Δύο σολίστ ανοίγουν το συναυλιακό πρόγραμμα της Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας της Σχολής Σπετσών

Ο νέος διεθνής καλλιτεχνικός θεσμός που καθιερώθηκε από το καλοκαίρι του 2021 συνεχίζεται με για δεύτερη χρονιά, έχοντας περισσότερες από 50 εγγραφές και αυτό το καλοκαίρι.

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών ©Αννίτα Σπιθάκη, Στράτος Γιαννατσής

Ξεκινάει αυτό το Σάββατο 16 Ιουνίου με μια εντυπωσιακή συναυλία από δύο σολίστ της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου, τους Muriel Oberhofer στο βιολί και Maximilian Khevenhüller-Metsch στο πιάνο, η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (ΜΑΚΣΣ).

Ο νέος διεθνής καλλιτεχνικός θεσμός που καθιερώθηκε από το καλοκαίρι του 2021 και πραγματοποιείται πλέον σε ετήσια βάση στο κοσμοπολίτικο νησί των Σπετσών, συνεχίζεται με εξαιρετική επιτυχία για δεύτερη χρονιά, έχοντας περισσότερες από 50 εγγραφές και αυτό το καλοκαίρι, μαθητών από 12 έως 30 ετών, από ΗΠΑ, Ινδία, Κίνα, Ταιβάν, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ρωσία, Αρμενία, Σερβία, Τουρκία, Λίβανο και Ελλάδα.

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών
©Αννίτα Σπιθάκη, Στράτος Γιαννατσής

Οι εργασίες των φετινών Masterclasses θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 23 Ιουλίου στο θέατρο της ΑΚΣΣ, όπου 12μελής αντιπροσωπία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα θα συμπράξει με μαθητές της Ακαδημίας, ο οποίοι θα συμμετέχουν στη συναυλία ως σολίστ.

Στο διάστημα αυτών των ημερών θα πραγματοποιηθούν επίσης συναυλίες σε σημαντικά σημεία του νησιού, όπως το Ποσειδώνιο και ο Άγιος Νικόλαος, αλλά και εντός των ιστορικών εγκαταστάσεων της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, όπως η συναυλία των καθηγητών στη σχολής στις 17 Ιουλίου. Ενώ στις 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο τοπόσημο των Σπετσών Άγιος Μάμας μια μοναδική συναυλία από 13 τρομπόνια, από τους μαθητές της τάξης του τρομπονιού υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους Jamie Williams.

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών
©Αννίτα Σπιθάκη, Στράτος Γιαννατσής

Στις διεθνείς και σημαντικές συνεργασίες της Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, περιλαμβάνονται η συνεργασία με το Πανεπιστήριο Rostock, από το οποίο δίνονται 6 υποτροφίες για να συμμετάσχουν μαθητές του Πανεπιστημίου στην Μουσική Ακαδημία, η χορηγία από την Ινδική εταιρεία μουσικής & κινηματογραφικής παραγωγής "BIG BAT MUSIC" για την υποτροφία ενός μαθητή από την Ινδία, η χορηγία από την Περιφέρεια Αττικής με την φροντίδα του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Χάρη Ρώμα για την υποτροφία δύο μαθητριών από την Ουκρανία (φλάουτο & τσέλο) και η χορηγία από το σύλλογο "Arts without borders" για δύο πολύ νέες μουσικούς 12 και 13 χρονών (βιολί-τσέλο) από την Αρμενία.

Η Διεθνής Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (ΜΑΑΚΣΣ) προκάλεσε μεγάλη αίσθηση την πρώτη χρονιά λειτουργίας της το καλοκαίρι του 2021, γνωρίζοντας μεγάλη αποδοχή από τα εγχώρια και διεθνή Μέσα, τον κόσμο της μουσικής και τους κατοίκους των Σπετσών. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας πρότυπης εκπαιδευτικής πλατφόρμας, όπου νέοι μουσικοί από όλον τον κόσμο για 10 συνεχόμενες ημέρες συμμετέχουν σε Masterclasses με καταξιωμένους διεθνώς σολίστες/καθηγητές, στις πολυτελείς εγκαταστάσεις της ιστορικής Σχολής των Σπετσών και το υπέροχο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει.

Διδάσκουν οι καθηγητές:
Τραγούδι • MARCIN HABELA | Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης, Ελβετία
Βιολί • BARTEK NIZIOL | Καθ. στο Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία
Βιολοντσέλο • DENIS SEVERIN | Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης / Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία
Φλάουτο • ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΑΚΗ | Καθ. στο Ωδείο Αθηνών / Κρατικό Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Στουτγάρδης, Γερμανία
Tρομπόνι • JAMIE WILLIAMS | Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου Ρόστοκ, Γερμανία

Τα Master Classes πρόκειται να λάβουν χώρα στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών. Η Σχολή βρίσκεται σε ειδυλλιακή έκταση, κατάφυτη από ελιές και πεύκα, πλησίον της παραλίας και σε απόσταση 1,2 χλμ από το κέντρο του νησιού.

Οργανωτική Επιτροπή
Πέτρος Πετρακόπουλος - Πρόεδρος του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών
Λένη Κονιαλίδη - Επικεφαλής της θερινής Μουσικής Ακαδημίας Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών
Δρ. Γιώργος Κωστελένος - Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών
Λεόντιος Πορτοκαλάκης – Μέλος της Ε.Ε. του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών
Ζωή Παπαδάκη – Δ/ντρια του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Kαι οι Editors μαζί με τους Florence And The Machine στο Ejekt Festival 2023

Επίσης, οι εξαιρετικοί Royal Arch θα εκπροσωπήσουν τον εγχώριο indie-rock ήχο.

30/03/2023

22nd Athens Jazz Festival: Δυναμικό "παρών" της ελληνικής jazz σκηνής

Οι Spiral Trio, Nefeli Fasouli Quintent και Thomas Mitrousis Quartet θα ανοίξουν θεαματικά την αυλαία της φετινής διοργάνωσης.

Και οι Wet Leg στο Release Athens 2023!

Το καυτό indie-rock συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Madrugada.

"Νεύρο, ενέργεια, ένταση": Αυτή είναι η συνταγή των ανερχόμενων Frenzee

Λίγο πριν ανεβαίνει στη σκηνή του "Piraeus Club Academy" η frontwoman των Frenzee, Απολλωνία, μάς συστήνει το punk rock συγκρότημα από την Κρήτη.

Μία συναυλία για τον θησαυρό του Παναγιώτη Τούντα και το νέο στο ρεμπέτικο

Στο θέατρο Παλλάς θα παρουσιαστούν σε α’ εκτέλεση δύο νέα έργα του συνθέτη Τάσου Ρωσόπουλου, αναθέσεις του Ελληνικού Σχεδίου.

Η Monika μάς ξεναγεί στον κινηματογραφικό κόσμο του "Proud"

Η προπώληση εισιτηρίων για την παρουσίαση δίσκου στο "Fuzz Club" έχει ξεκινήσει.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιορτάζει 50 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία

Ο μεγάλος ερμηνευτής υπόσχεται "Μια βραδιά που θα γράψει ιστορία" στο Καλλιμάρμαρο.