Ένα μουλάρι και ένα γουρούνι μπαίνουν σε ένα (νέο) μπαρ

Μικρό και ατμοσφαιρικό το «The mule and the pig» στη Ζωοδόχου Πηγής, παρόλο που άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο μήνα, σου δίνει την αίσθηση ότι ήταν πάντα εκεί.

Ένα μουλάρι και ένα γουρούνι μπαίνουν σε ένα (νέο) μπαρ

Είναι κάποια μπαρ που σε κάνουν να νιώθεις οικεία από την πρώτη στιγμή, σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το «The mule and the pig» που άνοιξε πριν από ένα μήνα περίπου στην γειτονιά των Εξαρχείων. Οι δημιουργοί του Μαρί Κυριακοπούλου και Κυριάκος Γιαννάτος εμπνεύστηκαν το όνομα του μπαρ από το ποίημα του Ron Padgett με τίτλο «The line» που αναφέρεται στην ταινία «Paterson» του Τζιμ Τζάρμους.

Ένα μουλάρι και ένα γουρούνι μπαίνουν σε ένα (νέο) μπαρ - εικόνα 1

Μπαίνοντας στο λιλιπούτειο μπαρ παρατηρείς την αρτιστίκ διακόσμηση που παραπέμπει σε γαλλικό μπουντουάρ. Η ιδιαίτερη τεχνοτροπία στους τοίχους, οι δερμάτινοι καναπέδες, τα αμπαζούρ φωτιστικά εποχής και οι βαριές, μπορντό κουρτίνες συνθέτουν ένα έντονα θεατράλε σκηνικό με διάχυτο ρομαντισμό. Θα πιάσεις θέση στην μεγάλη, ξύλινη μπάρα ή σε κάποιο από τα υπερυψωμένα τραπέζια του και θα πιεις το ποτό σου υπό το φως των κεριών ακούγοντας ωραίες μουσικές.

Μπορείς να πας από το μεσημέρι για να πιεις χαλαρά τον καφέ σου ή μια ζεστή σοκολάτα στα εντυπωσιακά vintage φλιτζάνια του, το απόγευμα μετά την δουλειά για early drinks και εύκολα θα μείνεις μέχρι το βράδυ για την ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα. Στον κατάλογό του θα βρεις επιλεγμένες μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών, κλασικά κοκτέιλ για όλη μέρα και straight ποτά από την επαρκή κάβα του. Σε περίπτωση που πεινάσεις υπάρχουν επιλογές σε μπρουσκέτες, ενώ κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 2μ.μ. μέχρι τις 6μ.μ. γνωστοί μάγειρες της πόλης σερβίρουν διαφορετικά μενού κάθε φορά, τα οποία περιλαμβάνουν μία σαλάτα, ένα κυρίως πιάτο και μία vegan πρόταση.

Ένα μουλάρι και ένα γουρούνι μπαίνουν σε ένα (νέο) μπαρ - εικόνα 2

Αυτό το Σάββατο 13/4 το μενού θα επιμεληθεί ο Παντελής Σαρακίνης και θα σας σερβίρει πίτα με 4 τυριά και λιαστή ντομάτα, κανελόνια γεμισμένα με μοσχαρίσια μπιφτεκάκια και cheddar sauce, ενώ η vegan πρόταση θα είναι γεμιστές πιπεριές με κινόα, μαυρομάτικα φασόλια, σπανάκι και σταφίδες. Την Κυριακή 14/4 θα δοκιμάσετε γεύσεις από τα χεράκια της Χαράς με μία εξαιρετική σαλάτα από φινόκιο, αγκινάρα, ελιές με σιτάρι και χυμό εσπεριδοειδών, χοιρινή τηγανιά με τσίλι και καπνιστή πάπρικα και η vegan πρόταση θα είναι παραδοσιακά ρεβίθια φούρνου.

© φωτογραφιών: Stefanos

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τίτλοι τέλους για το 'Αμερικάνικο', το εμβληματικό μπαρ του Πειραιά

Σημείο αναφοράς για τον Πειραιά από το 1990, κλείνει οριστικά τις πόρτες του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/09/2025

Οι Giolì & Assia συναντούν για πρώτη φορά το κοινό της Αθήνα στο Bolivar

Για τις δύο Ιταλίδες, "ανοίγει" ο ανερχόμενος Γάλλος καλλιτέχνης Leblanc.

Κορυφαία μπαρ και bartenders της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το The Great Sunday Pool Club επιστρέφει στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

O Dave Seaman πρωταγωνιστεί στο επόμενο Mayans event

To Bolivar Beach Club υποδέχεται έναν από τους σημαντικότερους DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής.

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.

Nick Warren και Trym δίνουν ραντεβού στο Bolivar

Το Bolivar Beach Club αποχαιρετά το καλοκαίρι με δύο μοναδικές βραδιές.