Οι καλύτερες μουσικές στιγμές του Super Bowl

Super Bowl Shutterstock

Το χθεσινό ημίωρο του Super Bowl δύσκολα θα μπορούσε να είναι πιο "γεμάτο" από αστέρια της hip hop και R&B. Eminem, Dr. Dre, Κέντρικ Λαμάρ, Snoop Dogg, Μαίρη Τζ. Μπλάιτζ και οι 50 Cent και Άντερσον Πάακ -οι δύο τελευταίοι ως έκπληξη- ανέβηκαν στη σκηνή του SoFi Stadium του Λος Άντζελες. Μέσα σε 15 λεπτά, η σύμπραξή τους χάρισε στο κοινό ἐνα νοσταλγικό ταξίδι μέσα από μερικά από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του εν λόγω είδους. Σε περίπτωση που δεν παρακολούθησες τι συνέβη, εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες μουσικές στιγμές του Super Bowl 2022.

Ο Eminem στα γόνατα

Πριν από τη διοργάνωση κυκλοφόρησαν μερικές φήμες περί λογοκρισίας, τις οποίες το NFL έσπευσε να διαψεύσει. Αν όντως ίσχυε κάτι τέτοιο, οι καλλιτέχνες δεν έδωσαν καμία σημασία. Αφού ο Eminem ερμήνευσε το "Lose Yourself" από το περίφημο "8 Mile", ο Eminem γονάτισε στη μίνι πλατφόρμα από την οποία τραγουδούσε - αντιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο είχε διαμαρτυρηθεί ο Κόλιν Κάπερνικ για τη φυλετική ανισότητα και την αστυνομική βία στην Αμερική, εξαγριώνοντας τότε τον Ντόναλντ Τραμπ. H κίνηση αυτή του Eminem κατά τη διάρκεια του αναμφισβήτητα μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της χρονιάς στις ΗΠΑ ήταν αν μη τι άλλο ιστορική.

Οι Dr. Dre και Snoop Dogg θυμούνται

Το ημίωρο ολοκληρώθηκε με τις εμφανίσεις των Dre και Snoop, οι οποίοι ανέβηκαν στη σκηνή για να ερμηνεύσουν το "The Next Episode", τη δική τους εκδοχή στο "California Love" του 2Pac και μία διαφορετική εκτέλεση του "Still D.R.E.". Το τελευταίο έκανε εντύπωση στους πάντες καθώς είχε ειπωθεί ότι το NFL απαγόρευσε στο ράπερ να πει την ατάκα "still not loving police". Σε περίπτωση που ίσχυε κάτι τέτοιο, εκείνος τους έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια.

Η δήλωση του Κέντρικ Λαμάρ 

Το single "Alright" του Κέντρικ Λαμάρ από το 2015 σύντομα μετατράπηκε σε θετικός ύμνο διαμαρτυρίας, καθώς ουκ ολίγες φορές ακούστηκε σε πορείες κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ ως σύμβολο προκλητικότητας και ελπίδας. Αφού άνοιξε το δικό του μέρος στο ημίχρονο του σόου με το m.A.A.d City, ο ράπερ μοιράστηκε με το κοινό μία εκδοχή του κομματιού, συμπληρώνοντάς το με ένα επιπρόσθετο επίπεδο πολιτικής δήλωσης, παράλληλα με τις ενέργειες των Eminem και Dre.

Η έκπληξη του Άντερσον Πάακ

Προτού γονατίσει ο Eminem, ένα γνωστό πρόσωπο εμφανίστηκε στην οθόνη κατά τη διάρκεια του "Lose Yourself", δημιουργώντας ενθουσιασμό στο κοινό. Ο Άντερσον Πάακ έκανε μία σχετικά χαμηλών τόνων εμφάνιση κατά τη διάρκεια του κομματιού, παίζοντας ντραμς ενώ ράπαρε χαμογελώντας. Παρότι δεν έφτασε ως το μικρόφωνο, ήταν μία ομολογουμένως ωραία σύνδεση από το κλασικό west coast hip-hop με τη νεότερη γενιά που εξελίσσει και επαναπροσδιορίζει το συγκεκριμένο ήχο.

...και αυτή του 50 Cent 

Στις αρχές του ημιώρου, το κοινό έπαθε μερικά πολλαπλά εγκεφαλικά όταν η κάμερα κατέβηκε από το σημείο στο οποίο βρίσκονταν ο Dre και ο Snoop για να δείξει τον 50 Cent σε έναν όροφο πιο κάτω, κρεμασμένο ανάποδα. Η είσοδός του ήταν μία αναφορά στο βίντεο του "In Da Club" από το 2003, το οποίο ξεκίνησε να τραγουδά ενόσω ο ίδιος ακόμα αιωρούνταν.

Ευτυχώς, κατάφερε να έρθει στα ίσια του μερικούς στίχους αργότερα, για να ολοκληρώσει φυσιολογικά την εμφάνισή του. Τα σχόλια στα σόσιαλ μίντια στο μεταξύ, έκαναν λόγο για τον 50 Cent παύλα Σπάιντερμαν.

Μαίρη Τζ. Μπλάιτζ σαν το καλό κρασί

Η Μαίρη Τζ. Μπλάιτζ, η μόνη γυναίκα τραγουδίστρια που συμμετείχε στο ημίωρο, έκανε τη σκηνή δική της ερμηνεύοντας μόνο δύο κομμάτια. Αρχικά, πλαισιώθηκε από χορευτές ντυμένους με εκθαμβωτικά ασημένια ρούχα που ταίριαζαν με τα δικά της για το "Family Affair" του 2001, προτού μείνει μόνη της για το έπος "No More Drama". Σε αυτό κατέκτησε τους πάντες με τους απίθανους αυτοσχεδιασμούς της, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο γιατί - όπως η ίδια η Μίσι Έλιοτ έγραψε στο twitter - θεωρείται θρύλος της R&B.

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο David August στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

έρχεται στην Αθήνα για μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, "VĪS".

15/04/2024

Ejekt Festival 2024: Loathe και Planet of Zeus στην ημέρα των Korn

Οι Loathe και οι Planet of Zeus μαζί με τους Korn και τους Spiritbox δημιουργούν ένα εντυπωσιακό line-up του σύγχρονου σκληρού ήχου.

Για άλλη μια βραδιά οι "Ποιητές μας τραγουδούν"

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη συναντιούνται ξανά στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός".

Οι super rockers Fleshtones στο "Αn club"

Opening act από τους The Acid Visions.

Ελένη Πέτα: "Είχα την ανάγκη να πάω κόντρα στη φασαριόζικη εποχή μας"

Η επιτυχημένη τραγουδίστρια διατηρεί την πίστη της στις δυνατές μελωδικές γραμμές, αλλά δεν νιώθει ασφάλεια στη ρουτίνα. Επιθυμώντας, λοιπόν, να προτείνει κάτι διαφορετικό, στήνει την παράσταση "Metamorphosis" με τους Γιώργο Λιμάκη & Κωνσταντίνο Μητρόπουλο (/4, στο Μέγαρο Μουσικής), που λειτούργησε ως αφορμή για μια εκτενέστερη κουβέντα.

Άγγελε Πεντάρη, υπάρχει το πεπρωμένο;

Ο νεαρός ντράμερ που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία και κατάφερε να ξεπεράσει τους περιορισμούς της αναπηρίας του μάς παρακινεί να "πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας".

Η μουσική των "Game of Thrones", "The Lord Of the Rings", "The Hobbit" στον Λυκαβηττό

Μια μαγική βραδιά με προβολές, ειδικά εφέ και εντυπωσιακούς φωτισμούς, βασισμένη στην μουσική των τόσο αγαπημένων παραγωγών της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.