FIFA 2019

Σημαντικές προσθήκες, σωστές αλλαγές, δικαίως κορυφαίο

Ο ποδοσφαιριστής που ελέγχεται από τον παίκτη διατηρεί βέβαια πρωταγωνιστικό ρόλο - και φέτος μπορεί να "πάρει πάνω του" την ευθύνη ενός σουτ από δύσκολη θέση με τον μηχανισμό Time Finishing, ο οποίος προσφέρει στον παίκτη την επιλογή να "ρισκάρει" ένα δεύτερο πάτημα ακριβώς το... δευτερόλεπτο που η μπάλα αγγίζει το πόδι του εικονικού του χαρακτήρα, προκειμένου ν' αυξήσει πάρα πολύ τις πιθανότητες το σουτ να εξελιχθεί σε γκολ. Υπάρχει φυσικά ρίσκο σε αυτόν τον μηχανισμό, όμως η εξάσκηση βοηθά κι εδώ πολύ. Ρόλο άλλωστε ευδιάκριτα περισσότερο απ' ότι σε άλλες χρονιές παίζουν σε όλα αυτά και τα στατιστικά του εκάστοτε παίκτη: ποδοσφαιριστές με έφεση στο καλό σουτ έξω από την περιοχή στα πραγματικά πρωταθλήματα, οπλισμένοι με το Time Finishing... κερδίζουν ματς!

Μιλώντας για τους πραγματικούς ποδοσφαιριστές, η ΕΑ έχει κάνει ακόμη καλύτερη δουλειά στην εμφάνιση και αναγνωρίσιμη κίνηση των διασημότερων από αυτούς, αυξάνοντας περαιτέρω την... τηλεοπτικότητα των αναμετρήσεων - οι οποίες, ακολουθώντας πια την καθιερωμένη παράδοση του καναδικού κολοσσού, χαρακτηρίζονται από έξοχα γραφικά και συναρπαστικά αρμοσφαιρικό ήχο. Στις επιλογές παιχνιδιού που προσφέρονται δεν έχει αλλάξει κάτι πάρα πολύ σημαντικό: η "σεναριακή" The Journey συνεχίζει για τρίτη χρονιά (και για τον έναν από τους τρεις χαρακτήρες ολοκληρώνεται) πολύ ωραία, η δημοφιλέστατη Ultimate Team φυσικά παραμένει κι εμπλουτίζεται (και με υλικό από το Champions League) ενώ, μιλώντας για CL, υπάρχει και ξεχωριστή επιλογή μόνο με αυτό, ακολουθώντας δηλαδή την δομή του από τα πρώτα group μέχρι και τον τελικό. Παρούσα η απαραίτητη επιλογή Career, παρούσα και η Kick Off με κάποιες... σπαρταριστά διασκεδαστικές παραμέτρους.

Αυτό το τελευταίο στοιχείο είναι, εν τέλει, εκείνο που συνεχίζει να χαρακτηρίζει τα FIFA και να τα ωθεί στην περίοπτη θέση που και η έκδοση 2019 καταλαμβάνει: είναι το "ποδοσφαιράκι" εκείνο που πολύ απλά προσφέρει την περισσότερη διασκέδαση. Δεν... περιφρονεί την αληθοφάνεια όταν αυτή βοηθά στην ψυχαγωγία, αλλά δίνει προτεραιότητα στα πράγματα που καθιστούν την ενασχόληση είτε με φίλους στο σαλόνι είτε με αντιπάλους μέσω Internet συγκρίσιμη με αυτήν ενός... party game σχεδόν. Το γεγονός ότι - ακόμη και μετά από αρκετή σκέψη, πάντοτε με δεδομένο πως πρόκειται για ετήσια σειρά τίτλων - δεν μπορούμε να σκεφτούμε πώς θα μπορούσε να είναι σημαντικά καλύτερο το FIFA 2019 από αυτό που προσφέρει η Electronic Arts στα καταστήματα, είναι ενδεικτικό. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια αθηνόραμα digital - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ