Δοκιμάσαμε το νέο cocktail menu του «42 Barstronomy Athens»

Κλασικές αξίες, ξεκάθαρες γεύσεις με λιτές και διακριτές αποχρώσεις, σωστές ισορροπίες, κομψότητα και φρεσκάδα στα νέα δημιουργικά κοκτέιλ του «42».

Δοκιμάσαμε το νέο cocktail menu του «42 Barstronomy Athens»

Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης και ο νέος κατάλογος του «42» έφτασε την κατάλληλη στιγμή για να δροσίσει τις εξόδους μας στο κέντρο. Ο Σπύρος Κερκύρας, συνιδιοκτήτης και εμπνευστής του νέου μενού, ταίριαξε απόλυτα τις φρέσκες προτάσεις του καταλόγου με την κλασική κομψότητα του χώρου και την φιλοσοφία της σοφιστικέ μπάρας του.

Πιάσαμε θέση στα άνετα stool και ο head bartender Θάνος Καρεκλάς μαζί με τον Δημήτρη Κασβίκη και τον Μάνθο Γκουβέλη μας σύστησαν τις νέες γεύσεις του καταλόγου. Εκτός από τα καλοδουλεμένα κλασικά που έδιναν έμφαση στα premium αποστάγματα και τις low alcohol επιλογές, οι δημιουργικές, πειραγμένες συνταγές εντυπωσίασαν με τις μοντέρνες τεχνικές, τις διαφορετικές υφές και τις γευστικές τους ισορροπίες. Δουλεύοντας με home made υλικά και δικά τους blends, in house παλαιώσεις και premium spirits, όλες οι συνταγές ήταν πρωτότυπες με έμφαση στην γεύση και τα αρώματα παρά σε περιττές, φαντεζί γαρνιτούρες.

Δοκιμάσαμε το νέο cocktail menu του «42 Barstronomy Athens» - εικόνα 1

Από τις 10 δημιουργικές, signature προτάσεις ξεχωρίσαμε το αναπάντεχο Banana Daquiri, το οποίο έκτος από το ρούμι και την μπανάνα βγάζει νότες μελιού και σοκολάτας. Αγαπήσαμε το Poppy Dollars, μια ωραία εκδοχή boulevardier, που συνδυάζει bourbon με πόρτο μαγειρεμένο με καραμελωμένο ποπ κόρν και Campari με κόκκους καφέ. Υπέροχο και το Malty & Foamy, όπου κυριαρχούν τα καπνιστά αρώματα του malt, μαζί με αλμυρή καραμέλα, ξηροκαρπάτα bitters και αφρό σοκολάτας. Ανάλαφρο και κομψό, όσο και πρωτότυπο είναι το Smells like Apple Spirit, με βότκα, μαστίχα, cordial πράσινου μήλου, ιαπωνικό yuzu, lime και electric bitters.

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

To Athens Rum & Whisky Festival επιστρέφει στο 'Amalias 36'

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του υπέροχου νεοκλασικού γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/11/2025

Το δίλημμα του Σαββάτου: 3 πάρτι για κάθε λάτρη της ηλεκτρονικής μουσικής

Συγκεντρώσαμε τα clubbing events που κάνουν την επιλογή για την έξοδο του Σαββάτου δύσκολη αλλά και συναρπαστική.

Ο Funk Tribu έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς καλλιτέχνες της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής στο "Oddity".

'Nouvelle Vague': Πώς ένα μπαρ από τα Τίρανα βρέθηκε στα 50 καλύτερα του πλανήτη

Μια κουβέντα με τον Σοφοκλή Κάλι για τον άθλο του Nouvelle Vague, που από την αλβανική πρωτεύουσα έφτασε να φιγουράρει πια στα λαμπερότερα σημεία του ευ πίνειν σύμπαντος.

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στην μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Το καλύτερο μπαρ του πλανήτη αποκτά μικρό αδερφό

To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στη Σαγκάη.

Στο Κολωνάκι, για το remake του '42 Bar'

Η δεύτερη ζωή του εμβληματικού μπαρίστικου αθηναϊκού brand, το βρίσκει στην περίφημη γειτονιά του κέντρου και το εμπορικό κέντρο Λαιμού.