Μια μουσική γέφυρα ενώνει τη Στέγη με το Πάντειο

Για πέμπτη συνεχή χρονιά «Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού» ενώνει τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, για μια σειρά από συναυλίες με ελεύθερη είσοδο το τριήμερο 5-6-7/2.

Μια μουσική γέφυρα ενώνει τη Στέγη με το Πάντειο

Για πέμπτη συνεχή χρονιά «Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού» ενώνει τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, για μια σειρά από συναυλίες με ελεύθερη είσοδο το τριήμερο 5-6-7/2. Τώρα έχουμε κυρίως σύγχρονη μουσική με εξαιρετικά φωνητικά έργα την πρώτη ημέρα, με ποικιλία πληκτροφόρων οργάνων και ένα βιολί τη δεύτερη και ένα κουιντέτο πνευστών με «κλασικά» μοντέρνα του Λιγκέτι και ενδιαφέρουσες μουσικές Ελλήνων συνθετών. Θα ακούσουμε εξαιρετικές δουλειές (κάποιες εκ των οποίων είναι αναθέσεις της Στέγης) και, γενικά, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το αναπάντεχο ή το απρόσμενο!

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του τριημέρου:
https://www.onassis.org/el/whats-on/music-connects-onassis-stegi-and-panteion-university-vol-5

Περισσότερες πληροφορίες

«Μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού, vol. 5» (1η ημέρα)

  • Κλασική μουσική

Η σοπράνο Φανή Αντωνέλλου και ο πιανίστας Απόστολος Παληός σε έργα Webern, Rihm, Mundry, Ligeti και Chin. Στη συνέχεια η μέτζο σοπράνο Άννα Πάγκαλου ερμηνεύει Berio, Berberian, Cage, Απέργη, Le Baron, Monk, Τζεδάκη και Sciarrino.

«Μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού, vol. 5» (2η ημέρα)

  • Κλασική μουσική

Η πιανίστρια Άννινη Τσιούτη σε έργα Χριστίνας Αθηνοδώρου, Einojuhani Rautavaara, John Cage, Brice Catherin, Frederic Rzewski. Στη συνέχεια το Duo Vita Βrevis με τη Ζωή Πουρή (βιολί) και τον Πάνο Ηλιόπουλο (τσέμπαλο, Rhodes piano, ηλεκτρονικά) σε έργα Dario Castello, Gyorgi Ligeti, Πάνου Ηλιόπουλου και Pierre Boulez.

«Μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού, vol. 5» (3η ημέρα)

  • Κλασική μουσική

Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Αίολος σε έργα Gyorgy Ligeti, Γιάννη Ιωαννίδη, Στυλιανού Δήμου, Γρηγόρη Εμφιετζή, Karel Husa και Peteris Vasks.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι New Model Army επιτέλους στην Αθήνα

Η εξ'αναβολής, από το 2020, επετειακή, για τα 40 χρόνια της μπάντας, συναυλία της μπάντας στο Fuzz Club, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

27/09/2022

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος τραγουδούν Μάνο Λοΐζο στο θέατρο Ακροπόλ

Στην παράσταση "Με φάρο το φεγγάρι" τους δύο καλλιτέχνες συνοδεύουν τέσσερις σολίστες μουσικοί με μαέστρο και ενορχηστρωτή τον πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Σταύρος Ξαρχάκος: Καταχειροκροτήθηκε στο sold-out Ηρώδειο, τιμώντας τον Νίκο Ξυλούρη

Αν και υπήρξαν αβαρίες εδώ κι εκεί, ήταν μια συναυλία επιτυχημένη από κάθε άποψη, με το κοινό να ξεπερνά την παράλυση της Αθήνας λόγω της 24ωρης απεργίας των μέσων μεταφοράς.

Ο Γιάννης Πάριος μας ταξιδεύει σε παλιούς και νέους έρωτες στο Faliro Summer Theater

Με έναν μοναδικό καλλιτέχνη κλείνει η τελευταία μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού.

Η Katerine Duska, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης και η Βάσια Ζαχαροπούλου θα πλαισιώσουν τον Shigeru Umebayashi

Η συναυλία "In the Mood For Music", στο Ηρώδειο, θα μας μυήσει στη μουσική ουτοπία αυτού του χαρισματικού Ιάπωνα καλλιτέχνη.

Μια ημέρα μουσικής και διαλόγου για τη Μεσόγειο

Το Global Live Med, σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens, ξεκινά την πρώτη εκδήλωση μουσικής και διαλόγου υπέρ των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η Lise Davidsen και η ΚΟΑ σε ένα λαμπερό γκαλά όπερας

Το άστρο μιας νέας ντίβας λάμπει για πρώτη φορά στο Μέγαρο και στην Ελλάδα.