Οι 10 αγαπημένοι δίσκοι του Μαΐου (spotify)

Δέκα δίσκοι που ξεχωρίσαμε και μία λίστα για να ακούσετε τα αγαπημένα μας τραγούδια σε αυτά.

Οι 10 αγαπημένοι δίσκοι του Μαΐου (spotify)

Στον τελευταίο μήνα της άνοιξης που επιφύλασσε δισκογραφικές επιστροφές σπουδαίων συγκροτημάτων όπως οι Slowdive και οι Afghan Whigs, ποιοι ήταν οι δίσκοι και τα τραγούδια που κυριάρχησαν στα ακουστικά μας;

10. Joan Shelley - Joan Shelley

Οι 10 αγαπημένοι δίσκοι του Μαΐου (spotify) - εικόνα 1

Η υπέροχη ζεστή φωνή της Αμερικανίδας από το Κεντάκι τιμά τη φολκ παράδοση της περιοχής της και χαρίζει έναν από τους καλύτερους folk δίσκους της χρονιάς.

9. Sea Pinks - Watercourse

Οι 10 αγαπημένοι δίσκοι του Μαΐου (spotify) - εικόνα 2

Στα πρότυπα της θρυλικής Sarah Records, οι Sea Pinks συνεχίζουν από εκεί που άφησαν το περσινό «Soft Days» και παραδίδουν ακόμα ένα νοσταλγικό indie κομψοτέχνημα.

8. Forest Swords - Compassion

Οι 10 αγαπημένοι δίσκοι του Μαΐου (spotify) - εικόνα 3

Ο κατά κόσμον Μάθιου Μπαρνς τέσσερα χρόνια μετά το εξαιρετικό «Engravings» ηχογραφεί μια αντάξια συνέχεια αντίστοιχη μιας μουντής, βροχερής μέρας στην πόλη όπου ελάχιστα πάνε καλά.

7. Guerilla Toss - GT Ultra

Οι 10 αγαπημένοι δίσκοι του Μαΐου (spotify) - εικόνα 4

Οι Βοστονέζοι πρέπει να πέρασαν πραγματικά τέλεια ηχογραφώντας τον -αισίως- όγδοο δίσκο τους, ο οποίος ξεπερνά το περσινό «Eraser Stargazer» τόσο σε συνθέσεις όσο και σε διασκέδαση. Μπολιασμένο με ηλεκτρονικά στοιχεία, είναι ένας δίσκος φτιαγμένος για χορό.

6. Perfume Genius - No Shape

Οι 10 αγαπημένοι δίσκοι του Μαΐου (spotify) - εικόνα 5

Ξεχωριστή περίπτωση μουσικού, με προσωπική εμπλοκή σε κάθε του κυκλοφορία που εξερευνά το φύλο, την ταυτότητα, τις σχέσεις. Σε αυτό το δίσκο οι συνθέσεις του παρουσιάζουν μεγαλύτερη ποικιλία συγκριτικά με τους προηγούμενους, γεγονός που δείχνει πως η μουσική του Perfume Genius δεν έχει δείξει ακόμη το πλήρες εύρος της.

5. Girlpool - Powerplant

Οι 10 αγαπημένοι δίσκοι του Μαΐου (spotify) - εικόνα 6

Μας εξέπληξαν με το «Before The World Was Big», τώρα είναι έτοιμες να διεκδικήσουν το μερίδιο της προβολής που τους αξίζει.

4. Black Lips - Satan's Graffiti Or God's Art?

Οι 10 αγαπημένοι δίσκοι του Μαΐου (spotify) - εικόνα 7

Οι Black Lips αποδεικνύουν πως για να γράψεις garage με τέρμα τα γκάζια το μόνο που χρειάζεται είναι να μη νιώθεις ποτέ πως γέρασες.

3. Aldous Harding - Party

Οι 10 αγαπημένοι δίσκοι του Μαΐου (spotify) - εικόνα 8

Μη σας ξεγελά ο τίτλος του δίσκου, τα τραγούδια της Harding είναι κάθε άλλο παρά τα κατάλληλα για οποιοδήποτε πάρτι, κι αυτό γιατί ακούγοντάς τα θα θυμηθείτε όλες τις στιγμές που σας έλλειψε το άγγιγμα του Άλλου, η ανάγκη για επαφή και τελικά για συντροφιά.

2. Oxbow - Thin Black Duke

Οι 10 αγαπημένοι δίσκοι του Μαΐου (spotify) - εικόνα 9

Ο νέος δίσκος των Oxbow ήταν μια αποκάλυψη. Αφαίρεσαν από τον ήχο τους την τρομακτική επιβλητικότητα που τον χαρακήριζε, και την αντικατέστησαν με έναν συγκινητικό λυρισμό ο οποίος κάθε άλλο παρά γλυκανάλατος ή περιττός ακούγεται. Οι ανανενωμένοι Oxbow είναι αβίαστα ισοπεδωτικοί.

1. HO99O9 - United States Of Horror

Οι 10 αγαπημένοι δίσκοι του Μαΐου (spotify) - εικόνα 10

Ο Τραμπ, η φυλετική βία των αστυνομικών, τα οικονομικά προβλήματα, το γκέτο, η ενέργεια, η ένταση, τα πάντα είναι εδώ. Διαβάστε την αναλυτική κριτική μας στο δίσκο που θα φιγουράρει στους καλύτερους της χρονιάς.

Ακούστε τις επιλογές μας από τους παραπάνω δίσκους στη λίστα που φτιάξαμε στο spotify:

και το mixcloud:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26/04/2024

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".