Το 'Bless Me Father' έρχεται στην Καρύτση και θα συζητηθεί

Cocktails από τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο, bar food από τον Ασημάκη Χανιώτη και ιδιαίτερη αισθητική για το νέο μπαρ του κέντρου, που καταφθάνει προσεχώς.

Το νέο μπαρ Bless Me Father στην πλατεία Καρύτση © Zitateam architects

Με μία πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη θα εμπλουτιστεί πάρα πολύ σύντομα η πιάτσα της πλατείας Καρύτση. Το 'Bless Me Father' ανοίγει τις πόρτες του στα μέσα Σεπτεμβρίου (οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία ημερομηνία κοντά στις 20 του τρέχοντος μήνα), όντας μία συνέργεια των Δημήτρη Τσάλα ('The Bank Job') και Άγγελου Βάκρινου ('Godmama’s Yard') μαζί με τους Δημήτρη Μπίτσο και Λεωνίδα και Γιώργο Σαμπαζιώτη, που έρχονται να δημιουργήσουν μία ακόμη πινέζα στην αναγεννημένη από ό,τι φαίνεται γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου.

All day με focus στη μπάρα, δυνατές υπογραφές σε φαγητό και ποτό

Τι ακριβώς θα είναι λοιπόν το 'Bless Me Father'; Ένα ολοήμερο σποτ με έμφαση στο κομμάτι του μπαρ (αισθητικό highlight η επιβλητική μπάρα), στιβαρό design, καναπέδες και σεπαρέ εξομολόγησης - η γειτνίαση με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου δε γνωρίζουμε αν έπαιξε ρόλο σε αυτό ή στην ονομασία του μαγαζιού αλλά η σύνδεση γίνεται από μόνη της εδώ που τα λέμε. Για την όλη αρχιτεκτονική μελέτη και το design του μαγαζιού έχουν μεριμνήσει ο Ζήσης Παπαμίχος και η Zita team architects.

Μιλήσαμε με τον Ασημάκη Χανιώτη, το νεαρότερο σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin στο Λονδίνο

Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος στο Polyamorous, το concept store στην Μαυρομιχάλη, στα Εξάρχεια 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι ημέρες εδώ θα ξεκινούν από νωρίς το πρωί με speciality coffee και brunch (το αυγό θα τοποθετηθεί στο επίκεντρο των σχετικών πιάτων). Αργότερα, θα ακολουθεί η κάρτα του φαγητού, που φέρει την υπογραφή του Ασημάκη Χανιώτη (executive chef του λονδρέζικου, βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin 'Pied à Terre'), με προτάσεις που θα ισορροπούν ανάμεσα στο comfort και το high end: Επιλογές από σεβίτσε και καρπάτσιο μέχρι κοτομπουκιές, sando και pasta, που γέρνουν περισσότερο στη λογική του bar food.

Το νέο μπαρ Bless Me Father στην πλατεία Καρύτση 2
© Zitateam architects

Το νέο μπαρ Bless Me Father στην πλατεία Καρύτση 1
© Zitateam architects

Σχετικά με τα όσα θα πίνει κάποιος στο 'Bless Me Father', κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά αν τα ποτά του θα είναι 'καθαγιασμένα' αλλά πιθανότατα θα έχουν το ενδιαφέρον τους και σίγουρα θα καταναλώνονται με ευχαρίστηση, όπως συμβαίνει πάντοτε με τις λίστες που επιμελείται ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος. Το ίδιο αναμένεται να γίνει κι εδώ, με τον πολυτεχνίτη bartender/ bar consultant να δημιουργεί 8 signature προτάσεις, στη δική του πάντοτε φιλοσοφία.

Περισσότερα, πολύ σύντομα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Οι Adam Beyer και Maceo Plex σε ένα μοναδικό double bill

Το Bolivar Beach Club υποδέχεται δύο κολοσσούς της παγκόσμιας techno σκηνής. Το line-up συμπληρώνει ο Manolaco.

04/07/2025

Ο Echonomist επιστρέφει στο Bolivar

Μαζί του, οι Nick Matthew και ΛVΛ.

Ο Βασίλης Κυρίτσης στους σημαντικότερους ανθρώπους από το σύμπαν των μπαρ για το 2025

Έγινε γνωστή η λίστα Bar World 100 του Drinks International, με εκείνους που 'τρέχουν' το bar industry για το έτος που διανύουμε. Ανάμεσά τους και ο συνδημιουργός των The Clumsies, Line και Walk In.

Sun:Set Beach Party από τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο στο DOT Beach Vibes

Το Σάββατο 5 Ιουλίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Α’ Πλαζ Βούλας.

Seacret: Το μυστικό της απόλαυσης στη Νέα Μάκρη

Στη Νέα Μάκρη, το "Seacret" αποκαλύπτει την καλοκαιρινή του μαγεία με θέα θάλασσα, signature cocktails και γεύσεις που σε κρατούν από το πρωί ως το βράδυ.

Café Nacional: Αναγεννησιακό και εκλεπτυσμένο comfort food

Στα Πετράλωνα, εκεί που η ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας συναντά τη σύγχρονη δημιουργικότητα, το "Café Nacional" γράφει τη δική του ιστορία γεύσης και αισθητικής.