Ένα λαμπερό Gala Οπερέτας στο Ολύμπια

Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων συμπράττουν με τέσσερις καταξιωμένους λυρικούς σολίστ.

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

Στη βραδιά οπερέτας, που διοργανώνει ο ΟΠΑΝΔΑ, κυριαρχεί η φινέτσα, η γοητεία, η χάρη και η κομψότητα. Ένας κόσμος γεμάτος ανεμελιά, χορό, κόμητες, μαρκησίες, βαρώνους και ουσάρους αναβιώνει στη σκηνή του ιστορικού, Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ.

Χρύσα Μαλιαμάνη
© Karsten Schröter
Χρύσα Μαλιαμάνη  © Karsten Schröter

Η αυτοκρατορική Βιέννη δίνει τον τόνο. Τέσσερις καταξιωμένοι λυρικοί σολίστ, η σοπράνο Χρύσα Μαλιαμάνη, η μέτζο-σοπράνο Μάρθα Σωτηρίου, ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου και ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός, ενώνουν τις φωνές τους με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων (στη διδασκαλία χορωδίας ο Σταύρος Μπερής), υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη και μας ταξιδεύουν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που χόρεψαν στον ρυθμό του βαλς.

Μάρθα Σωτηρίου
Μάρθα Σωτηρίου © Γιάννης Σταματάκης

Το αειθαλές βαλς όσες επικρίσεις κι αν δέχθηκε, παραμένει ένας από τους κλασικότερους χορούς, ένας χορός που κυριάρχησε για τουλάχιστον 80 χρόνια. Όσο και αν υποχώρησε όταν κατέκλυσαν την Ευρώπη οι θεότρελοι χοροί της τζαζ, κράτησε μια αξιοπρεπή, πολύ σημαντική θέση στην καρδιά των χορευτών ως τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, πλάι στο ταγκό και το φοξτρότ. 

Δημήτρης Πακσόγλου
Δημήτρης Πακσόγλου

Από τις συνθέσεις των μεγάλων δημιουργών της Βιέννης (Στράους, Λέχαρ) περνάμε με φυσικότητα και χάρη στους άξιους Έλληνες ομοτέχνους τους, τον Σαμάρα και τον Σακελλαρίδη

Χάρης Ανδριανός
Χάρης Ανδριανός

Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται (€ 40-5).


 

Περισσότερες πληροφορίες

Gala Οπερέτας

  • Όπερα

Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων, υπό τον Ελευθέριο Καλκάνη, περνούν από τις συνθέσεις των μεγάλων δημιουργών της Βιέννης (Στράους, Λέχαρ) στους άξιους Έλληνες ομοτέχνους τους, τον Σαμάρα και τον Σακελλαρίδη. Συμμετέχουν οι λυρικοί τραγουδιστές Χρύσα Μαλιαμάνη, Μάρθα Σωτηρίου, Δημήτρης Πακσόγλου, Χάρης Ανδριανός.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ παρουσιάζουν ένα γεμάτο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους

Η νέα καλλιτεχνική περίοδος φέρνει μια πληθώρα δράσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων, την ισότιμη συμμετοχή και την προαγωγή της συνεργασίας.

03/10/2022

"Μικρασία: Όσο σε θυμάμαι, ζεις": Παιδιά και νέοι τιμούν την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στο μεγάλο επετειακό αφιέρωμα συμπράττουν οι σημαντικοί ερμηνευτές Δημήτρης Μπάσης, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Μάνου, Κωνσταντίνος Βελιώτης.

"Αντρέι - Ρέκβιεμ Σε Οκτώ Σκηνές": Εντυπώσεις από μια απαιτητική, μα ουσιαστική βραδιά στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο κείμενο του Παντελή Μπουκάλα, η συνθέτρια Δήμητρα Τρυπάνη τίμησε το έργο και τις ανησυχίες του Αντρέι Ταρκόφσκι με μια "παράσταση ήχου" μεταξύ θεάτρου, όπερας και συναυλίας.

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Εφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου ο αγαπημένος ερμηνευτής Σταμάτης Κόκοτας, σε ηλικία 85 ετών.

Η καρδιά της μουσικής χτυπάει στο "Ολύμπια"

Το εμβληματικό θέατρο θα φιλοξενήσει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο 2022-23 έναν φιλόδοξο προγραμματισμό, με την υπογραφή του Ολιβιέ Ντεκότ.

Η Anneke Van Giersbergen γυρίζει την Ελλάδα

Μια ακουστική περιοδεία σε που θα περάσει από Ξάνθη, Καστοριά, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Το Μέγαρο Μουσικής ταξιδεύει στη Βόρεια Εύβοια

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Νίκος Σταμούλος στον κύκλο δράσεων "Φωνές του φθινοπωρινού δάσους".