10 χρόνια Negroni Week

7 "γλυκόπικρες" ημέρες στα μπαρ της χώρας μαζί με το δημοφιλέστερο αυτή τη στιγμή κλασικό κοκτέιλ.

NEGRONI WEEK 2022 ΑΘΗΝΑ ΕΛΛΑΔΑ © Μπάμπης Δούκας/ @itsa_the_duke_dude

Για ακόμα μία φορά, η εβδομάδα που γιορτάζουμε το πιο iconic αλλά και best selling cocktail -η Negroni Week- γίνεται αφορμή για να βγούμε σε αγαπημένα μπαρ και να πραγματοποιήσουμε το μεγαλύτερο toast που έγινε ποτέ, συμβάλλοντας παράλληλα στη στήριξη της MKO Slow Food.

7 "γλυκόπικρες" ημέρες

Παραδοσιακά, είναι η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου που γιορτάζεται παγκοσμίως ως Negroni Week ωστόσο η χρονική συνθήκη άλλαξε την τελευταία τριετία λόγω της πανδημίας. Πρόκειται για μία διεθνή πρωτοβουλία του Campari και του αμερικανικού περιοδικού Imbibe, που ξεκίνησε το 2013 και μέσα σε λίγα μόλις χρόνια αγκαλιάστηκε από χιλιάδες μπαρ, που σερβίροντας φυσικά Negroni, συμβάλουν στην ενίσχυση φιλανθρωπικών σκοπών σε πάνω από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα φέτος στην Ελλάδα, 7 καταξιωμένοι bartenders δημιουργούν το δικό τους Negroni Handshake για έναν καλό σκοπό. Κάθε Handshake αποτελεί μια μοναδική συνταγή, με την έμπνευση για τη δημιουργία ενός signature Negroni να προσφέρει το πάθος του καθενός. Επιπροσθέτως, 7 iconic bars θα φιλοξενήσουν διάσημους bartenders από το εξωτερικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα σου προσφέρουν μια απολαυστική εμπειρία Negroni.

Η ιστορία του Negroni

Η ιστορία του Negroni λοιπόν ξεκινά ακριβώς έναν αιώνα πριν και πιο συγκεκριμένα ένα μεσημέρι του 1919, όταν ο ιδιοκτήτης του Caffe Casoni στη Φλωρεντία (που αργότερα έγινε ευρύτερα γνωστό ως Caffe Giacosa) ζήτησε από τον μπάρμαν του να του αντικαταστήσει τη σόδα από το Americano του (Campari, γλυκό βερμούτ, σόδα) με gin. Αυτός του το έφτιαξε, και μάλιστα για να τονίσει τη διαφοροποίησή του από το Americano, το στόλισε με μια φλούδα πορτοκάλι αντί για λεμόνι. Ο δον Camillo Negroni ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, που όχι μόνο του έδωσε το όνομά του, αλλά αργότερα ίδρυσε και μια ποτοποιία που παρασκεύαζε και εμφιάλωνε έτοιμο το cocktail.

Μία φήμη θέλει τους πελάτες του Cafe Casoni να ζητάνε "ένα ποτό σαν εκείνο του κόμη Negroni" με αποτέλεσμα να καθιερωθεί το όνομα για το συγκεκριμένο cocktail. Για τους μη έχοντες γνώση, οφείλουμε να τονίσουμε ότι το απολαυστικό απεριτίφ στην κλασική, διαχρονική εκδοχή του αποτελείται από ίσα μέρη gin, Campari και γλυκού βερμούτ. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/10/2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τη μαστίχα... όπως ποτέ πριν;

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μαστίχας είναι ένα σύγχρονο, premium απόσταγμα με καθαρό χαρακτήρα, διακριτικά αρώματα και εκλεπτυσμένη, extra-dry γεύση. Και το λένε Axia.

Στο θρυλικό μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Coco Chanel, Alberto Giacometti, Yves Saint Laurent, Henri Matisse, Richard Strauss, Joan Miró, Pablo Picasso. Το Kronenhalle της Ζυρίχης είχε την ίσως πιο εκλεκτή πελατεία στην ιστορία των μπαρ.

Πώς είναι να πίνεις στο Bar Leone, το καλύτερο μπαρ του κόσμου

Μία επίσκεψη και μερικές σκέψεις για τον ευ πίνειν ναό του Lorenzo Antinori στο Χονγκ Κονγκ, που βρέθηκε στο νο.1 της φετινής λίστας των The World's 50 Best Bars.