PS Plus: Τα... 10+1 που θα θέλαμε!

Από τις μεγάλες επιτυχίες ή τα cult classics του PS4, ποιά games θα θέλαμε περισσότερο να λάβουμε δωρεάν;

Το κόστος συνδρομής στην υπηρεσία PlayStation Plus οι πιο πολλοί κάτοχοι PlayStation4 το καταβάλλουν πρωτίστως για να έχουν στην διάθεσή τους Δικτυακές επιλογές στα games του και να συμμετέχουν σε online αναμετρήσεις με φίλους ή όχι. Οι δωρεάν τίτλοι ωστόσο που προσφέρονται από την Sony στο ίδιο πλαίσιο - τουλάχιστον δύο μηνιαίως από την πρώτη μέρα διάθεσης του PS4 - είναι ο αμέσως επόμενος λόγος και δεν μπορεί να υποτιμηθεί: ο ιαπωνικός κολοσσός χαρίζει στο συνδρομητικό κοινό του Plus κάθε 30 ημέρες πολλές ώρες ψυχαγωγίας χωρίς κόστος και το έχει κάνει με συνολικά ποιοτικές επιλογές. Του λόγου το αληθές; Η λίστα που απαριθμεί όλα τα games για PS4 που έχουν δοθεί δωρεάν μέσω Plus. Mόνο με την βοήθειά της καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 10+1 games που είναι εφικτό να δοθούν χωρίς κόστος σε τόσα εκατομμύρια καταναλωτές και δεν... έχουν δοθεί ήδη την τελευταία εξαετία!

Πράγματι: μόνο μέσα στους τελευταίους 24 μήνες οι κάτοχοι PS4 που έχουν εγγραφεί στο PS Plus έχουν λάβει δωρεάν κορυφαίες παραγωγές όπως τα Titanfall 2, Ni-oh, The Last of Us Remastered, Wipeout Omega, The Witness, Yakuza Zero, God of War III Remastered, Heavy Rain, Rayman Legends, Bloodborne και Deus Ex. Παλαιότερα έχουν δοθεί άλλωστε "διαμάντια" όπως τα LittleBigPlanet3, Lumo, Tearway Unfolded, Life is Strange, Bound, Infamous Second Son, Child of Light, Furi, Gone Home, Limbo, Fez, Trine 2 και Grim Fandango Remastered. Ποιά games θα θέλαμε να μάς παραχωρηθούν από την Sony δίχως κόστος, λοιπόν, όταν τόσα αληθινά highlights της βιβλιοθήκης τίτλων του PS4 έχουν ήδη δοθεί στο πλαίσιο μιας συνδρομής PS Plus;

Η αλήθεια είναι... ουκ ολίγα - την σύνθεση αυτής της "wish list", ωστόσο, για τα επόμενα δωρεάν games που θα θέλαμε από το Plus οφείλει να ορίζει σε έναν βαθμό και ο ρεαλισμός: ούτε η Sony ούτε οι συνεργάτιδές της εταιρείες έκδοσης τίτλων για το PS4 πρόκειται εύκολα να παραχωρήσουν games που συνεχίζουν να σημειώνουν σταθερές πωλήσεις ή games που έχουν κυκλοφορήσει πολύ πρόσφατα. Με αυτό ως δεδομένο, για να δούμε το... Top Ten και το bonus που θα θέλαμε μέσα στο 2020!

No Man's Sky
Είναι πιθανό όσες πωλήσεις είχε να κάνει ο φιλόδοξος μα άτυχος τίτλος αυτός - μετά το χλιαρό του ξεκίνημα - συγκεκριμένα στο PS4 να τις έχει ήδη κάνει, όμως θα ήταν εξαιρετικά καλοδεχούμενος ως δωρεάν παροχή για όσους κι όσες θα ενδιαφέρονταν να πειραματιστούν με κάτι διαφορετικό σήμερα (που έχει να προσφέρει πολύ περισσότερο περιεχόμενο κι επιλογές).

Tetris Effect
Η καλύτερη ίσως σύγχρονη εκδοχή του διάσημου κι αγέραστου τίτλου έχει πιστό κοινό το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο πως το απέκτησε πέρσι τέτοιον καιρό - γιατί, λοιπόν, να μην γίνει πλέον τμήμα της συλλογής κάθε συνδρομητή PS Plus για εκείνα τα... χαλαρωτικά διαλείμματα που όλοι οι gamers χρειάζονται ενίοτε;

NieR Automata
Ένα από τα μεγαλύτερα cult hits και ταυτόχρονα ένας από τους πλέον υποτιμημένους τίτλους δράσης της τελευταίας πενταετίας αξίζει να παιχθεί από ευρύτερο κοινό - αν μη τί άλλο έτσι ώστε ο διάδοχός του να σημειώσει τις υψηλές πωλήσεις που θα αξίζει, ώστε να έχουμε και ένα τέταρτο NieR στο επόμενο PlayStation!

Street Fighter V
Με την τελική του αναβάθμιση-έκδοση να έρχεται στο τέλος Φεβρουαρίου, ιδανική ευκαιρία για τον πολύπαθο τίτλο να διευρύνει την πελατειακή του βάση και για την Capcom να συγκεντρώσει πρόσθετα έσοδα από την πώληση extra περιεχομένου γι' αυτόν (αφού θα δοθεί στην έκδοση... vanilla εννοείται).

Dragon's Crown Pro
Τίτλοι μάχης σώμα με σώμα μηχανισμών... old school αλλά τεχνοτροπίας μοντέρνας υπάρχουν ελάχιστοι πια ακόμη και σε μια τεράστια βιβλιοθήκη όπως αυτή του PS4 - με οπτικοακουστικό τομέα υπέροχο και στοιχεία RPG μελετημένα, το συγκεκριμένο είναι ο καλύτερος τρόπος "να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι!"

Little Nightmares
Αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο και καθόλου... παιδικό - ο τρόπος που παίζει με τις φοβίες πολλών από μας ολοφάνερα "δεν είναι για παιδιά" - αυτό το αμάλγαμα περιπέτειας και γρίφων μικρής αλλά έντονης διάρκειας είναι ιδανικό για προσφορά από το PS Plus: 6 ώρες παιχνιδιού, ναι, μα... τρομακτικής διασκέδασης!

Amplitude
Ένα από τα κορυφαία music/rhythm games που κυκλοφόρησαν ποτέ έκανε την μετάβαση από την έκδοση "HD" του PS3 στο PS4 μάλλον... αθόρυβα, ενώ τόσο η tracklist των κομματιών του όσο και το δοκιμασμένο gameplay του άξιζαν άλλη αντιμετώπιση από το κοινό. Χρειαζόμαστε περισσότερες τέτοιες παραγωγές, λέμε!

Resident Evil 7
Με το remake του Resident Evil 3 να καταφθάνει εντυπωσιακό την άνοιξη, οι κάτοχοι PS4 μπορούν να θυμηθούν με το πιο πρόσφατο σύγχρονο RE τί καθιστά τα action thrillers αυτά της Capcom αληθινά ξεχωριστά - και όσοι από αυτούς διαθέτουν PS VR, να το... "ζήσουν" κιόλας, αν δεν έχουν καρδιακά προβλήματα!

Doom
Οι σταθερές αξίες οφείλουν να βρίσκονται στην συλλογή όλων των gamers και... σταθερότερη από αυτήν δεν μπορεί να ζητήσει κανείς: ένα σύγχρονο Doom που τιμά το παρελθόν του μα δεν διστάζει να φέρει νέα στοιχεία στο προσκήνιο. Με τον διάδοχό του, το Doom Eternal, διαθέσιμο τον Μάρτιο, ένα... "ζέσταμα" πριν θα ήταν ό,τι καλύτερο!

Okami
Δεν είναι τυχαίο που επί 13 χρόνια δεν εμφανίστηκε άλλο video game που να θυμίζει τόσο "ζωγραφικό πίνακα εν κινήσει" όσο αυτό - ως μοναδικό του είδους του, λοιπόν, θα διεκδικούσε ούτως ή άλλως θέση στην συλλογή κάθε κατόχου PS4, κι ας μην τύγχανε να είναι τόσο ψυχαγωγικό. Όμως... είναι, οπότε: must. Ακόμη καλύτερα, δωρεάν must!

Και extra δωράκι που πολύ θα θέλαμε...

Gran Turismo Sport
O τίτλος της Polyphony Digital έχει σταθεροποιήσει πια τις πωλήσεις του στο PS4 και απευθυνθεί εν πολλοίς επιτυχώς στο κοινό του - με το PS5 όμως στον ορίζοντα και μία έκδοση GT γι' αυτό καθόλου απίθανη, θα ήταν κίνηση έξυπνη εκ μέρους της Sony να δημιουργήσει μία "γέφυρα" ανάμεσα στις δύο εκδόσεις και... τεράστια λαχτάρα σε κάποια εκατομμύρια φίλους των εικονικών τεσσάρων τροχών, για αναβάθμιση!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ