Το Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη μας βάζει σε «Cosmic Rhythm»

Η μουσική του Gurdjieff έρχεται σε live streaming, σε εκτέλεση Τάκη Πατερέλη.

Το Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη μας βάζει σε «Cosmic Rhythm»

Ένα κονσέρτο σε live streaming χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς με τη μουσική του Gurdjieff στο επίκεντρο ετοιμάζει το Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Γκουρτζίεφ και τη Θεατρική Ομάδα Ρόδα. Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στις 9μ.μ. θα παρακολουθήσουμε το κονσέρτο σε εκτέλεση Τάκη Πατερέλη, ο οποίος αναπαράγει τις μελωδίες του συνθέτη σε πιάνο και φλάουτο.

Αντλώντας από παραδοσιακές μελωδίες, δερβίσικη μουσική και θρησκευτικούς ύμνους από την Ασία και Βόρεια Αφρική, ο Έλληνας φιλόσοφος του Πόντου Γεώργιος Γεωργιάδης υπό το όνομα G.I. Gurdjieff ενορχήστρωσε σε συνεργασία με το μαθητή του και συνθέτη Thomas de Hartmann νέες μελωδίες, καινοτόμες, λιτές αλλά και πλούσια εκφραστικές.

Ο Πατερέλης, ξεκινώντας από jazz σπουδές και έπειτα από συνεργασίες με σημαντικά ονόματα της διεθνούς σκηνής ασχολήθηκε εκτεταμένα με το έργο του Gurdjieff, ειδικά στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Θεατρική Ομάδα Ρόδα. Μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει σε αρκετές δημόσιες συναυλίες με αυτήν τη θεματική, ενώ έχει κυκλοφορήσει δύο CD, τα «Cosmic Rhythm» και «Seeker».

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου | 9μ.μ. | Εισιτήρια €10 | Αγορά εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Υouth Valley είναι πολλά παραπάνω από "Young Sad Lovers"

Γνωρίστε τη νέα αθηναϊκή μπάντα που συνταιριάζει dark indie επιρροές και παστέλ αισθητική λίγο πριν το πρώτο της live στο "Six D.O.G.S.".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
05/10/2022

Χρήστος Θηβαίος και Δημήτρης Καρράς τιμούν τον Παύλο Σιδηρόπουλο

Ένα μουσικό αφιέρωμα για τον μεγάλο καλλιτέχνη στο ΙΛΙΟΝ Plus.

"Γαλλική μουσική για έξι" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η πιανίστα Δανάη Καρά και το Κουιντέτο Πνευστών "Αίολος" σε μια βραδιά με φινέτσα και φαντασία.

Τι θα δούμε στο Jazzét αυτή την εβδομάδα

Τέσσερα βράδια γεμάτα τζαζ μουσική από σπουδαίους καλλιτέχνες σε έναν συνδυασμό γνώριμου ρεπερτορίου και λιγότερο γνωστών αριστουργημάτων.

Nathalie Lermitte: "Νομίζω ότι έχω αυτή την υπερβολική πλευρά της Πιάφ"

Η πρωταγωνίστρια του "Piaf! The Show", που έρχεται στο Christmas Theater, μιλά για το πόσο εύκολο είναι τελικά να υποδυθεί κανείς μια από τις μεγαλύτερες φωνές στον κόσμο.

Όπερα και τρανς ορατότητα: παραιτήθηκε η σύμβουλος παραγωγής της "Στρέλλα", Κάθρην Ράιλυ

Η επιλογή ενός cis άντρα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της νέας παραγωγής της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ,, σε σκηνοθεσία Γ. Κουτλή, αναδεικνύει νέους προβληματισμούς για ζητήματα ορατότητας και συμπερίληψης της τρανς κοινότητας.

Από το πρόγραμμα του Οκτωβρίου στο "Half Note" δεν θα χάσουμε ούτε μισή νότα

Το line-up των καλλιτεχνών που απαρτίζουν την ατζέντα του Οκτωβρίου στο γνωστό jazz club είναι ένας καλός λόγος να μην χάσετε ούτε... νότα.