Δύο σολίστ ανοίγουν το συναυλιακό πρόγραμμα της Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας της Σχολής Σπετσών

Ο νέος διεθνής καλλιτεχνικός θεσμός που καθιερώθηκε από το καλοκαίρι του 2021 συνεχίζεται με για δεύτερη χρονιά, έχοντας περισσότερες από 50 εγγραφές και αυτό το καλοκαίρι.

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών ©Αννίτα Σπιθάκη, Στράτος Γιαννατσής

Ξεκινάει αυτό το Σάββατο 16 Ιουνίου με μια εντυπωσιακή συναυλία από δύο σολίστ της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου, τους Muriel Oberhofer στο βιολί και Maximilian Khevenhüller-Metsch στο πιάνο, η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (ΜΑΚΣΣ).

Ο νέος διεθνής καλλιτεχνικός θεσμός που καθιερώθηκε από το καλοκαίρι του 2021 και πραγματοποιείται πλέον σε ετήσια βάση στο κοσμοπολίτικο νησί των Σπετσών, συνεχίζεται με εξαιρετική επιτυχία για δεύτερη χρονιά, έχοντας περισσότερες από 50 εγγραφές και αυτό το καλοκαίρι, μαθητών από 12 έως 30 ετών, από ΗΠΑ, Ινδία, Κίνα, Ταιβάν, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ρωσία, Αρμενία, Σερβία, Τουρκία, Λίβανο και Ελλάδα.

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών
©Αννίτα Σπιθάκη, Στράτος Γιαννατσής

Οι εργασίες των φετινών Masterclasses θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 23 Ιουλίου στο θέατρο της ΑΚΣΣ, όπου 12μελής αντιπροσωπία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα θα συμπράξει με μαθητές της Ακαδημίας, ο οποίοι θα συμμετέχουν στη συναυλία ως σολίστ.

Στο διάστημα αυτών των ημερών θα πραγματοποιηθούν επίσης συναυλίες σε σημαντικά σημεία του νησιού, όπως το Ποσειδώνιο και ο Άγιος Νικόλαος, αλλά και εντός των ιστορικών εγκαταστάσεων της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, όπως η συναυλία των καθηγητών στη σχολής στις 17 Ιουλίου. Ενώ στις 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο τοπόσημο των Σπετσών Άγιος Μάμας μια μοναδική συναυλία από 13 τρομπόνια, από τους μαθητές της τάξης του τρομπονιού υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους Jamie Williams.

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών
©Αννίτα Σπιθάκη, Στράτος Γιαννατσής

Στις διεθνείς και σημαντικές συνεργασίες της Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, περιλαμβάνονται η συνεργασία με το Πανεπιστήριο Rostock, από το οποίο δίνονται 6 υποτροφίες για να συμμετάσχουν μαθητές του Πανεπιστημίου στην Μουσική Ακαδημία, η χορηγία από την Ινδική εταιρεία μουσικής & κινηματογραφικής παραγωγής "BIG BAT MUSIC" για την υποτροφία ενός μαθητή από την Ινδία, η χορηγία από την Περιφέρεια Αττικής με την φροντίδα του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Χάρη Ρώμα για την υποτροφία δύο μαθητριών από την Ουκρανία (φλάουτο & τσέλο) και η χορηγία από το σύλλογο "Arts without borders" για δύο πολύ νέες μουσικούς 12 και 13 χρονών (βιολί-τσέλο) από την Αρμενία.

Η Διεθνής Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (ΜΑΑΚΣΣ) προκάλεσε μεγάλη αίσθηση την πρώτη χρονιά λειτουργίας της το καλοκαίρι του 2021, γνωρίζοντας μεγάλη αποδοχή από τα εγχώρια και διεθνή Μέσα, τον κόσμο της μουσικής και τους κατοίκους των Σπετσών. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας πρότυπης εκπαιδευτικής πλατφόρμας, όπου νέοι μουσικοί από όλον τον κόσμο για 10 συνεχόμενες ημέρες συμμετέχουν σε Masterclasses με καταξιωμένους διεθνώς σολίστες/καθηγητές, στις πολυτελείς εγκαταστάσεις της ιστορικής Σχολής των Σπετσών και το υπέροχο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει.

Διδάσκουν οι καθηγητές:
Τραγούδι • MARCIN HABELA | Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης, Ελβετία
Βιολί • BARTEK NIZIOL | Καθ. στο Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία
Βιολοντσέλο • DENIS SEVERIN | Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης / Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία
Φλάουτο • ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΑΚΗ | Καθ. στο Ωδείο Αθηνών / Κρατικό Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Στουτγάρδης, Γερμανία
Tρομπόνι • JAMIE WILLIAMS | Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου Ρόστοκ, Γερμανία

Τα Master Classes πρόκειται να λάβουν χώρα στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών. Η Σχολή βρίσκεται σε ειδυλλιακή έκταση, κατάφυτη από ελιές και πεύκα, πλησίον της παραλίας και σε απόσταση 1,2 χλμ από το κέντρο του νησιού.

Οργανωτική Επιτροπή
Πέτρος Πετρακόπουλος - Πρόεδρος του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών
Λένη Κονιαλίδη - Επικεφαλής της θερινής Μουσικής Ακαδημίας Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών
Δρ. Γιώργος Κωστελένος - Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών
Λεόντιος Πορτοκαλάκης – Μέλος της Ε.Ε. του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών
Ζωή Παπαδάκη – Δ/ντρια του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Μεταφέρεται στο "Floyd" η συναυλία των Archive

Οι λόγοι για αυτή την αλλαγή δεν διευκρινίζονται από την εταιρεία παραγωγής.

12/06/2024

Σταύρο Γασπαράτο, πώς θα ήταν να βρισκόμασταν μέσα σε ένα πιάνο;

Το έργο "Expanded Piano ΙΙ", που θα παρουσιαστεί για δύο παραστάσεις στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, μας καλεί να φανταστούμε ένα πιάνο να επεκτείνεται στο μέγεθος μιας αίθουσας συναυλιών.

5 αξέχαστες live εμφανίσεις του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Λίγες εβδομάδες πριν το μεγάλο live του σπουδαίου ερμηνευτή στο Release Athens 2024, θυμόμαστε μερικές από τις κορυφαίες βραδιές της καριέρας του.

Η Chelsea Wolfe επιστρέφει στην Αθήνα

Η πρωθιέρεια του σκοτεινού ήχου επιστρέφει μετά από 7 χρόνια με το έβδομο ολοκληρωμένο άλμπουμ της "She Reaches Out To She Reaches Out To She".

Ο Κωνσταντίνος Βήτα στον Κήπο του Μεγάρου

Ο Κ. Βήτα μάς αποκαλύψει τα ηλεκτρονικά του τοπία ‒ γεμάτα house, ντίσκο και τριπ χοπ.

Μια "νύχτα στην Αβάνα" με τους Buena Vista All Stars

Λατινοαμερικάνικοι ρυθμοί και διαχρονικές μελωδίες από τους δρόμους της Κούβας στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ.

Archive: Με αγάπη που κρατάει στον χρόνο

Όσοι δεν ενθουσιάστηκαν ποτέ με τη μουσική του βρετανικού γκρουπ αναρωτιούνται πώς γίνεται να μαζεύουν κόσμο ξανά και ξανά, αλλά αυτοί που δέθηκαν μαζί τους την εποχή του Craig Walker αναμένεται να τιμήσουν ενθουσιωδώς τις συναυλίες τους σε Αθήνα (14/6) και Θεσσαλονίκη (15/6).