Γιώργο Καστρίτη (Cosmonauts), ποιος φέρνει το χάος στο "Club 22";

Λίγο πριν το πολυαναμενόμενο Chaos Festival, μιλάμε με έναν από τους διοργανωτές για το line up, το μέλλον της εγχώριας dance σκηνής αλλά και πώς θα απολαύσουμε (με ασφάλεια) τον διήμερο χορευτικό μαραθώνιο.

BRITISH MURDER BOYS

Το Chaos Festival επιστρέφει έπειτα από δυο μουδιασμένα χρόνια για την dance σκηνή, με ένα μεγάλο restart. Το "Club 22" ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου το μεγάλο διήμερο φεστιβάλ χορευτικής μουσικής σε μια πρωτοφανή μάζωξη της αφρόκρεμας της acid, electro, EBM, techno σκηνής και δεκάξι ώρες ασταμάτητων live εμφανίσεων κάθε μέρα. To Chaos 2022 φιλοδοξεί να ταράξει τα νερά με δύο stages και ένα line up που περιλαμβάνει μερικά από τα πιο hot ονόματα της διεθνούς σκηνής και περισσότερους από 45 DJs: Ancient Methods b2b Tommy Four Seven, Anfs, Boris Divider και Animistic Beliefs είναι μερικά μόνο ονόματα που θα φέρουν το χάος στο Chaos και στο Faith Stage.

Λίγο πριν το πολυαναμενόμενο διήμερο, ρωτήσαμε τον Γιώργο Καστρίτη (Cosmonauts), έναν από τους διοργανωτές του Chaos Festival, για τα highlights του line up, το ανανεωμένο ενδιαφέρον του κοινού για τη dance μουσική και τις συμβουλές ενός πολύπειρου clubber για έναν διήμερο χορευτικό μαραθώνιο με ασφάλεια.

ancient-tommy

Ποια είναι η ομάδα πίσω από τη διοργάνωση του Chaos - Faith;
Είμαστε οι δύο συνιδρυτές: o Ευστάθιος Ταμβίσκος, του Temple Athens και υποφαινόμενος από τους Cosmonauts. Επίσης, έχουμε πολλούς συνεργάτες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είναι στενά συνδεδεμένοι με την ηλεκτρονική σκηνή της χώρας.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας μετά την παύση της πανδημίας;
Μετά από δύο μουδιασμένα χρόνια παλεύουμε ακόμα με τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, όπως η οικονομική κρίση. Ο περισσότερος κόσμος σκέφτεται αν θα βγει, ακόμα και τα ποτά που θα καταναλώσει. Αυτό επιδεινώθηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την συνεπακόλουθη ενεργειακή κρίση. Η προσδοκία μας είναι να επανέλθουμε στο σημείο που ήμασταν πριν την πανδημία ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε το καλύτερο μας ποιοτικές προτάσεις ψυχαγωγίας στον κόσμο και αντίστοιχα το κοινό να μπορεί να διασκεδάσει πραγματικά, χωρίς κανένα άγχος.

"Οι δημόσιοι χώροι δεν παραχωρούνται εύκολα για event ηλεκτρονικής μουσικής"

Τι πιστεύεις ότι λείπει από τη σκηνή;
Η απουσία επιλογής αναφορικά με τα συναυλιακά venues για την πραγματοποίηση τέτοιων μουσικών εκδηλώσεων. Μετά την καραντίνα, πολλοί χώροι αλλάξαν χρήση. Επίσης, τους δημόσιους χώρους δεν τους παραχωρούν το ίδιο εύκολα για event ηλεκτρονικής μουσικής. Βέβαια. φέτος το καλοκαίρι ακούσαμε ηλεκτρονική μουσική στο Ηρώδειο που είναι μεγάλο βήμα εξέλιξης και ακόμα πιο σημαντική αναγνώριση της ηλεκτρονικης μουσικής.

Θεωρείς ότι υπάρχει ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον για τη dance σκηνή μετά την πανδημία;
Εννοείται! Το βλέπω και σαν διοργανωτής και φυσικά σαν clubber. Έχει γεμίσει ξανά η σκηνή με νεολαία. Αυτό δεν υπήρχε όταν πήγαινα εγώ σε πάρτι. Ήμασταν λίγοι οι κάτω των 25 τότε και για πολλά χρόνια ο κανόνας ήταν ότι αν γινόταν ένα event ηλεκτρονικής μουσικής δύσκολα θα γέμιζε κάποιο δεύτερο event στην πόλη. Πλέον, υπάρχουν πολλά κάθε εβδομάδα, το καθένα με το δικό του κόσμο και γεμάτο από μια νεολαία διψασμένη για μουσική, που ακόμα ψάχνει τα ακούσματα της. Σε αυτό βοήθησαν πάρα πολύ τα social media και τα κανάλια streaming του Youtube. Το καταλαβαίνεις  γιατί πλέον ο κόσμος πηγαίνει σε event χωρίς να γνωρίζει πολλές φορές τον καλλιτέχνη αλλά επειδή εμπιστεύεται τον διοργανωτή.

Στο "Club 22” θα διαφέρει το concept του ενός stage από το άλλο;
Το κάθε stage θα αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία. Στο Chaos Stage θα επικεντρωθούμε παρά πολύ στον φωτισμό και την Techno με κάποιους καλλιτέχνες τη δεύτερη μέρα να φέρνουν rave και trance στοιχεία. Το Faith Stage θα είναι μια audiovisual εμπειρία με ένα line up που θα καλύπτει από Electro και EBM  μέχρι Italodisco. Εκεί θα φιλοξενηθούν τα περισσότερα live acts του φεστιβάλ. A must για τους μουσικόφιλους!

"Επιλέξτε τι θέλετε να ακούσετε από το line up και φτιάξτε το πρόγραμμα σας ανάλογα. Μπορείτε να έρθετε από την αρχή να φύγετε ενδιάμεσα και να ξαναερθετε το πρωί με καφεδάκι!"

Αν έπρεπε να ξεχωρίσεις 4 acts ως "άχαστα" ποια θα ήταν αυτά;
Πολύ δύσκολο αυτό! Ειδικά το line up του Faith Stage είναι βασισμένο στα προσωπικά μου ακούσματα, τα οποία θέλω αφενός να συστήσω στο νεότερο κοινό αλλά και χαροποιήσω τους παλιούς ravers που δεν μπορούν να ακούσουν αυτή την μουσική πλέον πουθενά στην Ελλάδα. Την πρώτη μέρα περιμένω να ακούσω το Audiovisual project του Boris Divider με τίτλο "People love Machine", το Live του Sync 24, τον Dj Overdose και φυσικά τον θρυλικό I-F. Τη δεύτερη μέρα ανυπομονώ για το live των θρυλικών British Murder Boys, το live του Legowelt present Gladio , Animistic Beliefs και φυσικά την αγαπημένη μου Helena Hauff!

Μιλάμε για έναν διήμερο χορευτικό μαραθώνιο. Έχεις μερικά tips για newcomers;
1. Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό.
2. Όσοι θα έρθετε και τις δύο μέρες ξεκουραστείτε καλά ενδιάμεσα.
3. Επιλέξτε τι θέλετε να ακούσετε από το line up και φτιάξτε το πρόγραμμα σας ανάλογα. Μπορείτε να έρθετε από την αρχή να φύγετε ενδιάμεσα και να ξαναερθετε το πρωί με καφεδάκι!
4. Κρατήστε το περιβάλλον του φεστιβάλ ασφαλές για όλους. Επισημαίνεται ότι ο ρατσισμός,  η τρανσοφόβια, το bodyshaming κ.λπ. δεν είναι αποδεκτά και όποιος διαπιστώσει ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο παρακαλούμε να ενημερώσει το προσωπικό.
5. Αν κάποια στιγμή δεν αισθανθείτε καλά υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό και γιατροί στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε για ιατρική ή/και ψυχολογική βοήθεια.

Αναλυτικό Πρόγραμμα 

Ημέρα 1η (2/12) 

Anfs
Boris Divider Presents People Love Machines Live A/v
Detroit In Effect Mpc Dj Set
Dj Problems
Dj Overdose
Headstrong (Randomer + Clouds)
Thomas P. Heckmann
Hearthink B2b Bighi
I-f
Cera Khin B2b Clara Cuve
Monodroids
Nico Moreno
Nene H B2b Jensen Interceptor
Scalameriya B2b Endlec
Spfdj
Sync 24 Live
Tigerhead B2b Jks

Ημέρα 2η (3/12) 

Ancient Methods B2b Tommy Four Seven
Animistic Beliefs
British Murder Boys
Calqulus
Dopa (Jerm + Bmsk)
Helena Hauff
Indashtrial
L.f.t.
Sansibar
Legowelt Presents Gladio Live
Lokier
Morah
Overdrive ( Tham + Vii Circle)
Parfait B2b Charlie Sparks
Lorenzo Raganzi B2b Paolo Ferrara
Saniter & Theremin
Sawf
Shlømo
Years Of Denial

Info: Club 22 | Λεωφόρος Βουλιαγμένης 22 |  2- 3/12 | 9 μ.μ. | Προπώληση εισιτηρίων (€ 100-35) μέσω του viva.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/04/2024

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.