Γιώργος Ανδρέου και Ρίτα Αντωνοπούλου: Soul feelings στον Ιανό και στον δίσκο τους

Συναισθήματα από ένα εξαιρετικό live στον Ιανό, που συνεχίζεται και 13-14/2, και μερικές σημειώσεις από το φρέσκο τους άλμπουμ, «Ζωή μου μην αργείς».

Γιώργος Ανδρέου και Ρίτα Αντωνοπούλου: Soul feelings στον Ιανό και στον δίσκο τους

Συναισθήματα από ένα εξαιρετικό live στον Ιανό, που συνεχίζεται και 13-14/2, και μερικές σημειώσεις από το φρέσκο τους άλμπουμ, «Ζωή μου μην αργείς».

Γιώργος Ανδρέου και Ρίτα Αντωνοπούλου: Soul feelings στον Ιανό και στον δίσκο τους - εικόνα 1

Μετά από αρκετά χρόνια, νέος δίσκος – ή, μάλλον, δισκοβιβλίο, φτιαγμένο με την ποιητική / εικαστική αισθητική της «Μικρής Άρκτου» - για τον Γιώργο Ανδρέου. Με νέα τραγούδια και με ερμηνεύτρια την Ρίτα Αντωνοπούλου. Κοιτώντας συνολικά την πορεία του, αυτό που χαρακτηρίζει την συνθετική και τραγουδοποιητική τέχνη του Ανδρέου είναι η ποιότητα και η σοβαρότητα με την οποία (πάντα) μας προσ-φέρεται, απαιτώντας από εμάς να την αφουγκραστούμε και να της ανοίξουμε την καρδιά μας. Γιατί είναι μια τέχνη που μας αφορά – και γιατί ξέρει (και ο Ανδρέου και η μουσική του γραφή) πως να μας απευθύνεται και να μας μιλάει στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αυτό συμβαίνει και με το άλμπουμ «Ζωή μου μην αργείς» που, με κάθε νέα ακρόαση, έρχεται να μας αφήσει και κάτι ακόμα καθώς «βλέπουμε» (μέσα από την ωραία μουσική και τους στίχους του Γιώργου Ανδρέου) τις σκηνές που «παίζει» με την μοναδική φωνή και το πάθος της η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Στο live αυτό το πάθος και το γενικότερο soul feeling πολλαπλασιάζονται επί τρία. Γιατί είναι το πιάνο που παίζει ο Γιώργος Ανδρέου που, σαν δημιουργικός μουσικός, ξέρει με ποιους τρόπους να μας ταξιδεύει ορίζοντας το πλαίσιο μιας ελεγχόμενης Οδύσσειας, είναι η φωνή και η παρουσία της Ρίτας που σχεδόν σε κάθε τραγούδι δίνει ένα ακόμα δυνατό φύσημα σε μια περιπέτεια των αισθήσεων και είναι το βιολί του Στέργιου Γαργάλα που έρχεται να προσθέσει περαιτέρω συγκλονιστικούς ήχους σε ένα μουσικό τοπίο λιτό και έντονο, με ξεκάθαρη ομορφιά και σαφήνεια, μέσα από μια ποικιλία συναισθηματικών δράσεων.

Στο live που παρακολουθούμε (στον Ιανό, 6/2) έχουμε να κάνουμε με τρεις ανθρώπους που παίζουν ΜΟΥΣΙΚΗ μέσα σε ένα πλαίσιο που δεν περιορίζεται μόνο στα καινούρια τραγούδια, στα τραγούδια του Ανδρέου και στο προφανές ρεπερτόριο της Αντωνοπούλου αλλά τα συμπεριλαμβάνει όλα αυτά και τα ενσωματώνει σε ένα σύνολο τραγουδιών που αντικατοπτρίζει την ζωή μας και τους πόθους μας με τρόπο άμεσο, λιτό και γεμάτο δύναμη. Έτσι όπως γίνεται πάντα όταν η μουσική που ακούμε και βιώνουμε παίζεται μπροστά μας ΑΛΗΘΙΝΑ...

Αυτό το αληθινό, ψυχωμένο παίξιμο είναι που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και σαν συμμέτοχοι μιας μουσικής τέχνης που βρίσκεται πραγματικά εν δράσει. Να πάμε να το ξανακούσουμε… Οι εμφανίσεις του Γιώργου Ανδρέου και της Ρίτας Αντωνοπούλου στον Ιανό επαναλαμβάνονται και αυτό το Παρασκευοσάββατο 13-14/2. Με συμμέτοχο τον Στέργιο Γαργάλα στο βιολί και άλλες εκπλήξεις. Σ’ εμάς, στην έναρξη, η έκπληξη ήταν η νέα ταλαντούχος τραγουδίστρια Κορίνα Λεγάκη σε δυο τραγούδια.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιώργος Ανδρέου, Ρίτα Αντωνοπούλου

  • Ελληνική

Σε τραγούδια από το νέο τους δίσκο «Ζωή μου μην αργείς», αγαπημένα του Ανδρέου, από τη δισκογραφία της Αντωνοπούλου και τις συνεργασίες της με καταξιωμένους δημιουργούς καθώς και κλασικά τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.