Gears of War

Το πολύ καλό, ακόμη καλύτερο

Τιμή: €0,00

Εταιρία: Microsoft

Τί σιχαίνονται περισσότερο απ' όλα οι PC gamers; Τις "τεμπέλικες" μεταφορές τίτλων από το PS3 ή/και το Xbox 360, που οι εταιρείες τις κυκλοφορούν απλώς γιατί μπορούν και για κανέναν άλλο λόγο. Ευτυχώς η Epic δεν "ακολούθησε την πεπατημένη" με το Gears of War για το Xbox 360, προσφέροντας μία έκδοση για Η/Υ που έχουν λόγο να... μην αποκτήσουν μόνο όσοι είχαν "εξαντλήσει" πέρυσι την αρχική έκδοση. Το gameplay του Gears of War έχει παραμείνει αναλλοίωτο κατά τη "μεταφορά" του στους σκληρούς δίσκους: αντί για τον ξέφρενο ρυθμό π.χ. του Unreal Tournament III, οι παίκτες καλούνται να ακολουθήσουν ένα πιο προσεκτικό, "μετρημένο" tempo επίθεσης, κάλυψης και προσεκτικής μετακίνησης μέσα στο περιβάλλον του παιχνιδιού. Υπάρχουν βέβαια και τα "σκηνοθετημένα", "κινηματογραφικά" sequences με περισσότερη "αδρεναλίνη", όμως οι ισορροπίες ανάμεσα σε αυτά και την standard προσέγγιση έχουν γενικά κρατηθεί.

Αυτά που έρχεται να προσθέσει το Gears of War for Windows είναι ουκ ολίγα: υπάρχουν τα πέντε ολοκαίνουργια levels που δεν υπήρχαν στην έκδοση του Xbox 360, υπάρχει ο ενσωματωμένος editor, που επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δημιουργία νέων levels βασισμένων στο υλικό του Gears, υπάρχουν και οι Δικτυακές επιλογές μέσω της υπηρεσίας Live for Windows, η οποία επιτρέπει μεταξύ άλλων και τη συμμετοχή δύο παικτών ταυτόχρονα.

Στα τεχνικά, ο οπτικός τομέας του Gears of War σε Η/Υ είναι καταφανώς ανώτερος αυτού της έκδοσης για Xbox 360, με ευκρινέστερα textures, λεπτομερέστερο φωτισμό και βέβαια υποστήριξη πάρα πολύ υψηλών αναλύσεων και εφέ βελτίωσης της εικόνας. Στο κρίσιμο ζήτημα του χειρισμού, δε, αξιοποιείται υποδειγματικά τόσο το πληκτρολόγιο και το mouse, όσο και το joypad του Xbox 360, μέσω του οποίου μπορεί να έχει κανείς επακριβώς την αρχική "αίσθηση" (και οι δύο τρόποι λειτουργούν εξίσου καλά). Ο ήχος και η παρουσίαση κινούνται στα ίδια πολύ υψηλά επίπεδα.

Βεβαίως, οι παίκτες που έχουν ολοκληρώσει το Gears of War στο Xbox 360 και έχουν ασχοληθεί αρκετά με το Δικτυακό τμήμα του μέσω Xbox Live, υποψιαζόμαστε ότι δεν θα νοιώσουν καμία... ακατάσχετη επιθυμία να ασχοληθούν εκ νέου μόνο και μόνο για να θαυμάσουν τα γραφικά σε υψηλότερες αναλύσεις και να αντιμετωπίσουν τον τρομακτικό Brumak. Όσοι PC gamers δεν είχαν αυτή την ευκαιρία πέρυσι, όμως, "φάουλ" θα ήταν να πρέπει να προσπεράσουν έναν από τους καλύτερους τίτλους δράσης του 2007!

Βαθμολογία: ****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ