Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

H Altos στα The World's 50 Best Bars

Στην καρδιά του Los Altos και στην πολιτεία Jalisco του Μεξικού, γεννιέται μια τεκίλα που σέβεται απόλυτα την παράδοση και την αυθεντικότητα. Η Altos Tequila, φτιαγμένη αποκλειστικά από 100% μπλε αγαύη, δημιουργήθηκε το 2009 από τον Maestro Tequilero Jesus Hernandez, σε συνεργασία με δύο εμβληματικούς bartenders, τον Dre Masso και τον αείμνηστο Henry Besant. Από την αρχή, ο στόχος τους ήταν ξεκάθαρος: Να προσφέρουν μια τεκίλα που να τιμά τη γη, τους ανθρώπους, τον χρόνο.

Altos x The World's 50 Best Bars 3

Altos x The World's 50 Best Bars 8

Η ιστορία της Altos ξεκινά με τους jimadores, τους μεξικανούς θεριστές που γνωρίζουν την αγαύη όσο κανείς άλλος. Με προσοχή και εμπειρία, επιλέγουν μόνο τα πιο ώριμα φυτά, εξασφαλίζοντας ότι κάθε σταγόνα Altos θα αποτυπώνει την ψυχή της περιοχής. Η διαδικασία παραγωγής είναι μια ιεροτελεστία: Οι καρδιές της αγαύης ψήνονται για τρεις ημέρες σε παραδοσιακούς φούρνους από τούβλο, ώστε να αναπτυχθεί πλήρως το γλυκό τους άρωμα.

Εκεί όπου άλλοι στρέφονται σε σύγχρονες μεθόδους, η Altos παραμένει πιστή στην παράδοση της πέτρας Tahona – μιας τεράστιας ηφαιστειακής πέτρας που συνθλίβει απαλά την αγαύη, απελευθερώνοντας τους φυσικούς της χυμούς. Από τα 150 αδειοδοτημένα αποστακτήρια του Μεξικού, μόλις οκτώ χρησιμοποιούν ακόμη αυτή την παλιά τεχνική.

Altos x The World's 50 Best Bars 5

Ακολουθεί διπλή απόσταξη σε χάλκινα αποστακτήρια, που χαρίζει καθαρότητα και αρμονία στο τελικό αποτέλεσμα. Έτσι δημιουργούνται οι διαφορετικές τεκίλες της Altos: η Plata, δροσερή και φρέσκια, ιδανική για μια Paloma, και η Reposado, που μετά από 6-8 μήνες παλαίωσης αποκαλύπτει νότες καραμέλας και βανίλιας.

Altos x The World's 50 Best Bars 6

Περισσότερο από μια τεκίλα, η Altos σηματοδοτεί ένα ταξίδι στη γη του Jalisco, εκεί όπου η παράδοση, η υπομονή και το πάθος συναντιούνται στο ποτήρι. Αλλά και πολύ πιο μακριά από τη μεξικάνικη γη, ας πούμε μέχρι το Χονγκ Κονγκ. Η αναφορά της ασιατικής μητρόπολης δεν είναι τυχαία. Βλέπεις, εκεί έλαβε φέτος χώρα η τελετή βράβευσης των 50 καλύτερων μπαρ του πλανήτη για τη χρονιά που διανύουμε, τα The World's 50 Best Bars

H Altos βλέπεις αποτελεί τον Official Tequila Partner για τα "Όσκαρ των Μπαρ", συνδέοντας την κληρονομιά της με τα όσα πρεσβεύει ο σημαντικότατος θεσμός του spirit industry. Κατά τη φετινή τελετή μάλιστα, στο Kai Tak Cruise Terminal, o δημιουργός της Tommy's Margarita, ο μοναδικός Julio Bermejo, σέρβιρε ο ίδιος το περίφημο cocktail από το μπαρ της Altos, πάντοτε έχοντας ως βάση την super-premium τεκίλα. 

Altos x The World's 50 Best Bars 1

Στη γενικότερη συνεργασία της με τα The World's 50 Best Bars, η Altos είναι επίσης εκείνη που "ονοματοδοτεί" το σημαντικότατο Bartenders’ Bartender Award, το οποίο για το 2025 κατέληξε στον εξαίρετο Uno Jang από το Jigger & Pony της Σιγκαπούρης, με τον έτερο 'θρύλο' Dre Masso να είναι εκείνος που παρέδωσε το βραβείο.

Altos x The World's 50 Best Bars 9


Απολαύστε Υπεύθυνα

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/10/2025

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τη μαστίχα... όπως ποτέ πριν;

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μαστίχας είναι ένα σύγχρονο, premium απόσταγμα με καθαρό χαρακτήρα, διακριτικά αρώματα και εκλεπτυσμένη, extra-dry γεύση. Και το λένε Axia.

Στο θρυλικό μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Coco Chanel, Alberto Giacometti, Yves Saint Laurent, Henri Matisse, Richard Strauss, Joan Miró, Pablo Picasso. Το Kronenhalle της Ζυρίχης είχε την ίσως πιο εκλεκτή πελατεία στην ιστορία των μπαρ.

Πώς είναι να πίνεις στο Bar Leone, το καλύτερο μπαρ του κόσμου

Μία επίσκεψη και μερικές σκέψεις για τον ευ πίνειν ναό του Lorenzo Antinori στο Χονγκ Κονγκ, που βρέθηκε στο νο.1 της φετινής λίστας των The World's 50 Best Bars.

Το "Oddity" υποδέχεται τη σεζόν με τις Aida Arko και Cera Khin

Η νέα σεζόν ξεκινά με δύο από τις πιο αφοπλιστικές παρουσίες της σύγχρονης techno και την υπογραφή των Blend & SEDS.