Από τη Δύση στην Ανατολή με τους Kulamacus

«Δύση και Ανατολή»: το καινούριο μίνι άλμπουμ των Kulamacus σουινγκάρει και ροκάρει πέρα από τα συνήθη στάνταρντς.

Από τη Δύση στην Ανατολή με τους Kulamacus

«Δύση και Ανατολή»: το καινούριο μίνι άλμπουμ των Kulamacus σουινγκάρει και ροκάρει πέρα από τα συνήθη στάνταρντς.

Από τη Δύση στην Ανατολή με τους Kulamacus - εικόνα 1

Ένα EP ή mini LP (δεν έχει σημασία αφού πρόκειται για ψηφιακό format) με διασκευές είναι μάλλον μια λογική και αναμενόμενη κίνηση από τους Kulamacus. Με τα δυο προηγούμενα άλμπουμ του, το γκρουπ μας έχει δείξει ήδη την στέρεη σουινγκάτη βάση του και τη λατρεία του για τις ρυθμικές μετατροπίες. Μας έχει δείξει, επίσης, ότι διαθέτει μουσική ταυτότητα. Στην καινούρια αυτή δουλειά του, που έχει τον εύγλωττο τίτλο «Δύση & Ανατολή», το γκρουπ επιλέγει κάποια κομμάτια που σαφώς ανήκουν στην κατηγορία των ελληνικών «τζαζ στάνταρντς» όπως είναι «Αυτό το μάμπο το μπραζιλέιρο» και «Η Σκλάβα» - αμφότερα του Γιώργου Μουζάκη – αλλά και άλλα, όπως το «Flamenco (να ζήσω ή να πεθάνω)» του Νίκου Αντύπα. Αν και το τραγούδι έχει σφραγιστεί από την ερμηνεία της Χαρούλας Αλεξίου, τα παιδιά δεν φοβούνται να αναμετρηθούν με αυτήν και να δώσουν, τελικά, κάτι δικό τους. Το ίδιο ισχύει για «Το πες» του Χρήστου Νικολόπουλου – που δεν στέκεται στο «νταλαρίζειν» της ερμηνείας του πράγματος και παίρνει τον δικό του δρόμο. Αυτό όμως που κυριολεκτικά εκτοξεύεται – και γίνεται ένα πανέμορφο original, με την ταυτότητα και ιδιαίτερότητα των Kulamacus – είναι το «Λόγια κλειδωμένα». Πρόκειται για μια πλήρη μεταμόρφωση – και εξαιρετική διασκευή – του παραδοσιακού τραγουδιού που ξέρουμε από την ερμηνεία του Βασίλη Παϊτέρη – και που, για μένα, είναι το high spot ενός μικρού ανοιξιάτικου μουσικού μπουκέτου.

Από τη Δύση στην Ανατολή με τους Kulamacus - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

25/04/2024

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.