Ο Luis Castillo Briceño, νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Masterclass Ορχήστρας 2020, διευθύνει την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Ο νέος μαέστρος από την Κόστα Ρίκα παίρνει τη σκυτάλη στη δεύτερη συναυλία του κύκλου "Mozart στο Μουσείο".

Luis Castillo Briceño

Τρεις φορές έχει διεξαχθεί ως τώρα, από το 2019, οπότε ξεκίνησε, το διεθνές Masterclass και Διαγωνισμός νέων μαέστρων της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών. Σε ένα κύκλο τριών συμφωνικών συναυλιών που πραγματοποιούνται στο Μουσείο Μπενάκη, οι τρεις νικητές των διαγωνισμών του 2019, 2020 και 2021 έχουν την ευκαιρία να διευθύνουν την Φιλαρμόνια σε ένα πλήρες συναυλιακό πρόγραμμα. Στην τέταρτη και τελευταία συναυλία, στο πόντιουμ θα ανέβει ο εμπνευστής του θεσμού, διεθνούς φήμης μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου, που θα κλείσει τον κύκλο. 

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Μετά την πολύ πετυχημένη πρώτη συναυλία του κύκλου, με τον Gaddiel Dombrowner στη διεύθυνση της Ορχήστρας, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου τη σκυτάλη παίρνει ο Luis Castillo Briceñ, από την Κόστα Ρίκα, νικητής του Διεθνούς Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας του 2020. 

Ο νέος μαέστρος λίγο πριν την εμφάνισή του με τη ΦΟΑ δήλωσε: "Έχουν περάσει ήδη 2 χρόνια από την τελευταία φορά που είχα τη χαρά να συνεργαστώ με τους μουσικούς της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών. Επομένως, η επιστροφή μου στην Ελλάδα με ένα εκπληκτικό ρεπερτόριο γεμάτο μουσική από τον Μότσαρτ και τον Αντωνίου είναι αληθινή έμπνευση και χαρά. Θα έχουμε μαζί μας μια εξαιρετική σολίστ στο κοντσέρτο του Μότσαρτ, τη φλαουτίστα Θεοδώρα Ιορδανίδου, την οποία γνώρισα το 2019 στο Σάλτσμπουργκ, που είναι και η γενέτειρα του Μότσαρτ. Στη συνέχεια, θα ανακαλύψουμε ένα καταπληκτικό κομμάτι του Έλληνα συνθέτη Θόδωρου Αντωνίου, γεμάτο ενέργεια και δραματικότητα. Θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας με μία Συμφωνία του Μότσαρτ, τη λιγότερο γνωστή από τις τρεις τελευταίες του, τις οποίες συνέθεσε ως κύκλο, αλλά απίστευτα συναρπαστική και γεμάτη αμέτρητη γοητεία: τη Συμφωνία Νο. 39.
Είμαι πολύ ευγνώμων και ανυπομονώ για μια εβδομάδα στην Αθήνα γεμάτη όμορφη μουσική, απίστευτη ενέργεια και φυσικά, πολύ τζατζίκι!"
 

 Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών  με τη σολιστική συνεισφορά της Θεοδώρας Ιορδανίδου (φλάουτο) θα ερμηνεύσει το Κοντσέρτο για φλάουτο και ορχήστρα σε Σολ μείζονα και τη Συμφωνία αρ. 39, σε Μι ύφεση μείζονα του Μότσαρτ. Η βραδιά θα ξεκινήσει με τον έργο "Κομμός Β" του Θόδωρου Αντωνίου.

O μαέστρος Luis Castillo-Briceño έχει γεννηθεί στην Κόστα Ρίκα και ανήκει στο "Equilibrium Young Artists” από το 2020 με μέντορα τη μαέστρο Barbara Hannigan, της οποίας έχει υπάρξει βοηθός με ορχήστρες όπως η Orchester Philharmonique de Radio France και το Winterthur Musikkollegium. Οι μελλοντικές δεσμεύσεις περιλαμβάνουν τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κοπεγχάγης τον Μάιο του 2022.

Έχει μαθητεύσει δίπλα σε μαέστρους όπως οι Cristian Măcelaru, Marin Alsop, Μιχάλης Οικονόμου, Johannes Schlaefli, Jorma Panula, κ.λπ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών συνεργάστηκε με τις Ρουμανική Ορχήστρα Δωματίου, η Φιλαρμονική της Νοτιοδυτικής Γερμανίας, Η Συμφωνική του Κιέβου, η MÁV Symphony Orchestra, η Συμφωνική του Karlovy Vary, η Φιλαρμονική του Ρουσέ, οι Salzburg Chamber Soloists, η Argovia Philharmonia Orchestra, κά.

Γεννημένος σε μουσική οικογένεια στο Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα, ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία πέντε ετών με βιολί και αργότερα άρχισε να σπουδάζει φλάουτο, καταφέρνοντας να γίνει κορυφαίος φλαουτίστας της Παιδικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Κόστα Ρίκα. Σπούδασε πιάνο στην Ανώτατη Σχολή Τεχνών της Ζυρίχης, όπου αποφοίτησε από την τάξη του καταξιωμένου καθηγητή Eckart Heiligers. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης, υπό την καθοδήγηση του παγκοσμίου φήμης καθηγητή Mark Stringer.

Για προπώληση εισιτηρίων (€ 15-10) μεταβείτε εδώ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών του Κύκλου

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 
μουσική διεύθυνση Gaddiel Dombrowner, Ισραήλ, νικητής 2021
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 
μουσική διεύθυνση Luis Castillo Briceño, Κόστα Ρίκα, νικητής 2020
Παρασκευή, 1 Απριλίου 
μουσική διεύθυνση Jonathan Stark, Γερμανία, νικητής 2019
Κυριακή, 22 Μαΐου
μουσική διεύθυνση Μιχάλης Οικονόμου, διδάσκων αρχιμουσικός

Περισσότερες πληροφορίες

«Mozart στο Μουσείο»

  • Κλασική μουσική

Ο νέος μαέστρος Luis Castillo Briceño από την Κόστα Ρίκα διευθύνει τη δεύτερη συναυλία του κύκλου εμφανίσεων της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών, που διευθύνουν οι νικητές των τριών πρώτων χρόνων του διεθνούς masterclass και διαγωνισμού διεύθυνσης ορχήστρας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.