Homemade cocktail της ημέρας | «Homemade Bloody Mary», του Λυκούργου Χριστοθανόπουλου

Ο Λυκούργος Χριστοθανόπουλος, bartender του «Hide & Seek», μας δίνει τη συνταγή του για το καλύτερο σπιτικό Bloody Mary, που μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε στην κουζίνα μας και να το απολαύσουμε με φίλους στο μπαλκόνι.

Homemade cocktail της ημέρας | «Homemade Bloody Mary», του Λυκούργου Χριστοθανόπουλου

Ο Λυκούργος Χριστοθανόπουλος, bartender του «Hide & Seek», μας δίνει τη συνταγή του για το καλύτερο σπιτικό Bloody Mary, που μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε στην κουζίνα μας και να το απολαύσουμε με φίλους στο μπαλκόνι.

«Homemade Bloody Mary»

Υλικά

50 ml Vodka / Gin / Tequila / Τσίπουρο (το αφήνουμε πάνω σας)
30 ml φρέσκος χυμός λεμονιού (μη βαρεθείτε να τον σουρώσετε)
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι & πιπέρι (εάν έχετε μύλο, είναι τρεις πλήρεις στροφές)
5 σταγόνες Worcestershire Sauce (εναλλακτικά Oyster Sauce ή αν θέλετε μία vegan εκδοχή, αφαιρέστε το αλκοόλ & φτιάξτε το δικό σας μίγμα από Soy Sauce, ξίδι βαλσάμικο, μελάσα ή αγαύη & μπαχαρικά της επιλογής σας)
2 σταγόνες Tabasco (για τους πιο τολμηρούς 5 σταγόνες είναι ό,τι πρέπει)
90ml μίγμα τομάτας

Για το μίγμα τομάτας θα χρειαστούμε: 3 μέτριες κόκκινες μαλακές τομάτες, 1 μέτριο καρότο, 2 κουτ. της σούπας μαρμελάδα φράουλα, 1 κουτ. του γλυκού πελτέ τομάτας & 1 πρέζα αλάτι. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ & διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.

Εκτέλεση

Σε κανάτα βάζουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε πάγο (2-3 μεγάλα παγάκια είναι αρκετά). Ανακατεύουμε με κουτάλα κυκλικά, ενώ ετοιμάζουμε το ποτήρι που θα σερβίρουμε το κοκτέιλ μας. Περνάμε το χείλος του ποτηριού με μια λεμονόκουπα, στη συνέχεια σε ρηχό πιάτο, το οποίο έχουμε γεμίσει αλάτι (οποιοδήποτε αλάτι θελήσετε εσείς, η πρόταση μου είναι καπνιστό), τοποθετούμε ανάποδα το ποτήρι ώστε να κολλήσει το αλάτι καλά στα τοιχώματα. Γεμίζουμε το ποτήρι μέχρι πάνω με πάγο και χρησιμοποιώντας σουρωτήρι, ρίχνουμε το μίγμα του bloody mary μέσα. Για το γαρνίρισμα βάλτε ό,τι λαχανικό έχετε. Ανοίξτε το ψυγείο και διαλέξτε ανάμεσα από καρότα, σέλερι, τοματίνια, αγγούρι, τουρσιά & ελιές. Για τους πιο μερακλήδες, ένα ψημένο μπέικον ή προσούτο θα δώσει τρομερή γεύση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στο Χονγκ Κονγκ για τα The World's 50 Best Bars: Τρία μπαρ της Αθήνας στα καλύτερα του κόσμου - Το Bar Leone στην κορυφή

Το 'α' βρίσκεται στην ασιατική μητρόπολη για τα Όσκαρ του ευ πίνειν σύμπαντος και μεταδίδει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/10/2025

Parrot’s Beak: Το βορειότερο μπαρ της Ελλάδας είναι κι ένα από τα καλύτερα

Μια κουβέντα με τον Πασχάλη Περιστεράκη με αφορμή τα 8α γενέθλια του σημαντικού μπαρ στο Διδυμότειχο.

Πώς το μπαρ Red Nose από τον Βόλο φιγουράρει ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου

Μια κουβέντα με τον δημιουργό του, Γιάννη Κίτσιο, με αφορμή την πρόσφατη βράβευσή του από το The Pinnacle Guide.

Τρία off the radar μέρη της Αθήνας για πολύ καλά cocktails

Ξέρουμε πού θα πιεις το επόμενο ποτό σου.

Τα cozy καφέ της Αθήνας για τις βροχερές μέρες

Αν κάθε ψιχάλα είναι για σένα ευκαιρία για καφέ, ζεστό τσάι και νόστιμα γλυκά, τότε κάποιο από αυτά τα μέρη της πόλης θα ταιριάξει με τη φθινοπωρινή σου διάθεση.

Τα 5 ελληνικά μπαρ που ξεχώρισε το The Pinnacle Guide

Έγιναν γνωστά τα μπαρ από κάθε γωνιά του κόσμου που απέσπασαν τις 'πινέζες' του φρέσκου θεσμού, με τις ελληνικές εκπλήξεις να έρχονται από Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Στο Sister θα πιεις τα κλασικά όπως πουθενά αλλού

Το δημοφιλές bar restaurant του Ψυχικού κάνει πολύ σοβαρή δουλειά (και) στη μπάρα του.