
Επιβλητική μπάρα και όμορφο εσωτερικό, cool ατμόσφαιρα και θετικά vibes, ωραίες μουσικές και νόστιμα ποτά. Οι βασικές σταθερές που έκαναν το Zebra να ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του -όχι μόνο στην πιάτσα του Φάρου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή- διατηρούνται ακλόνητες, σηματοδοτώντας ένα μπαρ-προορισμό.
Το δημοφιλές σποτ στον αριθμό 7 της οδού Περικλέους όμως επενδύει σημαντικά και στο φαγητό. Η μπάρα του ούτως ή άλλως παίζει σε πολύ υψηλές στροφές, με ποτά εξόχως φροντισμένα. Το ίδιο συμβαίνει εσχάτως και τα όσα καταφθάνουν επί του πιάτου εδώ - παραμένει πάντοτε ένα αυθεντικό μπαρ, ακολουθώντας τη μάλλον απόλυτη τάση της εποχής που θέλει το ευ πίνειν να συνυπάρχει και στις πιο ακριβοθώρητες μπάρες του μάταιου τούτου κόσμου και με το ευ τρώγειν.

"Θέλουμε να πιστεύουμε πως το έχουμε κάνει με τον τρόπο μας και είναι κάτι που αρέσει στον κόσμο. Κάναμε μία ανανέωση στο μενού και δώσαμε ίδια βαρύτητα και στο bar food" μου λέει μεταξύ άλλων ο συνιδιοκτήτης του Zebra, Ντένης Μουζάκης. Η εν λόγω κίνηση ενισχύει αν μη τι άλλο πολύ την after office προοπτική με νόστιμες προτάσεις τόσο για τη συνθήκη του τσιμπολογήματος με ποτό στην μπάρα, όσο και σε κάτι που άπτεται περισσότερο της χαλάρωσης στο τραπέζι.


Η φροντίδα για κάθε γευστική πρόταση εδώ ανήκει στην έμπειρη σεφ Ελένη Βλαχογιάννη, που ερμηνεύει το σοβαρό μαγειρικό της background (με θητεία σε σημαντικές ξενοδοχειακές κουζίνες όπως εκείνες του Amanzoe και του Hilton) σε λίστες για bar food αλλά και πιο 'εστιατορικά' πιάτα.
Ξεκινάς με σπιρτόζικα τσιμπήματα στην μπάρα όπως τα ζουμερά silder burgers, τα τραγανότατα sprin rolls ή τις σφαίρες κατσικίσιου τύριου πάνω σε βάση ζύμη με ενεργό άνθρακα. Highlight ωστόσο θα μπορούσε να θεωρηθεί η σαμόσα με κοτόπουλο, κάρι, καρότο, φρέσκο κρεμμύδι και τσάτνεϊ μήλου. Συνεχίζεις με την πολύ ενδιαφέρουσα σαλάτα με κόκκινη κινόα και ποικιλία παντζαριών που ισορροπεί όμορφα με γιαούρτι και σος μηλόξυδου.



Περνάς στο βαριά χαρτιά, που παρουσιάζουν επιλογές για κάθε γούστο: Από ραβιόλι με πορτσίνι και σοτέ σολομό με λαχανικά και σος καλαμάνσι μέχρι ένα ζουμερότατο κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού και θυμαριού και μία ολόσωστη όσο και γευστική ταλιάτα. Εξίσου δυνατό φινάλε με το ποσαρισμένο σε σαμπάνια αχλάδι, με μους καραμέλα-σοκολάτα και τουίλ μελιού - ένα dessert-αφορμή από μόνο του για μια βόλτα από εδώ.

Τέλος, αξίζει ασφαλώς να σημειωθεί πως τα guests από DJs αλλά και τα lives στο Zebra συνεχίζονται, με τις ημέρες των γιορτών να αναμένονται πολύ ενδιαφέρουσες βραδιές.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.