Οι Gogo Penguin ζωντανά στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η εμφάνισή του τρίου συνώνυμου της βρετανικής τζαζ θα περιλαμβάνει υλικό από ολόκληρη την καριέρα τους, καθώς και καινούργιο υλικό.

Gogo Penguin poster

Gogo Penguin, το τρίο που ανανέωσε τη βρετανική jazz και minimal σκηνή της πρόσφατης δεκαετίας, θα δώσει μια μοναδική συναυλία στις 16 Μαϊου στο Μουσείο της Ακρόπολης, στα πλαίσια του This Is Athens City Festival.

Από το ντεμπούτο τους "Fanfares" που κυκλοφόρησε το 2012, ήταν προφανές ότι οι Gogo Penguin ήταν κάτι ξεχωριστό και ότι θα απασχολούσαν τους λάτρεις της μουσικής για αρκετό καιρό. Κανείς δεν μπορούσε να περιγράψει τι ακριβώς ήταν αυτό που έπαιζαν: ένα πιάνο-τζαζ τρίο στη δομή του που χρησιμοποιούσε τεχνικές του triphop και της electronica, ήταν σίγουρα minimal και δημιουργούσε μια ambient αίσθηση. Κι όμως, αυτή η περίπλοκη "συνταγή" δούλευε τόσο καλά, ώστε να τους φέρει την υποψηφιότητα για το Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς στα Worldwide Awards.

Η συνέχεια με το επόμενο άλμπουμ τους "v2.0" ήταν ακόμα καλύτερη, φέρνοντας τους στις υποψηφιότητες για το περίφημο Mercury Prize Award του 2014, την πιο σημαντική τιμή για τους ανερχόμενους βρετανούς καλλιτέχνες. Ως επιστέγασμα της επιτυχίας τους, ήρθε η υπογραφή στην περίφημη δισκογραφική Blue Note, όπου κυκλοφορούν τις δουλειές τους από το 2016, με πιο πρόσφατο το εξαιρετικό, ομώνυμο άλμπουμ τους του 2020.

Όσο εντυπωσιακοί κι αν είναι οι δίσκοι τους, η φήμη τους έχει χτιστεί πάνω στην μοναδική ζωντανή εμπειρία μιας συναυλίας τους. Οι κριτικές είναι διθυραμβικές και αυτό συμβαίνει είτε εμφανίζονται σε τζαζ συναυλιακούς χώρους είτε στα μεγαλύτερα ποπ φεστιβάλ του κόσμου. Η εμφάνισή τους στο Μουσείο Ακρόπολης θα περιλαμβάνει υλικό από ολόκληρη την καριέρα τους, καθώς και καινούργιο υλικό.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εισιτήρια: 20 € (περιορισμένες θέσεις)

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται αποκλειστικά από τα www.viva.gr, Public και το υπόλοιπο δίκτυο της Viva.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Χριστίνα Μαξούρη τραγουδά για "Χίλιες Γυναίκες" σε μουσική Μίνου Μάτσα

Διαθέσιμο σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες είναι το νέο τραγούδι, τους στίχους του οποίου υπογράφει ο Θοδωρής Γκόνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/01/2026

Η Μαριάννα Παπαμακαρίου δηλώνει πάντα ετοιμοπόλεμη

Και πιστεύει ότι ένας δρόμος χωρίς εμπόδια, πιθανότατα, δεν οδηγεί πουθενά. Μιλά για την πορεία της στο 'α'.

"Μένουμε πάντα παιδιά" με το απόλυτο αποκριάτικο πάρτυ στο Θέατρο Παλλάς

Στις 18 Φεβρουαρίου θα στηθεί από τους Μπέσσυ Αργυράκη, Γιώργο Πολυχρονιάδη και Λάκης Τζορντανέλλι ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στα '60s, ’70s και ’80s.

Ο Στάθης Δρογώσης τραγουδά "Πριν σβήσουν τα φώτα"

Μια μυσταγωγική συναυλία κάτω από το χαμηλό φως στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου με τέσσερις εκλεκτούς καλεσμένους.

Ποιος είναι ο Akylas που έκανε τους πάντες να ουρλιάζουν "Φέρτο" για τη Eurovision 2026;

Το viral "Ferto", η εκρηκτική παρουσία και η προσωπική ιστορία πίσω από το απόλυτο φαβορί για την φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό

Ο Χρήστος Μάστορας τραγουδά τη "Μαργαρίτα"

Το πρώτο single από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

Δυναμική δισκογραφική επιστροφή για την Έλλη Κοκκίνου

Η Έλλη Κοκκίνου επιστρέφει δυναμικά με το νέο της τραγούδι "Από πού κι ως πού", σε μουσική και στίχους του Φοίβου.