια Ισάεβα

Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Chores συνεχίζουν το απροσδόκητο μουσικό ταξίδι τους και παρουσιάζουν τα Περάσματα στις 25 Ιουλίου στο Θέατρο "Αρχίλοχος" στην Πάρο, στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ στο Πάρκο 2022", και στις 26 Ιουλίου στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο, στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Νάξου 2022". 

Το πρόγραμμα Περάσματα, σε επιμέλεια του Κορνήλιου Σελαμσή, συνδυάζει την παράδοση, τη σύγχρονη μουσική δημιουργία και τον αυτοσχεδιασμό σε αξεδιάλυτο σύνολο, με βασικό όχημα την ανθρώπινη φωνή. Τα Περάσματα αποτελούν ένα ανθολόγιο έργων που γράφτηκαν ειδικά για τις συναυλίες αυτές από τέσσερις διαφορετικούς συνθέτες, τους Γρηγόρη Ελευθερίου, Γιάννη Μαραμαθά, Φίλιππο Σακαγιάν και Γκάρυ Σάλομον, χρησιμοποιώντας όμως ως βάση για το καθένα ένα τραγούδι που προϋπήρχε. 

Σαβίνα Γιαννάτου & CHÓRES_φωτο Βαλέρια Ισάεβα
© Βαλέρια Ισάεβα


Διατρέχοντας τους μουσικούς τόπους και την ιστορία της Μεσογείου, αυτά τα αρχικά τραγούδια, άλλοτε παραδοσιακά, άλλοτε γραμμένα από επώνυμους συνθέτες, γίνονται, στα χέρια μιας νεότερης γενιάς συνθετών που ζουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υλικό για έρευνα και δημιουργία καινούριων μουσικών εμπειριών και απροσδόκητων εκπλήξεων.
Έτσι, μεταξύ άλλων, η κορσικανική πολυφωνία, ο μουσικός πολιτισμός των Ισπανοεβραίων προσφύγων Σεφαρντίμ, η τραγουδοποιία της Λένας Πλάτωνος, η παράδοση της Σμύρνης των αρχών του 20ού αιώνα και η αρχαιότερη πλήρως σωζόμενη μουσική σύνθεση, ο αρχετυπικός Επιτάφιος του Σεικίλου, διασταυρώνονται με υλικά και μέσα που οι συνθέτες του σήμερα οραματίζονται και εφευρίσκουν. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από δύο ιστορικές χορωδιακές μεταγραφές παραδοσιακών ελληνικών τραγουδιών από τους διακεκριμένους συνθέτες Άλκη Μπαλτά και Χρήστο Σαμαρά. Αυτός ο αναπάντεχος συνδυασμός υλικών παράγει έναν πρωτότυπο ηχητικό κόσμο στο μεταίχμιο της νεωτερικότητας και της παράδοσης. 

Πάρος: "Φεστιβάλ στο Πάρκο 2022"
Θέατρο "Αρχίλοχος" 
25 Ιουλίου 2022 / Ώρα έναρξης: 9 μ.μ
Τιμή εισιτηρίου: 15 € / Προπώληση: ticketservices.gr

Σαβίνα Γιαννάτου & CHÓRES_φωτο Βαλέρια Ισάεβα
© Βαλέρια Ισάεβα

Φεστιβάλ Νάξου 2022
Πύργος Μπαζαίου
26 Ιουλίου 2022 / Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ
Είσοδος ελεύθερη 

Φωνή: Σαβίνα Γιαννάτου
Γυναικείο φωνητικό σύνολο Chores: Μαρία Δελαπόρτα, Μαρίνα Εμμανουηλίδου, Ειρήνη Ζούτσου, Ναταλία Κατσιμάνη, Σοφία Κατσιούρη, Νάνσυ Κλαμπάτσα, Αλκμήνη Μπασακάρου, Ινώ Πικιώνη, Ναταλία Ρουτσολιά, Μαρίνα Σκούρα
Αρχαία λύρα: Νάνσυ Κλαμπάτσα
Κανονάκι: Μαρία Δελαπόρτα
Σαντούρι: Ειρήνη Ζούτσου
Βιολοντσέλο: Σοφία Κατσιούρη
Καλλιτεχνική διεύθυνση φωνητικού συνόλου Chores: Μαρίνα Σάττι
Μουσική διεύθυνση και διδασκαλία φωνητικού συνόλου Chores: Σιμέλα Εμμανουηλίδου
Οργάνωση παραγωγής φωνητικού συνόλου Chores: Νάντια Σαμαρά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.