Η Qualita Unica αποκαλύπτει τις νέες τάσεις του καφέ στο Ζάππειο

Μέσα από ένα τετραήμερο παρουσιάσεων και σεμιναρίων, το εξειδικευμένο brand θα εξερευνήσει το σημείο όπου η τέχνη του καφέ συναντά το επιστημονικό υπόβαθρο της παραγωγής του, προσφέροντας παράλληλα υψηλής ποιότητας blends.

Η Qualita Unica αποκαλύπτει τις νέες τάσεις του καφέ στο Ζάππειο

Ξεχωριστή μονάδα παραγωγής εξαιρετικής ποιότητας espresso, η Qualita Unica διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την εξειδικευμένη τετραήμερη έκθεσή της, που από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου θα μετατρέψει τον εκθεσιακό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου σε ένα ταξίδι στον κόσμο του καφέ.

Εταιρεία που έχει ξεχωρίσει στον χώρο του καφέ, χάρη στις tailored προτάσεις χαρμανιών που σχεδιάζει αποκλειστικά για τους πελάτες της, η Qualita Unica δεν θα μπορούσε να μην αφιερώσει σημαντικό κομμάτι της έκθεσης στις μαγικές δυνατότητες που αποκαλύπτει ο κόσμος του καφέ. Εξαιρετικά blends από την ποικιλία Arabica θα έχουν την τιμητική τους, νέες τεχνικές στην παραγωγή και το καβούρδισμα θα παρουσιαστούν από ειδικούς της εταιρείας, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης, κορυφαίοι επιστήμονες θα αποκαλύψουν τις έρευνες τους για το brewing και roasting, και θα μιλήσουν για τις διαδικασίες που επηρεάζουν τα αρώματα και την γεύση του καφέ, φροντίζοντας κάθε μέρα να είναι γεμάτη με πληροφορίες και νέες γεύσεις.

Η Qualita Unica αποκαλύπτει τις νέες τάσεις του καφέ στο Ζάππειο - εικόνα 1

Παράλληλα, ειδική έμφαση θα δοθεί στην ανάδειξη των τάσεων αιχμής στο τερέν του specialty coffee, ενώ στα highlight του τετραημέρου περιλαμβάνεται και η παρθενική παρουσίαση της espresso μηχανής Victoria Arduino Eagle One.

Όσο για τα εξειδικευμένα σεμινάρια, μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η φρύξη του καφέ, η βελτιστοποίηση των παραμέτρων της μηχανής espresso μέσω της ανάλυσης των οσμηρών μορίων του καφέ και της γεύσης, οι θρεπτικές ιδιότητες του γάλακτος και του αφρού, το αρωματικό προφίλ του καφέ, η παρακολούθηση της κινητικής απελευθέρωσης του διοξειδίου του άνθρακα από φρυγανισμένους κυάμους καφέ και η διεργασία κρυστάλλωσης του νερού κατά την πορεία φρύξης του καφέ. Οι ομιλίες ξεκινάνε κάθε μέρα από τις 12 το πρωί και κρατάνε περίπου μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το μπαρ 42 επιστρέφει, στο Κολωνάκι αυτή τη φορά

Restart σε νέο πόστο και με πιο 'μπαρίστικο' attitude για το ιδιαίτερα δημοφιλές bar brand του αθηναϊκού κέντρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
12/09/2025

Ένα από τα καλύτερα μπαρ της Αθήνας πιάνει πόστο στο Βουλκανιζατέρ

Μία ξεχωριστή ευ πίνειν βραδιά στο Κουκάκι, τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου.

Τίτλοι τέλους για το 'Αμερικάνικο', το εμβληματικό μπαρ του Πειραιά

Σημείο αναφοράς για τον Πειραιά από το 1990, κλείνει οριστικά τις πόρτες του.

Οι Giolì & Assia συναντούν για πρώτη φορά το κοινό της Αθήνα στο Bolivar

Για τις δύο Ιταλίδες, "ανοίγει" ο ανερχόμενος Γάλλος καλλιτέχνης Leblanc.

Κορυφαία μπαρ και bartenders της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το The Great Sunday Pool Club επιστρέφει στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

O Dave Seaman πρωταγωνιστεί στο επόμενο Mayans event

To Bolivar Beach Club υποδέχεται έναν από τους σημαντικότερους DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής.

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.