10 ωραίες συναυλίες γι αυτή την εβδομάδα

Οι συναυλίες πληθαίνουν, οι περιορισμοί ελαττώνονται, οι προτάσεις αυξάνουν...

10 ωραίες συναυλίες γι αυτή την εβδομάδα

Borderline 10

Ο ήχος, χωρίς φραγμούς και όρια, επιστρέφει με το φεστιβάλ Borderline που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για ένα τριήμερο (25-27/6) σε δυο χώρους: τον θερινό κινηματογράφο «Νέα Μασκώτ» του Ταύρου με πολλά αυτοσχεδιαστικά μουσικά events (Kostadis, Julia Reidy, Lea Bertucci κ.ά.) στις 25και 27, και στον πολυχώρο Λιπασμάτων (26) με Wild Terrier Orchestra, Thomas Köner και CURL. Στην 10η έκδοσή του, το Borderline εξακολουθεί να μας πηγαίνει αλλού!

Tora Collective

Ο Πέτρος Κλαμπάνης είναι ένας ιδιαίτερα δημιουργικός μουσικός, ως τζαζ κοντραμπασίστας αφενός, αλλά και ως εμπνευστής και οργανωτής ιδιαίτερων projects – κάποια από τα οποία έχουν καταγραφείκαι σε δίσκους. Τώρα (Μικρό θέατρο Επιδαύρου, 25-26/6), το Tora Collective είναι μια περίπτωση που γεφυρώνει και ενώνει πολιτισμικά χαρακτηριστικά – δικά μας, από τα νησιά, την Ήπειρο, την Κρήτη κ.λπ. – με αυτό που αισθανόμαστε ως διεθνική τζαζ. Με το διεθνές τρίο του Πέτρου Κλαμπάνη συμπράττουν η Αρετή Κετιμέ, ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Θωμάς Κωνσταντίνου (από τους Τακίμ).

Athens Music Week Live

Οι εκδηλώσεις της Athens Music Week κορυφώνονται με το συναυλιακό event στις 26/6. Εδώ παίζουν ονόματα που έχουν ξεχωρίσει με μεγάλη ευκολία και ταχύτητα την τελευταία χρονιά, όπως ο Good Job Nicky που πάει για την πρώτη θέση καινούριου urban pop αστέρα με το single «January 8th» και ανεβαίνει για πρώτη φορά σε μεγάλη σκηνή! Επίσης, ο ράπερ Solmeister που συνδυάζει με ωραίο τρόπο τις hip hop πρακτικές με τις πανκ καταβολές και την emo ιδιοσυγκρασία του. Και βέβαια, οι Atomic Love, που αποτελούν ένα ωραίο όχημα για την σύγχρονη dream pop ψυχεδέλεια.

Γιάννης Χαρούλης

Ο Γιάννης Χαρούλης επιστρέφει στα συναυλιακά δρώμενα μετά από αποχή που υπερκαλύπτει την πανδημι(α)κή περίοδο. Για τον Χαρούλη, όπως στην πράξη έχει αποδειχθεί, μια συναυλία είναι αφορμή για να νιώσουμε και να μοιραστούμε συναισθήματα και, κυρίως, για να ξανασμίξουμε έχοντας πάντα κάτι να πούμε, να τραγουδήσουμε, να χαρούμε. Το ραντεβού είναι στο Κατράκειο για ένα τριήμερο (28, 29, 30/6) από το οποίο οι δυο πρώτες ημερομηνίες είναι ήδη γεμάτες! Η ροκ δυναμική του Γιάννη Χαρούλη και της παρέας του και η εκρηκτική τους διάθεση επί σκηνής εξακολουθούν να είναι πανίσχυρα κίνητρα για το πολυάριθμο και πολύμορφο σύνολο των θαυμαστών του.

Γιώργος Μαργαρίτης

«Εδώ τα καλά τραγούδια» λέγεται ο καινούριος δίσκος του Γιώργου Μαργαρίτη. Έτσι όμως, με καλά τραγούδια, είναι γεμάτη και όλη του η πορεία με τη μεγάλη προσωπική δισκογραφία και τη γερή ρίζα στο ορθόδοξο ρεπερτόριο των μεγάλων δασκάλων του ρεμπέτικου και του λαϊκού. Ο Μαργαρίτης είναι «του χτες» αλλά και «του σήμερα» τόσο στα δικά του, όσο και στα διαμάντια που επιλέγει να παρουσιάσει με τον δικό του απαράμιλλο τρόπο. Μαζί του έχει μια σπουδαία τραγουδίστρια, την Πέννυ Μπαλτατζή με ξεχωριστές και αέρινες ερμηνείες. (Θέατρο Πέτρας, 28/6)

Μαρία Παπαγεωργίου

Μετά το HomeBound Project το περσινό, παράξενο καλοκαίρι, τη Solo Out performance του Νοεμβρίου μια μέρα πριν κλείσουν οι μουσικές σκηνές, αλλά και το Live Streaming του Μαρτίου εν μέσω καραντίνας, η Μαρία Παπαγεωργίου μαζί με τους συνεργάτες μουσικούς της ανοίγει το συναυλιακό της καλοκαίρι στις 28 Ιουνίου, στην ταράτσα του Gazarte! Κρατώντας τη νοσταλγία ενός κόσμου που τελειώνει, αλλά και τη δημιουργική εξερεύνηση ενός κόσμου καινούργιου, η Μαρία Παπαγεωργίου αναζητά τις νέες ισορροπίες μέσα από τη μουσική, που πάντα βρίσκει τρόπους να μας εξελίσσει, να μας ανατροφοδοτεί και να μας ενώνει.

Ρίτα Αντωνοπούλου

Επιστρέφει στη σκηνή ξεκινώντας τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού. Η χαρισματική ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει μία άριστα σκηνοθετημένη παράσταση που βασίζεται στο ευρύ της ρεπερτόριο, με τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών αλλά και νέων ταλαντούχων δημιουργών. Η σπάνια φωνή της, ο σεβασμός της προς το κοινό και η αβίαστη θεατρικότητα που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο των εμφανίσεών της, την έχουν καθιερώσει ως μία από τις πιο επιδραστικές και αγαπημένες ερμηνεύτριες του καιρού μας.

Τα τραγούδια της Σωτηρίας

Ένα ταξίδι στη ζωή και στα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της. Μια αυλή στη γειτονιά του Θησείου. Ένα ξύλινο πάλκο, τέσσερις μουσικοί – δύο μπουζούκια, μια κιθάρα, ένα ακορντεόν –, μια δωρική ερμηνεία. Με τρόπο λιτό, αυθεντικά λαϊκό, η Χριστίνα Μαξούρη ζωντανεύει τραγούδια του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Μητσάκη, του Καλδάρα, του Σαββόπουλου, κ.ά., που η Σωτηρία Μπέλλου σφράγισε με τη μεταλλική, τραχιά φωνή της. Στο Στέκι του Ηλία (28, 29, 30/6, 1/7)

Χαΐνηδες

Γιορτάζουν 30 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας με μία μεγάλη συναυλία την Τρίτη 29 Ιουνίου στην Τεχνόπολη. Θα πουν αγαπημένα τραγούδια και, παράλληλα, θα παρουσιάσουν την νέα τους δισκογραφική εργασία που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη, με τίτλο «Βάρδα Φουρνέλο»! Όπως σημειώνει ο frontman Δημήτρης Αποστολάκης, «Οι Χαΐνηδες έχουν έναν αρχαίο πέτρινο χειρόμυλο κι ένα τρίπαλιο δρύινο κρασοβάρελο. Ελάτε να μεταλάβετε το σώμα και το αίμα του καινούργιου Θεού, από το σιτάρι που εσείς σπείρατε και από τ’ αμπέλια που εσείς φυτέψατε»!

Νατάσσα Μποφίλιου

Η γνωστή καλή παρέα με τη Νατάσσα Μποφίλιου, τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, ταξιδεύουν την «Εποχή του Θερισμού» κάνοντας στάση στο Βεάκειο (30/7). Είναι η νέα παράσταση της δημιουργικής ομάδας, βασισμένη στον τελευταίο ομότιτλο δίσκο της. Νέα τραγούδια που δίνουν λάμψη, φως και αισιοδοξία ενώ παράλληλα πατούν γερά στον ρεαλισμό και την κοινωνικοοικονομική δυσκολία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πολυσυλλεκτικά πλην ετερόκλητα συναυλιακά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: σαγήνες και αμηχανία

Όμορφες αλλά και αμήχανες στιγμές περιελάμβαναν δύο συναυλίες της ΚΟΑ, με πληθώρα ετερόκλητων μεταξύ τους έργων και σολίστ, στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής στις αρχές και τα τέλη Μαρτίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
17/05/2024

Ryuichi Sakamoto: Το "κύκνειο άσμα" του παγκοσμίου φήμης Ιάπωνα συνθέτη στο Subset Festival

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την τελευταία παράσταση ενός εμβληματικού συνθέτη που επηρέασε με πρωτοποριακό τρόπο τη σύγχρονη μουσική. Οι επιλογές του Sakamoto στο "Opus" καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του.

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week

Ξεχωρίζουμε τα must-see της φετινής διοργάνωσης που επιστρέφει μεγαλύτερη από ποτέ στη γειτονιά της Τεχνόπολης (22-25/5).

"Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη": Ένα πάρτι για το παρόν και το μέλλον του Arkopolis

Η 2023 Ελευσίς και η ομάδα Cultterra προσκαλούν την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας και του Θριάσιου πεδίου να συνδιαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αλλά και να χορέψει στους ρυθμούς της eurodance μουσικής που θα επιλέξει το dj δίδυμο Arvanite Pistols από την Ελευσίνα.

Πανελλήνιοι διαγωνισμοί πιάνου, κιθάρας και βιολιού από την musicArte

Δείτε πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους διαγωνισμούς για παιδιά και νέους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι Apocalyptica παίζουν Metallica στον Λυκαβηττό

Το νέο άλμπουμ τους "Plays Metallica Vol.2" είναι ο διάδοχος του περίφημου "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos".

Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Μιχάλη Αδάμη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών τιμά έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.