Το 'Bless Me Father' έρχεται στην Καρύτση και θα συζητηθεί

Cocktails από τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο, bar food από τον Ασημάκη Χανιώτη και ιδιαίτερη αισθητική για το νέο μπαρ του κέντρου, που καταφθάνει προσεχώς.

Το νέο μπαρ Bless Me Father στην πλατεία Καρύτση © Zitateam architects

Με μία πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη θα εμπλουτιστεί πάρα πολύ σύντομα η πιάτσα της πλατείας Καρύτση. Το 'Bless Me Father' ανοίγει τις πόρτες του στα μέσα Σεπτεμβρίου (οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία ημερομηνία κοντά στις 20 του τρέχοντος μήνα), όντας μία συνέργεια των Δημήτρη Τσάλα ('The Bank Job') και Άγγελου Βάκρινου ('Godmama’s Yard') μαζί με τους Δημήτρη Μπίτσο και Λεωνίδα και Γιώργο Σαμπαζιώτη, που έρχονται να δημιουργήσουν μία ακόμη πινέζα στην αναγεννημένη από ό,τι φαίνεται γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου.

All day με focus στη μπάρα, δυνατές υπογραφές σε φαγητό και ποτό

Τι ακριβώς θα είναι λοιπόν το 'Bless Me Father'; Ένα ολοήμερο σποτ με έμφαση στο κομμάτι του μπαρ (αισθητικό highlight η επιβλητική μπάρα), στιβαρό design, καναπέδες και σεπαρέ εξομολόγησης - η γειτνίαση με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου δε γνωρίζουμε αν έπαιξε ρόλο σε αυτό ή στην ονομασία του μαγαζιού αλλά η σύνδεση γίνεται από μόνη της εδώ που τα λέμε. Για την όλη αρχιτεκτονική μελέτη και το design του μαγαζιού έχουν μεριμνήσει ο Ζήσης Παπαμίχος και η Zita team architects.

Μιλήσαμε με τον Ασημάκη Χανιώτη, το νεαρότερο σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin στο Λονδίνο

Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος στο Polyamorous, το concept store στην Μαυρομιχάλη, στα Εξάρχεια 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι ημέρες εδώ θα ξεκινούν από νωρίς το πρωί με speciality coffee και brunch (το αυγό θα τοποθετηθεί στο επίκεντρο των σχετικών πιάτων). Αργότερα, θα ακολουθεί η κάρτα του φαγητού, που φέρει την υπογραφή του Ασημάκη Χανιώτη (executive chef του λονδρέζικου, βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin 'Pied à Terre'), με προτάσεις που θα ισορροπούν ανάμεσα στο comfort και το high end: Επιλογές από σεβίτσε και καρπάτσιο μέχρι κοτομπουκιές, sando και pasta, που γέρνουν περισσότερο στη λογική του bar food.

Το νέο μπαρ Bless Me Father στην πλατεία Καρύτση 2
© Zitateam architects

Το νέο μπαρ Bless Me Father στην πλατεία Καρύτση 1
© Zitateam architects

Σχετικά με τα όσα θα πίνει κάποιος στο 'Bless Me Father', κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά αν τα ποτά του θα είναι 'καθαγιασμένα' αλλά πιθανότατα θα έχουν το ενδιαφέρον τους και σίγουρα θα καταναλώνονται με ευχαρίστηση, όπως συμβαίνει πάντοτε με τις λίστες που επιμελείται ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος. Το ίδιο αναμένεται να γίνει κι εδώ, με τον πολυτεχνίτη bartender/ bar consultant να δημιουργεί 8 signature προτάσεις, στη δική του πάντοτε φιλοσοφία.

Περισσότερα, πολύ σύντομα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/10/2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τη μαστίχα... όπως ποτέ πριν;

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μαστίχας είναι ένα σύγχρονο, premium απόσταγμα με καθαρό χαρακτήρα, διακριτικά αρώματα και εκλεπτυσμένη, extra-dry γεύση. Και το λένε Axia.

Στο θρυλικό μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Coco Chanel, Alberto Giacometti, Yves Saint Laurent, Henri Matisse, Richard Strauss, Joan Miró, Pablo Picasso. Το Kronenhalle της Ζυρίχης είχε την ίσως πιο εκλεκτή πελατεία στην ιστορία των μπαρ.

Πώς είναι να πίνεις στο Bar Leone, το καλύτερο μπαρ του κόσμου

Μία επίσκεψη και μερικές σκέψεις για τον ευ πίνειν ναό του Lorenzo Antinori στο Χονγκ Κονγκ, που βρέθηκε στο νο.1 της φετινής λίστας των The World's 50 Best Bars.