Η "Ορχήστρα της Κυψέλης" στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Τα μέλη της ορχήστρας θα παρουσιάσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα μουσικά όργανα και τον τρόπο λειτουργίας μίας ορχήστρας, μέσα από μια ανοιχτή στο κοινό πρόβα.

Ορχήστρα της Κυψέλης

Γίνονται μουσικές πρόβες σε μουσεία; Φυσικά και γίνονται! Μπορούν άραγε παιδιά και νέοι διαφορετικής εθνικότητας και κουλτούρας, που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, να σχηματίσουν μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα; Φυσικά, γιατί τους ενώνει η παγκόσμια γλώσσα της μουσικής. 

Την Κυριακή 19 Ιουνίου (12.30-1.30 μ.μ.), το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή θα φιλοξενήσει την πρόβα της  "Ορχήστρας της Κυψέλης" του El Sistema Greece, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει τους νεαρούς μουσικούς της "εν δράσει" και να γνωρίσει τη διαδικασία ορχηστρικής διδασκαλίας του El Sistema.

Τα μέλη της "Ορχήστρας της Κυψέλης" θα παρουσιάσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα μουσικά όργανα και τον τρόπο λειτουργίας μίας ορχήστρας. Θα αποκαλύψουν τα μυστικά της προετοιμασίας τους, θα μοιραστούν με το κοινό την αγάπη τους για τη μουσική και θα σας ξεσηκώσουν με ένα κεφάτο ρεπερτόριο.

Το μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece (ESG) προσφέρει δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους/νέες στην Ελλάδα, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Σύμφωνα με την πρωτοποριακή μουσική μέθοδο του El Sistema, η ορχήστρα αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον προκειμένου τα παιδιά μέσα από την τέχνη και τη δημιουργική συνάντηση με τους άλλους, να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας και να αποκτήσουν εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον.

Μουσική διεύθυνση: Francis Gagliardi

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη την ηλεκτρονική προκράτηση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Kournos Music Festival επιστρέφει για 4η χρονιά στη Λήμνο

Το Φεστιβάλ της Λήμνου επιστρέφει πιο πλούσιο από ποτέ με παραγωγές εμπνευσμένες από το νησί και αγαπημένους καλλιτέχνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Οι Τετάρτες στο ΚΠΙΣΝ έχουν DJ sets, spritz και ηλιοβασιλέματα

Για σχεδόν ένα μήνα το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί πολλούς djs και πολλούς ήχους στη ταράτσα του Φάρου.

Οι Γάλλοι L’ Entourloop επιστρέφουν στην Ελλάδα

Μαζί με τους N’Zeng, Troy Berkley και BlabberMouf θα εμφανιστεί το γαλλικό δίδυμο για δύο μοναδικές συναυλίες.

Τα Κουφονήσια γίνονται και φέτος το σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με έξι μοναδικές συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.