Καλό ταξίδι, Χάρρυ!

Ο σπουδαίος μας κωμικός μας άφησε σήμερα Δευτέρα 21 Μαΐου μετά από χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.

Καλό ταξίδι, Χάρρυ!

Ο σπουδαίος μας κωμικός μας άφησε σήμερα Δευτέρα 21 Μαΐου μετά από χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Χάρρυ Κλυνν, ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ήταν αυτός που, σε όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης, μέσα από το σπινθηροβόλο του βλέμμα και την μοναδική του σατιρική δεινότητα και δύναμη, μπορούσε να μας περιγράφει, εμάς και τη χώρα μας, εμάς και τις σχέσεις μας, εμάς και τις ιδιαιτερότητές μας, δίνοντας πάντα το σωστό μέτρο των πραγμάτων και, φυσικά, κάνοντάς μας ΠΑΝΤΑ να γελάμε!

Ο σπουδαίος μας κωμικός μας άφησε σήμερα Δευτέρα 21 Μαΐου μετά από χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.

Εγκάρδια, με πραγματικό χιούμορ και χωρίς καμιά τύψη. Αυτό ξεκίνησε κυρίως από εκεί όπου το «παλαιό» σύστημα θα έδινε τη θέση του στο «νέο», από εκεί δηλαδή που τη σκυτάλη θα έπαιρνε η «αλλαγή» για να τα κάνει, τελικά, «πατάτες» - όπως ήταν ο τίτλος του κρίσιμου αυτού άλμπουμ που έβγαλε το 1981, μαζί με τους φίλους και συνεργάτες του Γιώργο Κριμιζάκη και Γιάννη Κακουλίδη. Ο ευφυής Χάρρυ συνέχισε να το κάνει αυτό μέχρι το τέλος – μέχρι που έχασε τον αγαπημένο του Νίκο. Όμως, εκεί επάνω, μπορεί όλα να αρχίζουν ξανά...

Όσο για τα παλιότερα, μέσα από την πρώτη του φάση και δράση, κυρίως στις πίστες και στα θέατρα της Αμερικής και του Καναδά, όροι σημερινοί όπως τηλεοπτική σάτιρα, stand up comedy κ.λπ. είχαν εφευρεθεί προτού καν υπάρξουν. Ο Χάρρυ Κλυνν τους είχε φτιάξει και μας τους έδωσε έτοιμους. Καλό ταξίδι Χάρρυ!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος τραγουδούν Μάνο Λοΐζο στο θέατρο Ακροπόλ

Στην παράσταση "Με φάρο το φεγγάρι" τους δύο καλλιτέχνες συνοδεύουν τέσσερις σολίστες μουσικοί με μαέστρο και ενορχηστρωτή τον πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη.

27/09/2022

Σταύρος Ξαρχάκος: Καταχειροκροτήθηκε στο sold-out Ηρώδειο, τιμώντας τον Νίκο Ξυλούρη

Αν και υπήρξαν αβαρίες εδώ κι εκεί, ήταν μια συναυλία επιτυχημένη από κάθε άποψη, με το κοινό να ξεπερνά την παράλυση της Αθήνας λόγω της 24ωρης απεργίας των μέσων μεταφοράς.

Ο Γιάννης Πάριος μας ταξιδεύει σε παλιούς και νέους έρωτες στο Faliro Summer Theater

Με έναν μοναδικό καλλιτέχνη κλείνει η τελευταία μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού.

Η Katerine Duska, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης και η Βάσια Ζαχαροπούλου θα πλαισιώσουν τον Shigeru Umebayashi

Η συναυλία "In the Mood For Music", στο Ηρώδειο, θα μας μυήσει στη μουσική ουτοπία αυτού του χαρισματικού Ιάπωνα καλλιτέχνη.

Μια ημέρα μουσικής και διαλόγου για τη Μεσόγειο

Το Global Live Med, σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens, ξεκινά την πρώτη εκδήλωση μουσικής και διαλόγου υπέρ των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η Lise Davidsen και η ΚΟΑ σε ένα λαμπερό γκαλά όπερας

Το άστρο μιας νέας ντίβας λάμπει για πρώτη φορά στο Μέγαρο και στην Ελλάδα.

Ο βιρτουόζος τζαζ κιθαρίστας Raul Midón στην σκηνή του Gazarte

Ο "άνθρωπος ορχήστρα" μετρά στο ενεργητικό του 11 solo album, αλλά και σπουδαίες συνεργασίες με ονόματα όπως ο Stevie Wonder, Bill Withers, Queen Latifah και Snoop Dog.