
Στην καρδιά του Los Altos και στην πολιτεία Jalisco του Μεξικού, γεννιέται μια τεκίλα που σέβεται απόλυτα την παράδοση και την αυθεντικότητα. Η Altos Tequila, φτιαγμένη αποκλειστικά από 100% μπλε αγαύη, δημιουργήθηκε το 2009 από τον Maestro Tequilero Jesus Hernandez, σε συνεργασία με δύο εμβληματικούς bartenders, τον Dre Masso και τον αείμνηστο Henry Besant. Από την αρχή, ο στόχος τους ήταν ξεκάθαρος: Να προσφέρουν μια τεκίλα που να τιμά τη γη, τους ανθρώπους, τον χρόνο.


Η ιστορία της Altos ξεκινά με τους jimadores, τους μεξικανούς θεριστές που γνωρίζουν την αγαύη όσο κανείς άλλος. Με προσοχή και εμπειρία, επιλέγουν μόνο τα πιο ώριμα φυτά, εξασφαλίζοντας ότι κάθε σταγόνα Altos θα αποτυπώνει την ψυχή της περιοχής. Η διαδικασία παραγωγής είναι μια ιεροτελεστία: Οι καρδιές της αγαύης ψήνονται για τρεις ημέρες σε παραδοσιακούς φούρνους από τούβλο, ώστε να αναπτυχθεί πλήρως το γλυκό τους άρωμα.
Εκεί όπου άλλοι στρέφονται σε σύγχρονες μεθόδους, η Altos παραμένει πιστή στην παράδοση της πέτρας Tahona – μιας τεράστιας ηφαιστειακής πέτρας που συνθλίβει απαλά την αγαύη, απελευθερώνοντας τους φυσικούς της χυμούς. Από τα 150 αδειοδοτημένα αποστακτήρια του Μεξικού, μόλις οκτώ χρησιμοποιούν ακόμη αυτή την παλιά τεχνική.

Ακολουθεί διπλή απόσταξη σε χάλκινα αποστακτήρια, που χαρίζει καθαρότητα και αρμονία στο τελικό αποτέλεσμα. Έτσι δημιουργούνται οι διαφορετικές τεκίλες της Altos: η Plata, δροσερή και φρέσκια, ιδανική για μια Paloma, και η Reposado, που μετά από 6-8 μήνες παλαίωσης αποκαλύπτει νότες καραμέλας και βανίλιας.

Περισσότερο από μια τεκίλα, η Altos σηματοδοτεί ένα ταξίδι στη γη του Jalisco, εκεί όπου η παράδοση, η υπομονή και το πάθος συναντιούνται στο ποτήρι. Αλλά και πολύ πιο μακριά από τη μεξικάνικη γη, ας πούμε μέχρι το Χονγκ Κονγκ. Η αναφορά της ασιατικής μητρόπολης δεν είναι τυχαία. Βλέπεις, εκεί έλαβε φέτος χώρα η τελετή βράβευσης των 50 καλύτερων μπαρ του πλανήτη για τη χρονιά που διανύουμε, τα The World's 50 Best Bars.
H Altos βλέπεις αποτελεί τον Official Tequila Partner για τα "Όσκαρ των Μπαρ", συνδέοντας την κληρονομιά της με τα όσα πρεσβεύει ο σημαντικότατος θεσμός του spirit industry. Κατά τη φετινή τελετή μάλιστα, στο Kai Tak Cruise Terminal, o δημιουργός της Tommy's Margarita, ο μοναδικός Julio Bermejo, σέρβιρε ο ίδιος το περίφημο cocktail από το μπαρ της Altos, πάντοτε έχοντας ως βάση την super-premium τεκίλα.

Στη γενικότερη συνεργασία της με τα The World's 50 Best Bars, η Altos είναι επίσης εκείνη που "ονοματοδοτεί" το σημαντικότατο Bartenders’ Bartender Award, το οποίο για το 2025 κατέληξε στον εξαίρετο Uno Jang από το Jigger & Pony της Σιγκαπούρης, με τον έτερο 'θρύλο' Dre Masso να είναι εκείνος που παρέδωσε το βραβείο.

Απολαύστε Υπεύθυνα
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.