Ένα μουλάρι και ένα γουρούνι μπαίνουν σε ένα (νέο) μπαρ

Μικρό και ατμοσφαιρικό το «The mule and the pig» στη Ζωοδόχου Πηγής, παρόλο που άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο μήνα, σου δίνει την αίσθηση ότι ήταν πάντα εκεί.

Ένα μουλάρι και ένα γουρούνι μπαίνουν σε ένα (νέο) μπαρ

Είναι κάποια μπαρ που σε κάνουν να νιώθεις οικεία από την πρώτη στιγμή, σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το «The mule and the pig» που άνοιξε πριν από ένα μήνα περίπου στην γειτονιά των Εξαρχείων. Οι δημιουργοί του Μαρί Κυριακοπούλου και Κυριάκος Γιαννάτος εμπνεύστηκαν το όνομα του μπαρ από το ποίημα του Ron Padgett με τίτλο «The line» που αναφέρεται στην ταινία «Paterson» του Τζιμ Τζάρμους.

Ένα μουλάρι και ένα γουρούνι μπαίνουν σε ένα (νέο) μπαρ - εικόνα 1

Μπαίνοντας στο λιλιπούτειο μπαρ παρατηρείς την αρτιστίκ διακόσμηση που παραπέμπει σε γαλλικό μπουντουάρ. Η ιδιαίτερη τεχνοτροπία στους τοίχους, οι δερμάτινοι καναπέδες, τα αμπαζούρ φωτιστικά εποχής και οι βαριές, μπορντό κουρτίνες συνθέτουν ένα έντονα θεατράλε σκηνικό με διάχυτο ρομαντισμό. Θα πιάσεις θέση στην μεγάλη, ξύλινη μπάρα ή σε κάποιο από τα υπερυψωμένα τραπέζια του και θα πιεις το ποτό σου υπό το φως των κεριών ακούγοντας ωραίες μουσικές.

Μπορείς να πας από το μεσημέρι για να πιεις χαλαρά τον καφέ σου ή μια ζεστή σοκολάτα στα εντυπωσιακά vintage φλιτζάνια του, το απόγευμα μετά την δουλειά για early drinks και εύκολα θα μείνεις μέχρι το βράδυ για την ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα. Στον κατάλογό του θα βρεις επιλεγμένες μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών, κλασικά κοκτέιλ για όλη μέρα και straight ποτά από την επαρκή κάβα του. Σε περίπτωση που πεινάσεις υπάρχουν επιλογές σε μπρουσκέτες, ενώ κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 2μ.μ. μέχρι τις 6μ.μ. γνωστοί μάγειρες της πόλης σερβίρουν διαφορετικά μενού κάθε φορά, τα οποία περιλαμβάνουν μία σαλάτα, ένα κυρίως πιάτο και μία vegan πρόταση.

Ένα μουλάρι και ένα γουρούνι μπαίνουν σε ένα (νέο) μπαρ - εικόνα 2

Αυτό το Σάββατο 13/4 το μενού θα επιμεληθεί ο Παντελής Σαρακίνης και θα σας σερβίρει πίτα με 4 τυριά και λιαστή ντομάτα, κανελόνια γεμισμένα με μοσχαρίσια μπιφτεκάκια και cheddar sauce, ενώ η vegan πρόταση θα είναι γεμιστές πιπεριές με κινόα, μαυρομάτικα φασόλια, σπανάκι και σταφίδες. Την Κυριακή 14/4 θα δοκιμάσετε γεύσεις από τα χεράκια της Χαράς με μία εξαιρετική σαλάτα από φινόκιο, αγκινάρα, ελιές με σιτάρι και χυμό εσπεριδοειδών, χοιρινή τηγανιά με τσίλι και καπνιστή πάπρικα και η vegan πρόταση θα είναι παραδοσιακά ρεβίθια φούρνου.

© φωτογραφιών: Stefanos

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

To Athens Rum & Whisky Festival επιστρέφει στο 'Amalias 36'

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του υπέροχου νεοκλασικού γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/11/2025

Το δίλημμα του Σαββάτου: 3 πάρτι για κάθε λάτρη της ηλεκτρονικής μουσικής

Συγκεντρώσαμε τα clubbing events που κάνουν την επιλογή για την έξοδο του Σαββάτου δύσκολη αλλά και συναρπαστική.

Ο Funk Tribu έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς καλλιτέχνες της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής στο "Oddity".

'Nouvelle Vague': Πώς ένα μπαρ από τα Τίρανα βρέθηκε στα 50 καλύτερα του πλανήτη

Μια κουβέντα με τον Σοφοκλή Κάλι για τον άθλο του Nouvelle Vague, που από την αλβανική πρωτεύουσα έφτασε να φιγουράρει πια στα λαμπερότερα σημεία του ευ πίνειν σύμπαντος.

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στην μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Το καλύτερο μπαρ του πλανήτη αποκτά μικρό αδερφό

To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στη Σαγκάη.

Στο Κολωνάκι, για το remake του '42 Bar'

Η δεύτερη ζωή του εμβληματικού μπαρίστικου αθηναϊκού brand, το βρίσκει στην περίφημη γειτονιά του κέντρου και το εμπορικό κέντρο Λαιμού.