Homemade cocktail της ημέρας | «Homemade Bloody Mary», του Λυκούργου Χριστοθανόπουλου

Ο Λυκούργος Χριστοθανόπουλος, bartender του «Hide & Seek», μας δίνει τη συνταγή του για το καλύτερο σπιτικό Bloody Mary, που μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε στην κουζίνα μας και να το απολαύσουμε με φίλους στο μπαλκόνι.

Homemade cocktail της ημέρας | «Homemade Bloody Mary», του Λυκούργου Χριστοθανόπουλου

Ο Λυκούργος Χριστοθανόπουλος, bartender του «Hide & Seek», μας δίνει τη συνταγή του για το καλύτερο σπιτικό Bloody Mary, που μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε στην κουζίνα μας και να το απολαύσουμε με φίλους στο μπαλκόνι.

«Homemade Bloody Mary»

Υλικά

50 ml Vodka / Gin / Tequila / Τσίπουρο (το αφήνουμε πάνω σας)
30 ml φρέσκος χυμός λεμονιού (μη βαρεθείτε να τον σουρώσετε)
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι & πιπέρι (εάν έχετε μύλο, είναι τρεις πλήρεις στροφές)
5 σταγόνες Worcestershire Sauce (εναλλακτικά Oyster Sauce ή αν θέλετε μία vegan εκδοχή, αφαιρέστε το αλκοόλ & φτιάξτε το δικό σας μίγμα από Soy Sauce, ξίδι βαλσάμικο, μελάσα ή αγαύη & μπαχαρικά της επιλογής σας)
2 σταγόνες Tabasco (για τους πιο τολμηρούς 5 σταγόνες είναι ό,τι πρέπει)
90ml μίγμα τομάτας

Για το μίγμα τομάτας θα χρειαστούμε: 3 μέτριες κόκκινες μαλακές τομάτες, 1 μέτριο καρότο, 2 κουτ. της σούπας μαρμελάδα φράουλα, 1 κουτ. του γλυκού πελτέ τομάτας & 1 πρέζα αλάτι. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ & διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.

Εκτέλεση

Σε κανάτα βάζουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε πάγο (2-3 μεγάλα παγάκια είναι αρκετά). Ανακατεύουμε με κουτάλα κυκλικά, ενώ ετοιμάζουμε το ποτήρι που θα σερβίρουμε το κοκτέιλ μας. Περνάμε το χείλος του ποτηριού με μια λεμονόκουπα, στη συνέχεια σε ρηχό πιάτο, το οποίο έχουμε γεμίσει αλάτι (οποιοδήποτε αλάτι θελήσετε εσείς, η πρόταση μου είναι καπνιστό), τοποθετούμε ανάποδα το ποτήρι ώστε να κολλήσει το αλάτι καλά στα τοιχώματα. Γεμίζουμε το ποτήρι μέχρι πάνω με πάγο και χρησιμοποιώντας σουρωτήρι, ρίχνουμε το μίγμα του bloody mary μέσα. Για το γαρνίρισμα βάλτε ό,τι λαχανικό έχετε. Ανοίξτε το ψυγείο και διαλέξτε ανάμεσα από καρότα, σέλερι, τοματίνια, αγγούρι, τουρσιά & ελιές. Για τους πιο μερακλήδες, ένα ψημένο μπέικον ή προσούτο θα δώσει τρομερή γεύση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το δίλημμα του Σαββάτου: 3 πάρτι για κάθε λάτρη της ηλεκτρονικής μουσικής

Συγκεντρώσαμε τα clubbing events που κάνουν την επιλογή για την έξοδο του Σαββάτου δύσκολη αλλά και συναρπαστική.

22/11/2025

Ο Funk Tribu έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς καλλιτέχνες της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής στο "Oddity".

'Nouvelle Vague': Πώς ένα μπαρ από τα Τίρανα βρέθηκε στα 50 καλύτερα του πλανήτη

Μια κουβέντα με τον Σοφοκλή Κάλι για τον άθλο του Nouvelle Vague, που από την αλβανική πρωτεύουσα έφτασε να φιγουράρει πια στα λαμπερότερα σημεία του ευ πίνειν σύμπαντος.

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στην μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Το καλύτερο μπαρ του πλανήτη αποκτά μικρό αδερφό

To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στη Σαγκάη.

Στο Κολωνάκι, για το remake του '42 Bar'

Η δεύτερη ζωή του εμβληματικού μπαρίστικου αθηναϊκού brand, το βρίσκει στην περίφημη γειτονιά του κέντρου και το εμπορικό κέντρο Λαιμού.

Top 500 Bars: Τα κορυφαία μπαρ του 2025 σύμφωνα με ακόμη μία διεθνή λίστα

Ανακοινώθηκαν τα καλύτερα μπαρ της χρονιάς, σύμφωνα με την έγκριτη, αλγοριθμική κατάταξη του Le Cocktail Connoisseur και περιλαμβάνουν 7 στέκια της Αθήνας.