Πραγματική live αναβίωση ‘80’s στο "Vinyl Is Back"

Το γνωστό και πετυχημένο bazaar δίσκων – και όχι μόνο – που θα γίνει στο “Cine Κεραμεικός” 11-13/12, διοργανώνει μια σχεδόν «μυθική» συναυλία με τους No Man’s Land, Cpt. Νέφος / Libido Blume και Χωρίς Περιδέραιο στις 12/12

Πραγματική live αναβίωση ‘80’s στο "Vinyl Is Back"

Το γνωστό και πετυχημένο bazaar δίσκων – και όχι μόνο – που θα γίνει στο “Cine Κεραμεικός” 11-13/12, διοργανώνει μια σχεδόν «μυθική» συναυλία με τους No Man’s Land, Cpt. Νέφος / Libido Blume και Χωρίς Περιδέραιο στις 12/12 (στον ίδιο, φυσικά, χώρο).

Τα τρία ως άνω συγκροτήματα χαρακτηρίζουν το new rock στη χώρα μας τη δεκαετία του ’80 και, ως εκ τούτου, δίνουν ανάγλυφα το στίγμα της ηλεκτρικής μουσικής εκείνη την περίοδο – χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν εξέλιξαν τα εκφραστικά τους μέσα και τη μουσική τους μέσα στον χρόνο.

Πραγματική live αναβίωση ‘80’s στο "Vinyl Is Back" - εικόνα 1

Συνοπτικά, οι Χωρίς Περιδέραιο είναι «ένα συγκρότημα που κράτησε σχεδόν 3 χρόνια κι όμως επηρέασε όσο λίγα την ελληνική new wave σκηνή. Οι Χωρίς Περιδέραιο δημιουργήθηκαν στα τέλη του ’82, ενώ στα μέσα του ’86 είχαν ήδη διαλυθεί. Τα σύγχρονα μέσα διάδοσης της μουσικής τους έφεραν ξανά στο προσκήνιο το 2014.»

Πραγματική live αναβίωση ‘80’s στο "Vinyl Is Back" - εικόνα 2

Οι Captain Νeφos ξεκίνησαν στην Αθήνα το 1982. Έδωσαν την πρώτη τους συναυλία το καλοκαίρι του '82 στου Γκύζη, με άλλα punk συγκροτήματα της εποχής, που διακόπηκε με παρέμβαση της αστυνομίας. Στην πορεία τους έβγαλαν τρία LP. Τα μέλη του γκρουπ βρέθηκαν ξανά μαζί αργότερα στους Libido Blume.

Πραγματική live αναβίωση ‘80’s στο "Vinyl Is Back" - εικόνα 3

Οι No Man’s Land, “μία από τις μακροβιότερες και πιο δραστήριες αθηναϊκές μπάντες, ξεκίνησαν το ταξίδι τους στα μέσα της δεκαετίας του 80 και γρήγορα εδραιώθηκαν στην τοπική σκηνή, ιδιαίτερα χάρη στις μοναδικές ζωντανές τους εμφανίσεις… Τα τελευταία χρόνια η μπάντα βρίσκεται και πάλι στο δρόμο, με συνεχείς εμφανίσεις και ένα πλήθος ηχογραφήσεων.”

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Ξανθούλα Ντακοβάνου μας ταξιδεύει από τις μουσικές παραδόσεις της Ηπείρου στη world jazz

11 καλλιτέχνες παρουσιάζουν το νέο δίσκο "Lamenta" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/12/2022

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος με την Eλπίδα ενώνουν ξανά τις φωνές τους

Θα ακούσουμε μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια που έχει συνθέσει μέχρι σήμερα ο δημιουργός και τις μεγάλες επιτυχίες της Ελπίδας.

Κατερίνα Κυρμιζή & Νίκος Γρηγοριάδης: Μια βραδιά με σπιτική θαλπωρή στο "Μουσικό Κουτί"

Δεν είχαν παρά τις κιθάρες τους, κάποια κρουστά χειρός κι έναν πιανίστα. Όμως με αυτά τα λιτά μέσα αποδείχθηκαν καθηλωτικοί, δίνοντας μια ουσιαστική συναυλία, η οποία εκπροσώπησε άριστα την τραγουδοποιία τους.

Η πελώρια δεξαμενή της κινηματογραφικής μουσικής είναι το δημιουργικό έναυσμα των Cinema Paradiso Project

Με αφορμή τις εμφανίσεις τους μιλήσαμε μαζί τους για το πώς πήραν το όνομά τους, για τη σχέση τους με τη μουσική σκηνή του Half Note και την καθοριστική συνάντησή τους με τον Ennio Morricone, αλλά και για την επόμενη εμφάνισή τους στο Half Note Jazz Club, το Φεβρουάριο, μια latin κινηματογραφική βραδιά.

Οι DakhaBrakha έρχονται από το Κίεβο με αγάπη

Το διάσημο πολυφωνικό κουαρτέτο της world music DakhaBrakha κάνει στάση στο Ωδείο Αθηνών.

TikTok, μία χρονομηχανή του Ίντερνετ

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης νεκρανασταίνει τα μουσικά mashups και τα λοιπά trends της προϊστορίας του Ίντερνετ.

Οι πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες στο Spotify για το 2022

Συγκέντρωσαν τις περισσότερες μεταδόσεις στη διάσημη μουσική πλατφόρμα streaming.