Ένα σαξόφωνο που ξεσηκώνει

Ο Kenny Garrett περνάει με χαρακτηριστική άνεση από το be bop, στη funk και στην pop, επιβεβαιώνοντας με πάθος το ελεύθερο πνεύμα και τα υψηλά καλλιτεχνικά standards του

Ένα σαξόφωνο που ξεσηκώνει

Ο Kenny Garrett περνάει με χαρακτηριστική άνεση από το be bop, στη funk και στην pop, επιβεβαιώνοντας με πάθος το ελεύθερο πνεύμα και τα υψηλά καλλιτεχνικά standards του

Ένα σαξόφωνο που ξεσηκώνει - εικόνα 1

Μπορούμε να πούμε πως ο σαξοφωνίστας Kenny Garrett είναι ένας από αυτούς τους «ολοκληρωμένους» jazzmen που χαρακτήριζαν μια ιστορική «παλιά σχολή» - με τη διαφορά ότι αυτός έχει το χάρισμα και ξέρει τον τρόπο να παραμένει μοντέρνος! Τελευταία έβγαλε το άλμπουμ «Do your dance!» όπου βάλθηκε να διερευνήσει οποιονδήποτε διατιθέμενο ρυθμικό ιδίωμα, από το hip hop και το funk ως το latin και το straight swing! Ο Kenny Garrett λοιπόν, που πιτσιρικάς πέρασε από την ορχήστρα του Duke Ellington, που έπαιξε πλάι στον Miles και με όλη τη jazz αφρόκρεμα, ο άνθρωπος που εδώ και μια 30ετία (μίνιμουμ) φτιάχνει τη δική του ιστορία στη modern jazz, έρχεται ξανά στο «Gazarte» (18/3).

Περισσότερες πληροφορίες

Kenny Garrett Quintet

  • Jazz-Blues-Ethnic

Ο κορυφαίος άλτο σαξοφωνίστας και κάτοχος Grammy επιστρέφει στο αγαπημένο του αθηναϊκό jazz spot, για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά: «Sounds from the Ancestors».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

To Rolling Stone διαλέγει τα 100 καλύτερα άλμπουμ του 2023

Δείτε τους δίσκους που ξεχώρισε το έγκριτο μουσικό μέσο για τη χρονιά που μας πέρασε.

07/12/2023

3+1 must συναυλίες για αυτό το σαββατοκύριακο

Μια λίστα με τα συναυλιακά ραντεβού που δεν γίνεται να χάσουμε της επόμενες μέρες στην Αθήνα.

Covenant: Αχλή και γοτθική μελαγχολία, στο κατάμεστο "Arch"

Το ελληνικό κοινό παραμένει ταγμένο στο ηλεκτρονικό έρεβος του Eskil Simonsson και της παρέας του, όπως πιστοποίησε η εμφατική προσέλευση, αλλά και ο γενικός ενθουσιασμός για αγαπημένα τραγούδια των Σουηδών σαν το "Dead Stars" ή το "Like Tears In The Rain".

Οι θρυλικοί Megadeth επιστρέφουν στην Αθήνα για λογαριασμό του Release Athens 2024

Η μπάντα του "αρχιτέκτονα" Dave Mustaine επιστρέφει στη χώρα μας μετά από πολλά χρόνια για να παρουσιάσουν ένα show γεμάτο τραγούδια-ύμνους.

Οι Still Corners επιστρέφουν στο "Gagarin 205"

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού έρχονται στην Αθήνα στο πλαίσιο της προώθησης του νέου άλμπουμ τους "Dream Talk", που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο.