Στο Zebra (και) για φαγητό

Το δημοφιλές μπαρ του Ψυχικού παίζει σε υψηλές στροφές και στο πεδίο του ευ τρώγειν, πέρα από εκείνο του ευ πίνειν.

Στο Zebra (και) για φαγητό

Επιβλητική μπάρα και όμορφο εσωτερικό, cool ατμόσφαιρα και θετικά vibes, ωραίες μουσικές και νόστιμα ποτά. Οι βασικές σταθερές που έκαναν το Zebra να ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του -όχι μόνο στην πιάτσα του Φάρου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή- διατηρούνται ακλόνητες, σηματοδοτώντας ένα μπαρ-προορισμό.

Το δημοφιλές σποτ στον αριθμό 7 της οδού Περικλέους όμως επενδύει σημαντικά και στο φαγητό. Η μπάρα του ούτως ή άλλως παίζει σε πολύ υψηλές στροφές, με ποτά εξόχως φροντισμένα. Το ίδιο συμβαίνει εσχάτως και τα όσα καταφθάνουν επί του πιάτου εδώ - παραμένει πάντοτε ένα αυθεντικό μπαρ, ακολουθώντας τη μάλλον απόλυτη τάση της εποχής που θέλει το ευ πίνειν να συνυπάρχει και στις πιο ακριβοθώρητες μπάρες του μάταιου τούτου κόσμου και με το ευ τρώγειν. 

Στο Zebra (και) για φαγητό 8
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

"Θέλουμε να πιστεύουμε πως το έχουμε κάνει με τον τρόπο μας και είναι κάτι που αρέσει στον κόσμο. Κάναμε μία ανανέωση στο μενού και δώσαμε ίδια βαρύτητα και στο bar food" μου λέει μεταξύ άλλων ο συνιδιοκτήτης του Zebra, Ντένης Μουζάκης. Η εν λόγω κίνηση ενισχύει αν μη τι άλλο πολύ την after office προοπτική με νόστιμες προτάσεις τόσο για τη συνθήκη του τσιμπολογήματος με ποτό στην μπάρα, όσο και σε κάτι που άπτεται περισσότερο της χαλάρωσης στο τραπέζι.

Στο Zebra (και) για φαγητό 1
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Στο Zebra (και) για φαγητό 4
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η φροντίδα για κάθε γευστική πρόταση εδώ ανήκει στην έμπειρη σεφ Ελένη Βλαχογιάννη, που ερμηνεύει το σοβαρό μαγειρικό της background (με θητεία σε σημαντικές ξενοδοχειακές κουζίνες όπως εκείνες του Amanzoe και του Hilton) σε λίστες για bar food αλλά και πιο 'εστιατορικά' πιάτα.

Ξεκινάς με σπιρτόζικα τσιμπήματα στην μπάρα όπως τα ζουμερά silder burgers, τα τραγανότατα sprin rolls ή τις σφαίρες κατσικίσιου τύριου πάνω σε βάση ζύμη με ενεργό άνθρακα. Highlight ωστόσο θα μπορούσε να θεωρηθεί η σαμόσα με κοτόπουλο, κάρι, καρότο, φρέσκο κρεμμύδι και τσάτνεϊ μήλου. Συνεχίζεις με την πολύ ενδιαφέρουσα σαλάτα με κόκκινη κινόα και ποικιλία παντζαριών που ισορροπεί όμορφα με γιαούρτι και σος μηλόξυδου. 

Στο Zebra (και) για φαγητό 3
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Στο Zebra (και) για φαγητό 6
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Στο Zebra (και) για φαγητό 5
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Περνάς στο βαριά χαρτιά, που παρουσιάζουν επιλογές για κάθε γούστο: Από ραβιόλι με πορτσίνι και σοτέ σολομό με λαχανικά και σος καλαμάνσι μέχρι ένα ζουμερότατο κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού και θυμαριού και μία ολόσωστη όσο και γευστική ταλιάτα. Εξίσου δυνατό φινάλε με το ποσαρισμένο σε σαμπάνια αχλάδι, με μους καραμέλα-σοκολάτα και τουίλ μελιού - ένα dessert-αφορμή από μόνο του για μια βόλτα από εδώ.

Στο Zebra (και) για φαγητό 7
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Τέλος, αξίζει ασφαλώς να σημειωθεί πως τα guests από DJs αλλά και τα lives στο Zebra συνεχίζονται, με τις ημέρες των γιορτών να αναμένονται πολύ ενδιαφέρουσες βραδιές.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Zebra Bar

Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/10/2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τη μαστίχα... όπως ποτέ πριν;

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μαστίχας είναι ένα σύγχρονο, premium απόσταγμα με καθαρό χαρακτήρα, διακριτικά αρώματα και εκλεπτυσμένη, extra-dry γεύση. Και το λένε Axia.

Στο θρυλικό μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Coco Chanel, Alberto Giacometti, Yves Saint Laurent, Henri Matisse, Richard Strauss, Joan Miró, Pablo Picasso. Το Kronenhalle της Ζυρίχης είχε την ίσως πιο εκλεκτή πελατεία στην ιστορία των μπαρ.

Πώς είναι να πίνεις στο Bar Leone, το καλύτερο μπαρ του κόσμου

Μία επίσκεψη και μερικές σκέψεις για τον ευ πίνειν ναό του Lorenzo Antinori στο Χονγκ Κονγκ, που βρέθηκε στο νο.1 της φετινής λίστας των The World's 50 Best Bars.