Τα συναυλιακά ραντεβού του Ιουλίου που δεν πρέπει να χάσετε

Το ημερολόγιο με τα live του μήνα δείχνει να γεμίζει. Από την πληθώρα των events, επιλέγουμε πέντε που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, τη διαφορετικότητα, το ενδιαφέρον και τη σημασία τους.

Τα συναυλιακά ραντεβού του Ιουλίου που δεν πρέπει να χάσετε

Το ημερολόγιο με τα live του μήνα δείχνει να γεμίζει. Από την πληθώρα των events, επιλέγουμε πέντε που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, τη διαφορετικότητα, το ενδιαφέρον και τη σημασία τους. Καλύπτοντας διάφορα είδη και χώρους – σε συνθήκες πάντοτε ασφαλείς.

#1 A Tribute to Leonard Cohen

Τα συναυλιακά ραντεβού του Ιουλίου που δεν πρέπει να χάσετε - εικόνα 1

Ένα από τα καλύτερα μουσικά projects που έχω ακούσει τελευταία είναι το «A Tribute to Leonard Cohen». Και το γεγονός ότι η Nalyssa Green, η Sugahspank! και η Lou is θα παρουσιάσουν στην Τεχνόπολη (17/7) τα τραγούδια του παμμέγιστου τροβαδούρου σε ένα φτωχό συναυλιακά ελέω Covid-19 καλοκαίρι το καθιστά σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού. Είναι μια εμπειρία συγκλονιστική ο τρόπος με τον οποίο τα τρία αυτά κορίτσια ερμηνεύουν τις ξεχωριστές πτυχές της τέχνης του Cohen βάζοντας μέσα τη δική τους ψυχή. Μαζί με τους Σεραφείμ Μπέλλο (ντραμς), Γιώργο Δελλή (πλήκτρα) και Άδωνι Γουλιέλμο (κιθάρα) θα μας ταξιδέψουν μουσικά, ειδικά όλους εμάς που είμαστε φαν του Leonard Cohen.

#2 Theodore

Τα συναυλιακά ραντεβού του Ιουλίου που δεν πρέπει να χάσετε - εικόνα 2

Το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι εγκαινιάζει συναυλιακά στις 19/7 ο Theodore. Η μουσική του, εκτός από ατμοσφαιρική και άκρως ambient ή κινηματογραφική, διαθέτει και όλη εκείνη την οπτικοποίηση που απαιτεί ένα πλήρες σόου που ελίσσεται επιδέξια ανάμεσα σε νεοκλασικές και ηλεκτρονικές μουσικές διαστάσεις. Εδώ θα έχουμε μια μουσική αιθέρια συνδυασμένη –ακόμα και αντιθετικά– με post rock ή ψυχεδελικές προσεγγίσεις.

#3 Ελευθερία Αρβανιτάκη

Τα συναυλιακά ραντεβού του Ιουλίου που δεν πρέπει να χάσετε - εικόνα 3

Δύσκολα βρίσκει κανείς ρεπερτόριο που διαθέτει ομορφιά και διάρκεια όσο αυτό της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Τα τραγούδια της, που καλύπτουν όλη την πορεία της από τα ’80s μέχρι σήμερα και την πολλαπλότητα των μουσικών της επιλογών και ερμηνευτικών προσεγγίσεων, μετριούνται κάθε φορά πάνω στη σκηνή και βγαίνουν δυνατά και ανανεωμένα. Η Ελευθερία εγκαινιάζει τις καλοκαιρινές βραδιές στο «Άλσος» (20/7) με ένα τέτοιο «συνολικό» πρόγραμμα αλλά και με τα «Μεγάλα ταξίδια» της, που έκανε προσφάτως με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τη Λήδα Ρουμάνη.

#4 Χειμερινοί Κολυμβητές

Τα συναυλιακά ραντεβού του Ιουλίου που δεν πρέπει να χάσετε - εικόνα 4

Η περίοδος των τελών των '70s και αρχές των '80s ήταν ιδιαίτερα δημιουργική για την ελληνική μουσική και το τραγούδι. Παρά ταύτα, το συγκρότημα που άκουγε στο όνομα Χειμερινοί Κολυμβητές και είχε έναν τραγουδιστή με σπηλαιώδη βραχνή φωνή και μερικούς σπουδαίους μουζικάντες –της λαϊκής, παραδοσιακής της σύγχρονης μουσικής– έφερε τα πάνω-κάτω με τα σουρεάλ τραγούδια του. Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Βορειοελλαδίτες φίλοι μας έγραψαν ιστορία – και συνεχίζουν να γράφουν. Γιορτάζουν τα 40 χρόνια τους ως γκρουπ στις 24/7 στην Τεχνόπολη.

#5 Γιάννης Αγγελάκας, Νίκος Βελιώτης

Τα συναυλιακά ραντεβού του Ιουλίου που δεν πρέπει να χάσετε - εικόνα 5

Οι «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων», ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης, κλείνουν το μήνα παίζοντας δυο βραδιές στο Ηρώδειο (30-31/7). Παλεύοντας εδώ και μερικά χρόνια με τη δημιουργική φύση της «κτηνώδους» πλευράς τους –όπως όλοι που κατανοούμε τα άγρια ένστικτά μας– μας δίνουν μια alternative και ηλεκτρονικίζουσα ανάγνωση του ελληνικού τραγουδιού. Είναι συγκινητικό πώς ακούγεται ο Μίκης, ο Ξαρχάκος, ο Χατζιδάκις, αλλά και ο Μάρκος, ο Τσιτσάνης, μαζί με τον Σιδηρόπουλο, τον Ανεστόπουλο, τον Άκη Πάνου κ.ά. μέσα από τα παραμορφωτικά τους βλέμματα, αυτά των καθαρόαιμων άγριων λύκων.

Περισσότερες πληροφορίες

A Tribute to Leonard Cohen

  • Rock-pop-folk

Οι σπουδαίες τραγουδίστριες Nalyssa Green, Sugahspak! και Lou is προσεγγίζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τα τραγούδια του μεγάλου τροβαδούρου.

Ελευθερία Αρβανιτάκη

  • Ελληνική

Με όλα τα μεγάλα τραγούδια της και τα καινούρια από τον δίσκο «Τα μεγάλα ταξίδια» . Μαζί της ο Παναγιώτης Λάμπουρας (τραγούδι, βιολί) και μια σπουδαία παρέα μουσικών.

Χειμερινοί Κολυμβητές

  • Ελληνική

Ο Αργύρης Μπακιρτζής με την παρέα του από εκλεκτούς μουσικούς και φίλους γιορτάζουν 40 χρόνια με ένα πρόγραμμα εφ' όλης της ύλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

24/04/2024

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.