Καλό ταξίδι, Γιάννη Σπάθα...

Ένας πραγματικός θρύλος της εγχώριας ροκ σκηνής αλλά και ένας άνθρωπος και καλλιτέχνης δρών, που είχε να δώσει πράγματα, ο σπουδαίος Γιάννης Σπάθας, δεν είναι πια εδώ.

Καλό ταξίδι, Γιάννη Σπάθα...

Ένας πραγματικός θρύλος της εγχώριας ροκ σκηνής αλλά και ένας άνθρωπος και καλλιτέχνης δρών, που είχε να δώσει πράγματα, ο σπουδαίος Γιάννης Σπάθας, δεν είναι πια εδώ.

Καλό ταξίδι, Γιάννη Σπάθα... - εικόνα 1

Σεμνός και διακριτικός καλλιτέχνης, κιθαρίστας ουσιωδώς δεξιοτέχνης, ο Γιάννης Σπάθας άρχισε να γράφει την μουσική του ιστορία από τα '60's, ως μέλος των Persons, Socrates Drank the Conium, Socrates, Plaza, ξεχωρίζοντας σαφώς ως κιθαρίστας και αποτελώντας ένα από τα ξεχωριστά πρόσωπα του ελληνικού ροκ. Παράλληλα, και στη συνέχεια, ο Γιάννης Σπάθας συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους της ελληνικής μουσικής σκηνής: Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μαρκόπουλο, Φαραντούρη, Νταλάρα, Σαββόπουλο, Λοΐζο, Καραΐνδρου, Αλεξίου, Νικολακοπούλου κ.ά. Έχει βγάλει τρεις ωραίους δίσκους με τον Βασίλη Λέκκα, τα δικά του Μυστικά του Δρόμου είναι επίσης εξαιρετικό άλμπουμ και, γενικά, ήταν πάντα απόλαυση να τον ακούς. Κρίμα που έφυγε νωρίς...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ρεσιτάλ Καβάκου/Ουάνγκ – Μούλλοβα/Μπήτσον: αναμετρήσεις κορυφής για βιολιά/πιάνα στο Μέγαρο

Η παρουσία δύο κορυφαίων σύγχρονων βιολιστών κόσμησε τα πρώτα ρεσιτάλ του κύκλου "Violin Masters" επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
09/12/2022

The Holy Strangers, Coyote's Arrow και Kidney Black σε μια "οικογενειακή συγκέντρωση" στο "An"

Τρεις μπάντες που συνδέθηκαν απόλυτα με τις αξίες και τη στάση ζωής τους, αλλά και με την κοινή τους πορεία στην τέχνη εμφανίζονται μαζί στη σκηνή.

Shame: "Μετά από δυο χρόνια περιοδειών πάθαμε burn out"

Ο κιθαρίστας Eddie Green μάς μίλησε με ειλικρίνεια για την εμπειρία της ξαφνικής τους επιτυχίας, τα στοιχεία που έπλασαν το "Drunk Tank Pink" (2021) και τον τρίτο δίσκο που ήδη ετοιμάζουν.

Jazz με θέα την στολισμένη Αθήνα

Το rooftop του Athenian Callirhoe φιλοξενεί τον φημισμένο jazz μουσικό Δημήτρη Βασιλάκη και το Athenian Quartet για μια ξεχωριστή βραδιά.

"For Women": Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στις γυναίκες από την Αγγελική Τουμπανάκη

Το "For Women" project είναι μια σειρά παραστάσεων με στόχο να τιμήσει και να αφηγηθεί τις ιστορίες γυναικών που ενέπνευσαν συνθέτες ανά τον κόσμο και γίναν τραγούδια στις μουσικές παραδόσεις των λαών.

Οι Mavile και οι Pink Vanity σε ένα σαρωτικό double bill

Δύο από τα πιο αγαπητά και ανερχόμενα συγκροτήματα της εγχώριας εναλλακτικής ροκ σκηνής ανεβαίνουν στην σκηνή του "Ίλιον plus" με νέο υλικό.

Το Μουσικό φεστιβάλ Χίου επιστρέφει στην χειμερινή του έκδοσή του

Όταν η κλασική μουσική συναντά την καινοτομία και οι παραδόσεις του κόσμου τη σύγχρονη τζαζ.