Οδηγός Μουσικής

Από τη Δύση στην Ανατολή με τους Kulamacus

«Δύση και Ανατολή»: το καινούριο μίνι άλμπουμ των Kulamacus σουινγκάρει και ροκάρει πέρα από τα συνήθη στάνταρντς.

Από τη Δύση στην Ανατολή με τους Kulamacus

«Δύση και Ανατολή»: το καινούριο μίνι άλμπουμ των Kulamacus σουινγκάρει και ροκάρει πέρα από τα συνήθη στάνταρντς.

Από τη Δύση στην Ανατολή με τους Kulamacus - εικόνα 1

Ένα EP ή mini LP (δεν έχει σημασία αφού πρόκειται για ψηφιακό format) με διασκευές είναι μάλλον μια λογική και αναμενόμενη κίνηση από τους Kulamacus. Με τα δυο προηγούμενα άλμπουμ του, το γκρουπ μας έχει δείξει ήδη την στέρεη σουινγκάτη βάση του και τη λατρεία του για τις ρυθμικές μετατροπίες. Μας έχει δείξει, επίσης, ότι διαθέτει μουσική ταυτότητα. Στην καινούρια αυτή δουλειά του, που έχει τον εύγλωττο τίτλο «Δύση & Ανατολή», το γκρουπ επιλέγει κάποια κομμάτια που σαφώς ανήκουν στην κατηγορία των ελληνικών «τζαζ στάνταρντς» όπως είναι «Αυτό το μάμπο το μπραζιλέιρο» και «Η Σκλάβα» - αμφότερα του Γιώργου Μουζάκη – αλλά και άλλα, όπως το «Flamenco (να ζήσω ή να πεθάνω)» του Νίκου Αντύπα. Αν και το τραγούδι έχει σφραγιστεί από την ερμηνεία της Χαρούλας Αλεξίου, τα παιδιά δεν φοβούνται να αναμετρηθούν με αυτήν και να δώσουν, τελικά, κάτι δικό τους. Το ίδιο ισχύει για «Το πες» του Χρήστου Νικολόπουλου – που δεν στέκεται στο «νταλαρίζειν» της ερμηνείας του πράγματος και παίρνει τον δικό του δρόμο. Αυτό όμως που κυριολεκτικά εκτοξεύεται – και γίνεται ένα πανέμορφο original, με την ταυτότητα και ιδιαίτερότητα των Kulamacus – είναι το «Λόγια κλειδωμένα». Πρόκειται για μια πλήρη μεταμόρφωση – και εξαιρετική διασκευή – του παραδοσιακού τραγουδιού που ξέρουμε από την ερμηνεία του Βασίλη Παϊτέρη – και που, για μένα, είναι το high spot ενός μικρού ανοιξιάτικου μουσικού μπουκέτου.

Από τη Δύση στην Ανατολή με τους Kulamacus - εικόνα 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Μουσική

Primer Music Festival: Dance till you drop

Πρεμιέρα για το διήμερο φεστιβάλ της Πλατείας Νερού με headliners τον Tiësto και τον Tyga.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
05/07/2022

H Laurie Anderson σε μία συζήτηση με τον Paul Holdengräber στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης

Δύο μέρες πριν την εμφάνισή της στο Ηρώδειο, η ιέρεια της αβανγκάρντ της μυθικής δεκαετίας του ’70 στη Νέα Υόρκη σε μια αναπάντεχη συζήτηση με τον κορυφαίο αμερικανό διανοούμενο Πωλ Χολντενγκρέιμπερ, μετρ των ζωντανών συνεντεύξεων και Εκτελεστικό Διευθυντή του Onassis Los Angeles.

Ο Jef Maarawi και οι Jack Heart and The Love Ghosts στα Πανοραμικά Σκαλιά

Το μουσικό καλοκαίρι συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και δωρεάν συναυλίες στο ΚΠΙΣΝ.

Όταν ο Iggy Pop και ο Liam Gallagher έδωσαν ένα εξαιρετικά ειλικρινές live

Εμβληματικοί, οι δύο θρύλοι τις μουσικής Iggy Pop και Liam Gallagher "μίλησαν" με ευθύτητα με το κοινό. Και αυτό τους αποθέωσε. Σχεδόν όλο.

Capétte: "Κατά βάθος δε θέλουμε να πάμε στη "Μόσχα" αλλά να έχουμε έναν προορισμό που μας κρατάει ζωντανούς"

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα, από καρδιάς συζήτηση, γνωρίζουμε τον νεαρό καλλιτέχνη από τη Θεσσαλονίκη που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον με τους μουσικούς πειραματισμούς του.