10 ωραίες συναυλίες γι' αυτή την εβδομάδα

Οι βροχές πέρασαν και μάλλον έρχονται οι ζέστες. Όμως η μουσική – η live μουσική – είναι εδώ για να μας δροσίζει. Ή και για να μας ανάβει!

10 ωραίες συναυλίες γι' αυτή την εβδομάδα

Anouar Brahem

Ο Anouar Brahem, σπουδαίος σολίστ στο ούτι και πολυπράγμων συνθέτης από την Τυνησία, έχει βρει ένα χρυσό σημείο ισορροπίας ανάμεσα στην αραβική μουσική παράδοση και τη σύγχρονη τζαζ, πράγμα που αντικατοπτρίζεται με μοναδικό τρόπο στη δισκογραφία του – κυρίως στη γερμανική εταιρεία ECM. Με τη συναυλία του στο Ηρώδειο (17/6), μαζί με το διεθνικό του κουαρτέτο, μας δίνει μια γοητευτική μικρογραφία του μουσικού του κόσμου, που αποτελείται από πραγματικά αραβουργήματα μιας σημερινής διανθρώπινης τζαζ τέχνης.

Εισβολέας

Διαχρονικός και με αμετάβλητη δυναμική, ο Εισβολέας, κατά κόσμον Λιάκος Παπανικολός, βρίσκει πάντα τον δρόμο του προς κάτι νέο και ενδιαφέρον. Στην πρώτη του καλοκαιρινή εμφάνιση την Πέμπτη 17 Ιουνίου στο Βεάκειο Θέατρο, θα παρουσιάσει νέο και παλαιότερο υλικό, σε μία εποχή που συναυλίες σαν αυτήν έχουν την δική τους ξεχωριστή σημασία για όλους μας.

Φώτης Σιώτας | Νεφέλη Φασούλη

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου στις 9 μ.μ. τα Πανοραμικά Σκαλιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανεβαίνουν ο Φώτης Σιώτας και η Νεφέλη Φασούλη για μια συναυλία στο πλαίσιο της σειράς Parklife. Δύο καλλιτέχνες με κοινή ματιά πάνω στο παρελθόν του ελληνικού τραγουδιού, αλλά και κοινή δημιουργική ανησυχία για το μέλλον του, παρουσιάζουν ένα διαφορετικό πρόγραμμα ο καθένας, συστήνοντάς μας τον ιδιαίτερο κόσμο τους. Με νέο δίσκο («Δυο λάθη») που ετοιμάζεται, ο Φώτης και με ολόφρεσκο το ντεμπούτο της («Ο κόσμος σου») η Νεφέλη.

Γιορτή της Μουσικής

Η 21η Ιουνίου, ως Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, κατέχει πάντα περίοπτη θέση στα πολιτιστικά μας δρώμενα και γιορτάζεται με πλουσιόδωρη διάθεση στον Κήπο του Μεγάρου. Έτσι, φέτος θα παρελάσουν οι Athens Classical Players με ανάλογο ρεπερτόριο, το γκρουπ Encardia με την παράδοση της Μεγάλης Ελλάδας (δηλαδή της Κάτω Ιταλίας) και το φωνητικό σύνολο Chores (φωτό) με πολυποίκιλα παραδοσιακά ιδιώματα. Και στο Ηρώδειο, όμως, η Εθνική Συμφωνική της ΕΡΤ με τον Γιώργο Πέτρου κάνει το δικό της… πάρτι με έργα Βάγκνερ και Σούμαν.

Μίλτος Πασχαλίδης

Συνεχίζει την καλοκαιρινή του πορεία, στο Βεάκειο (21/6 sold out και 23/6 επανάληψη) με πλούσιο και αγαπημένο ρεπερτόριο που φροντίζει να εμπλουτίζει συνεχώς παρουσιάζοντας το απόσταγμα μιας 26ετούς πορείας και 14 προσωπικών δίσκων και με βάση ένα πιστό κοινό που διευρύνεται με σταθερούς ρυθμούς. Ποιότητα, εκφραστική δυναμική και αυθορμητισμός χαρακτηρίζουν την παρουσία του Μίλτου πάνω στη σκηνή…

Μαρίζα Ρίζου

Είναι σαφές ότι ένα live της Μαρίζας χαρακτηρίζεται από συστατικά όπως ασύστολο κέφι και εκρηκτική ενέργεια, με αρκετή δόση τρέλας αλλά και πολύ ωραία τραγούδια, original και δροσερές διασκευές με γενικευμένο feelgood κλίμα. Είναι επίσης σαφές ότι η συναυλία έγινε πολύ γρήγορα sold out! Όμως, μπορείτε να την απολαύσετε και διαδικτυακά. (Τεχνόπολη 22/6)

Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης

Την Τρίτη 22 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, στον Λόφο Νυμφών, παρουσιάζεται η νέα δισκογραφική δουλειά των παιδιών, που έχει τίτλο «Ρεμπώτικα». Είναι, φυσικά, η διασύνδεση του κόσμου του ρεμπέτικου με αυτόν του Αρθούρου Ρεμπώ – κόσμοι πολύ συγγενικοί – που βρίσκουν εδώ μιαν ιδιαίτερη καλλιτεχνική έκφραση. Μαζί τους, στη γιορτή αυτή συμμετέχoυν και οι συμμέτοχοί τους στον δίσκο: Λένα Κιτσοπούλου, Ελένη Κοκκίδου, Μάρθα Φριντζήλα, Νεφέλη Φασούλη, Απόστολος Κίτσος και Μάνος Πετράκης.

Γιάννης Κότσιρας

Στην Τεχνόπολη, 23 Ιουνίου, με βάση τον καινούργιο του δίσκο «Κοίτα γύρω», ο Γιάννης Κότσιρας ξεκινάει το φετινό του καλοκαίρι με τις καλύτερες προδιαγραφές και τα υψηλότερα στάνταρντ – με σπουδαία τραγούδια και τοπ μουσικούς και συνεργάτες. Πάμε για να περάσουμε καλά!

Γιώργος Νταλάρας

Ο Γιώργος Νταλάρας ανοίγει (23/6) το City Theater (γνωστό και ως Christmas Theater τα Χριστούγεννα!) και το open air City Garden Festival με ένα πρόγραμμα που έχει τίτλο «Περπάτησα όλη τη γη» που αντικατοπτρίζει απόλυτα την τέχνη του και τα τραγούδια του. Με την Βιολέτα Ίκαρη και την Ασπασία Στρατηγού στην παρέα του. Δυστυχώς (ή ευτυχώς!) η συναυλία είναι sold out. Έτσι, επαναλαμβάνεται στις 28/6.

Κωστής Μαραβέγιας

Με δύο συναυλίες (στις 23 και στις 30/6) στο Άλσος, ο Κωστής Μαραβέγιας κάνει την είσοδό του σ’ αυτό το ξεχωριστό καλοκαίρι – αν και έχει ήδη κάνει ένα guest στην Ταράτσα του Φοίβου. Ο Κωστής έρχεται με τη «Ρίτα» του, αλλά και όλη την καλή του διάθεση και ενέργεια, για να μεταλαμπαδεύσει το κέφι του στο δικό του κοινό, εκείνο που τον περιμένει πάντα για να διασκεδάσει με τα τραγούδια του, να γεμίσει χαρά κι ελπίδα, χάρη στο χιούμορ και τη θετική διάθεση που διαθέτουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πολυσυλλεκτικά πλην ετερόκλητα συναυλιακά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: σαγήνες και αμηχανία

Όμορφες αλλά και αμήχανες στιγμές περιελάμβαναν δύο συναυλίες της ΚΟΑ, με πληθώρα ετερόκλητων μεταξύ τους έργων και σολίστ, στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής στις αρχές και τα τέλη Μαρτίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
17/05/2024

Ryuichi Sakamoto: Το "κύκνειο άσμα" του παγκοσμίου φήμης Ιάπωνα συνθέτη στο Subset Festival

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την τελευταία παράσταση ενός εμβληματικού συνθέτη που επηρέασε με πρωτοποριακό τρόπο τη σύγχρονη μουσική. Οι επιλογές του Sakamoto στο "Opus" καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του.

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week

Ξεχωρίζουμε τα must-see της φετινής διοργάνωσης που επιστρέφει μεγαλύτερη από ποτέ στη γειτονιά της Τεχνόπολης (22-25/5).

"Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη": Ένα πάρτι για το παρόν και το μέλλον του Arkopolis

Η 2023 Ελευσίς και η ομάδα Cultterra προσκαλούν την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας και του Θριάσιου πεδίου να συνδιαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αλλά και να χορέψει στους ρυθμούς της eurodance μουσικής που θα επιλέξει το dj δίδυμο Arvanite Pistols από την Ελευσίνα.

Πανελλήνιοι διαγωνισμοί πιάνου, κιθάρας και βιολιού από την musicArte

Δείτε πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους διαγωνισμούς για παιδιά και νέους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι Apocalyptica παίζουν Metallica στον Λυκαβηττό

Το νέο άλμπουμ τους "Plays Metallica Vol.2" είναι ο διάδοχος του περίφημου "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos".

Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Μιχάλη Αδάμη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών τιμά έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.