Στην Κλειτίου για να νιώσεις «In love again»

Δοκιμιμάσαμε το νέο, γλυκό αδερφάκι του δημοφιλούς «Baba au rum».

Στην Κλειτίου για να νιώσεις «In love again»

Στο πολλάκις βραβευμένο με αθηνόραμα Bar Award «Baba au rum», που έκανε πριν από μία δεκαπενταετία την οδό Κλειτίου στέκι, δώσαμε μερικά από τα πρώτα μας ραντεβού για να βουτήξουμε στον πρωτόγνωρο τότε κόσμο του fine drinking. Σήμερα, θα ξαναβρεθούμε στον ίδιο δρόμο για να ερωτευτούμε από την αρχή, χάρη στο νέο πρότζεκτ που υπογράφει ο δημιουργός του «Baba…» Θάνος Προυναρούς, με τον έμπειρο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου να παίρνει τα ηνία στην κουζίνα.

Το «In love again», που άνοιξε πριν από λίγο καιρό τις πόρτες του, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το διάσημο μπαρ, σου δίνει, όμως την αίσθηση ότι αποτελεί φυσική προέκτασή του. Κάτι η κοινή αισθητική, που πλέκει ένα περιβάλλον νοσταλγίας, κάτι η πάσα που δίνουν τα παρόμοια συστατικά σε κοκτέιλ και γλυκά, νιώθεις σαν να υπήρχε εκεί από την αρχή. Δεν λείπουν βέβαια και οι νέες ιδέες, όπως τα εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου και τα χειροποίητα πολύχρωμα σκεύη, που μπορείς να προμηθευτείς φεύγοντας.

Στην Κλειτίου για να νιώσεις «In love again» - εικόνα 1

Πρωταγωνιστές είναι φυσικά τα γλυκά, που έχουν στο dna τους μερικά από τα πιο θρυλικά κοκτέιλ. Για παράδειγμα, στη θέση του πατροπαράδοτου Zombie θα δοκιμάσετε προφιτερόλ με εκρηκτικά σουδάκια, που κρύβουν τον εξωτισμό του ποτού στη φοβερή τους γέμιση: μια κρέμα με ρούμι Κούβας, λευκή σοκολάτα, γκλάσο ροδιού, αρωματικά bitters και σπιρτόζα μαρμελάδα γκρέιπφρουτ και ανανά. Παράλληλα, το Mai tai κάνει το comeback του ως τάρτα με μπισκότο βανίλιας, κρέμα μοσχολέμονου, μαρέγκα από πικραμύγδαλο και αρώματα περγαμόντου. Από τα προσωπικά αγαπημένα, ξεχωρίζει το cheesecake ή αλλιώς ο πρωτότυπος τρόπος να γευτείς μια πληθωρική Piña Colada, στην οποία η κρέμα τυριού ψήνεται με καρύδα και καρπάτσιο ανανά. Στα best seller, από την άλλη, ανήκει το Spicy Baba dark edition, μια συγκλονιστική μους σοκολάτας με τζίντζερ, γκλάσο καφέ και κόκκινα μούρα, εμπνευσμένη από το ομώνυμο ποτό, που βρίσκεται στο νούμερο 1 των προτιμήσεων στον κατάλογο του μπαρ εδώ και δέκα χρόνια.

Στην Κλειτίου για να νιώσεις «In love again» - εικόνα 2

Ξεφυλλίζοντας το μενού, τα κλασικά κοκτέιλ επανεμφανίζονται σε ακόμα μία must taste παραλλαγή, ανακατεμένα στο σέικερ με κάποιον εκλεκτό καφέ. Μια τέτοια περίπτωση είναι το Coffee & Coconut Negroni με φρέσκο καφέ, αλλά και το Espresso in Love Martini, με πινελιές από πιπέρι καγιέν και μούρα. Γενικά, στο «In love again» ο καφές έχει την τιμητική του. Οι φρεσκο-καβουρντισμένοι κόκκοι της Taf επιλέγονται με πολλή προσοχή, για να δημιουργήσουν μοναδικά «in love» χαρμάνια που εναλλάσσονται αρκετά συχνά. Αξίζει να ρωτήσετε για τις προτάσεις ημέρας, να δοκιμάσετε τον cold brew, να επιλέξετε τον τρόπο εκχύλισης που προτιμάτε, αλλά και να ζητήσετε να σας αλέσουν το χαρμάνι που θέλετε για το σπίτι.

Η συμμετοχή του Νουρλόγλου στο πρότζεκτ αποδεικνύει από μόνη της την έμφαση που έχει δοθεί στην κουζίνα και στις αλμυρές παρασκευές της. Οι προτάσεις του είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, ενώ δεν λείπουν και οι vegan παραλλαγές. Επιλέξτε ανάμεσα σε έναν παραδοσιακό καγιανά με φρέσκα αβγά ή σε μια απίστευτη κιμαδόπιτα με σιγομαγειρεμένο κιμά από ελληνική μοσχίδα ενώ, αν θέλετε κάτι χωρίς κρέας, σας προτείνουμε τη χορτοφαγική πίτα ημέρας. Ό,τι και να παραγγείλετε, συνοδεύστε το με κάποιον από τους ενδιαφέροντες χυμούς ενέργειας, τον Tropic-kale, με μπανάνα, ανανά και λαχανίδα, ή τon Ginger Zinger με καρότο, μήλο, λεμόνι και πιπερόριζα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/10/2025

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τη μαστίχα... όπως ποτέ πριν;

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μαστίχας είναι ένα σύγχρονο, premium απόσταγμα με καθαρό χαρακτήρα, διακριτικά αρώματα και εκλεπτυσμένη, extra-dry γεύση. Και το λένε Axia.

Στο θρυλικό μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Coco Chanel, Alberto Giacometti, Yves Saint Laurent, Henri Matisse, Richard Strauss, Joan Miró, Pablo Picasso. Το Kronenhalle της Ζυρίχης είχε την ίσως πιο εκλεκτή πελατεία στην ιστορία των μπαρ.

Πώς είναι να πίνεις στο Bar Leone, το καλύτερο μπαρ του κόσμου

Μία επίσκεψη και μερικές σκέψεις για τον ευ πίνειν ναό του Lorenzo Antinori στο Χονγκ Κονγκ, που βρέθηκε στο νο.1 της φετινής λίστας των The World's 50 Best Bars.

Το "Oddity" υποδέχεται τη σεζόν με τις Aida Arko και Cera Khin

Η νέα σεζόν ξεκινά με δύο από τις πιο αφοπλιστικές παρουσίες της σύγχρονης techno και την υπογραφή των Blend & SEDS.

Η μάλλον ομορφότερη μπάρα της Αθήνας βρίσκεται σε ένα 'κρυφό' σημείο του Ψυχικού

Στον πρώτο όροφο ενός πολύ καλού ταϊλανδέζικου εστιατορίου, συναντάς ένα αισθητικά αψεγάδιαστο μπαρ.