Αθηνόραμα Digital Week: PlayStation Plus

Όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για την συνδρομητική υπηρεσία της Sony, με το... "P" και με το "S"!

Τα οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας έχουν εξελιχθεί από το 2005 ώστε να λειτουργούν με τρόπο διαφορετικό απ' ότι τα αντίστοιχά τους της δεκαετίας π.χ. του 1990 ή του 2000. Δεν στηρίζονται πια μόνο στα games που πωλούνται σε υλικό αποθηκευτικό μέσο, ενώ οι παίκτες απαιτούν πλέον από τις συσκευές αυτές να αξιοποιούν το Internet σε πλειάδα από λειτουργίες τους σχετικές με το gaming. Με αυτά ως δεδομένα, η Sony δημιούργησε το PlayStation Plus: την συνδρομητική της υπηρεσία για τους κατόχους PS4, η οποία προσφέρει μία σειρά από αποκλειστικά προνόμια, έξτρα δυνατότητες και δωρεάν games σε τιμή ιδιαίτερα προσιτή στο κοινό της.

Την πορεία του PlayStation Plus το Αθηνόραμα Digital την έχει παρακολουθήσει από το πρώτο καλοκαίρι που ξεκίνησε να λειτουργεί (το 2010!), και μέσα από όλα τα μεταβατικά της στάδια, μέχρι τη μορφή που έχει σήμερα. Σε όλο αυτό το διάστημα η γενική εικόνα της υπηρεσίας PS Plus γινόταν όλο και καλύτερη, αυξάνοντας σταθερά την αξία των προνομίων που προσφέρει στους συνδρομητές της. Με την έλευση δε του PlayStation4 - το οποίο προϋποθέτει την ύπαρξη συνδρομής στο PS Plus για την ενεργοποίηση των επιλογών συμμετοχής σε online games στην πλειοψηφία των δημοφιλέστερων γι' αυτό τίτλων - η συνδρομητική υπηρεσία της Sony καθιερώθηκε ως απόλυτα σημαντική για τους κατόχους αυτού του συστήματός της.

Πλησιάζοντας στα Χριστούγεννα του 2019, το PlayStation4 έχει κατακτήσει την θέση του κυρίαρχου συστήματος οικιακής ψυχαγωγίας της αγοράς και η υπηρεσία της Sony βρίσκεται σε καλύτερη "φόρμα" από ποτέ. Η πελατειακή βάση του συστήματος της Sony, δε, επεκτάθηκε στην Black Friday και θα επεκταθεί περαιτέρω στην εορταστική περίοδο που πλησιάζει. Υπάρχει κοινώς μεγάλος αριθμός καταναλωτών που μόλις απέκτησε ένα PS4 ή θα αποκτήσει σύντομα - καθώς και ένα ποσοστό ήδη κατόχων του συστήματος της Sony, όπως έχουμε πολλές φορές διαπιστώσει! - που πολύ απλά δεν γνωρίζει τί είναι το PlayStation Plus και τί μπορεί να τού προσφέρει.

Όλη η παρούσα εβδομάδα, λοιπόν, είναι αφιερωμένη σε όσα κάθε παίκτης που αγαπά τα PlayStation αξίζει να ξέρει για το PS Plus. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Αθηνόραμα Digital Week θα δημοσιευθούν τα παρακάτω άρθρα:

Δευτέρα 16/12: PS Plus: τα πλεονεκτήματα.
Ποιές παροχές και προνόμια απολαμβάνει ένας συνδρομητής της υπηρεσίας της Sony σε σχέση με έναν "απλό" κάτοχο PS4;

Τρίτη 17/12: PS Plus: ερωτήσεις, απαντήσεις.
Τα πράγματα που χρειάζεται να ξέρει ο καταναλωτής προκειμένου να αξιοποιήσει στο έπακρο τη συνδρομή του.

Τετάρτη 18/12: PS Plus: Τα... 10+1 που ζητάμε!
Από τις μεγάλες επιτυχίες ή τα cult classics του PS4, ποιά games θα θέλαμε περισσότερο να λάβουμε δωρεάν τους επόμενους μήνες;

Πέμπτη 19/12: PS Plus και PS Now... μοιραία μαζί, κάποια στιγμή.
Γιατί οι δύο συνδρομητικές υπηρεσίες της Sony είναι λογικό σύντομα να συνδυαστούν - και ίσως με ένα... PS Game Pass;

Παρασκευή 20/12: PS Plus: το μέλλον.
Πώς θα μπορούσε η Sony να κάνει τη Δικτυακή της συνδρομητική υπηρεσία ακόμη καλύτερη από το 2020 και μετά;

Αθηνόραμα Digital PS Plus Week, λοιπόν. Γιατί... κρίμα είναι να μην έχεις στα χέρια σου όλες τις επιλογές διασκέδασης, όταν έχεις ήδη το PS4 και τα games που προτιμάς!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ