Η Qualita Unica αποκαλύπτει τις νέες τάσεις του καφέ στο Ζάππειο

Μέσα από ένα τετραήμερο παρουσιάσεων και σεμιναρίων, το εξειδικευμένο brand θα εξερευνήσει το σημείο όπου η τέχνη του καφέ συναντά το επιστημονικό υπόβαθρο της παραγωγής του, προσφέροντας παράλληλα υψηλής ποιότητας blends.

Η Qualita Unica αποκαλύπτει τις νέες τάσεις του καφέ στο Ζάππειο

Ξεχωριστή μονάδα παραγωγής εξαιρετικής ποιότητας espresso, η Qualita Unica διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την εξειδικευμένη τετραήμερη έκθεσή της, που από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου θα μετατρέψει τον εκθεσιακό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου σε ένα ταξίδι στον κόσμο του καφέ.

Εταιρεία που έχει ξεχωρίσει στον χώρο του καφέ, χάρη στις tailored προτάσεις χαρμανιών που σχεδιάζει αποκλειστικά για τους πελάτες της, η Qualita Unica δεν θα μπορούσε να μην αφιερώσει σημαντικό κομμάτι της έκθεσης στις μαγικές δυνατότητες που αποκαλύπτει ο κόσμος του καφέ. Εξαιρετικά blends από την ποικιλία Arabica θα έχουν την τιμητική τους, νέες τεχνικές στην παραγωγή και το καβούρδισμα θα παρουσιαστούν από ειδικούς της εταιρείας, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης, κορυφαίοι επιστήμονες θα αποκαλύψουν τις έρευνες τους για το brewing και roasting, και θα μιλήσουν για τις διαδικασίες που επηρεάζουν τα αρώματα και την γεύση του καφέ, φροντίζοντας κάθε μέρα να είναι γεμάτη με πληροφορίες και νέες γεύσεις.

Η Qualita Unica αποκαλύπτει τις νέες τάσεις του καφέ στο Ζάππειο - εικόνα 1

Παράλληλα, ειδική έμφαση θα δοθεί στην ανάδειξη των τάσεων αιχμής στο τερέν του specialty coffee, ενώ στα highlight του τετραημέρου περιλαμβάνεται και η παρθενική παρουσίαση της espresso μηχανής Victoria Arduino Eagle One.

Όσο για τα εξειδικευμένα σεμινάρια, μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η φρύξη του καφέ, η βελτιστοποίηση των παραμέτρων της μηχανής espresso μέσω της ανάλυσης των οσμηρών μορίων του καφέ και της γεύσης, οι θρεπτικές ιδιότητες του γάλακτος και του αφρού, το αρωματικό προφίλ του καφέ, η παρακολούθηση της κινητικής απελευθέρωσης του διοξειδίου του άνθρακα από φρυγανισμένους κυάμους καφέ και η διεργασία κρυστάλλωσης του νερού κατά την πορεία φρύξης του καφέ. Οι ομιλίες ξεκινάνε κάθε μέρα από τις 12 το πρωί και κρατάνε περίπου μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στο Noel στήνεται το πιο επικό 'ξενοδοχειακό' μπαρ

Έξι σταθμοί, δώδεκα cocktails και μία αξέχαστη βραδιά, στο μπαρ που έχει πάντα Χριστούγεννα: Το Great Tuesday Club του Avra επιστρέφει στο πλαίσιο της Athens Bar Week.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
01/11/2025

To Manko εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με εντυπωσιακό opening party και Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Μια βραδιά αφιερωμένη στους λάτρεις της κοσμοπολίτικης ζωής και της υψηλής φιλοξενίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Την Ημέρα των Νεκρών, η Espolòn Tequila γιορτάζει την ίδια τη ζωή

Από το Jalisco μέχρι την Αθήνα, η Espolòn Tequila φέρνει τη μαγεία της Día de los Muertos σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, τέχνη και γεύσεις.

Κάτι πρωτότυπο παίζει αυτές τις ημέρες στη Red Lion Pub

Παρασκευή 31/10 και Σάββατο 01/11 έχεις έξτρα λόγους για να επισκεφθείς την πιο παλιά αθηναϊκή παμπ.

Η -περίπου- μυστική mezcaleria του Barro Negro επιστρέφει

Για 4 μόνο βράδια, κάτι δυνατό θα τρέξει και πάλι στο υπόγειο της πρεσβείας της Paloma στην Αθήνα.

'George, The Lobby Bar': Στο King George για το νέο του μπαρ

Έμφαση στο premium τζιν και την τεκίλα, μενού με βραβευμένες υπογραφές, ένας εξαιρετικά γοητευτικός χώρος και μία sui generis ατμόσφαιρα συνθέτουν το σκηνικό στο ολοήμερο, μητροπολιτικό σημείο του περίφημου ξενοδοχείου.

Ένα designάτο burgerάδικο γίνεται το πιο χοτ μπαρ της Athens Bar Week

Το One Burger Athens και η εξαίρετη bartender Manon Kapfer παρουσιάζουν το Pour Me One, με εκλεκτούς καλεσμένους από το σύμπαν του fine drinking.