Τα ελληνικά αποστάγματα πάνε Ζάππειο

Η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα 2020» επιστρέφει ακόμη πιο δυνατή και ενδιαφέρουσα με ούζα, τσίπουρα, μαστίχες και μια μεγάλη συλλογή από επώνυμα ελληνικά αποστάγματα συγκεντρωμένα για μια μέρα στο κέντρο της Αθήνας.

Τα ελληνικά αποστάγματα πάνε Ζάππειο

Μια από τις εκθέσεις, που περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον, είναι το «Ελληνικό Απόσταγμα 2020», που διοργανώνει η εταιρεία «Vinetum». Σημειώστε, λοιπόν, ότι έρχεται την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, σε κλασικό πλέον χώρο, στην Αίγλη Ζαππείου. Για μια ακόμα χρονιά, η αίθουσα «Ολυμπία» της ιστορικής «Αίγλης» θα γεμίσει με τσίπουρα, ούζα, αποστάγματα σταφυλής και διάφορα εκλεκτά ηδύποτα. Τα ελληνικά spirits τα τελευταία χρόνια έχουν την τιμητική τους. Ανανεωμένα και ραφιναρισμένα, έχουν καταφέρει να ξεκλειδώσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και να κερδίσουν καταναλωτές και επαγγελματίες. Μια βόλτα να κάνεις σε ενημερωμένα bar και κάβες θα εντοπίσεις μια μεγάλη συλλογή με ελκυστικό packaging και διαφορετικές δυνατότητες απόλαυσης.

Τα ελληνικά αποστάγματα πάνε Ζάππειο - εικόνα 1

Γι' αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τα τοπικά αποστάγματα και να ανακαλύψουν τη δυναμική τους, η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα 2020» είναι η καλύτερη ευκαιρία. Εκεί, θα βρίσκονται συγκεντρωμένες εκατοντάδες ετικέτες, που είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν διαφορετικά όλες μαζί. Μπορείτε να κάνετε συγκριτικές δοκιμές ανάμεσα σε ούζα και τσίπουρα, να ανακαλύψετε δυσεύρετες ετικέτες, να δοκιμάσετε premium εκδοχές, που περνάνε από πολλαπλές αποστάξεις και να ερευνήσετε γευστικά σπάνια λικέρ από ελληνικά φρούτα και βότανα.

Πέρα από τις γευστικές δοκιμές, θα βρεθείτε τετ α τετ με τους παραγωγούς και θα μάθετε ιστορίες παραγωγής από τους ίδιους τους δημιουργούς. Η μέρα θα είναι όλη αφιερωμένη στα ελληνικά spirits από τη 13:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ. Παράλληλα, θα τρέχουν παρουσιάσεις και σεμινάρια με ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη θεματολογία, όπως μας έχουν συνηθίσει σε όλες τις εκδηλώσεις τους οι άνθρωποι της «Vinetum». Να δώσετε προσοχή στις ετικέτες μαστίχας, τεντούρας και κίτρου: τα συγκεκριμένα ποτά ανεβαίνουν συνέχεια και διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο σε σύγχρονες συνταγές cocktails.

iH είσοδος για τους επαγγελματίες και τους φοιτητές οινολογίας είναι δωρεάν. Για τους καταναλωτές είναι 10€ και για τους φοιτητές 5€ και δίνεται μαζί ένας αναλυτικός κατάλογος με όλους τους εκθέτες και τα προϊόντα και ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας αποσταγμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες

Αίγλη Ζαππείου

Κήπος Ζαππείου, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το μπαρ 42 επιστρέφει, στο Κολωνάκι αυτή τη φορά

Restart σε νέο πόστο και με πιο 'μπαρίστικο' attitude για το ιδιαίτερα δημοφιλές bar brand του αθηναϊκού κέντρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
12/09/2025

Ένα από τα καλύτερα μπαρ της Αθήνας πιάνει πόστο στο Βουλκανιζατέρ

Μία ξεχωριστή ευ πίνειν βραδιά στο Κουκάκι, τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου.

Τίτλοι τέλους για το 'Αμερικάνικο', το εμβληματικό μπαρ του Πειραιά

Σημείο αναφοράς για τον Πειραιά από το 1990, κλείνει οριστικά τις πόρτες του.

Οι Giolì & Assia συναντούν για πρώτη φορά το κοινό της Αθήνα στο Bolivar

Για τις δύο Ιταλίδες, "ανοίγει" ο ανερχόμενος Γάλλος καλλιτέχνης Leblanc.

Κορυφαία μπαρ και bartenders της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το The Great Sunday Pool Club επιστρέφει στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

O Dave Seaman πρωταγωνιστεί στο επόμενο Mayans event

To Bolivar Beach Club υποδέχεται έναν από τους σημαντικότερους DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής.

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.