Το «Raraou» είναι το νέο resto-bar στα Εξάρχεια

Εδώ και λίγους μήνες άνοιξε το «Raraou» εκεί που η Μπενάκη συναντά το πεζόδρομο της Βαλτετσίου και έχει γίνει το νέο χαλαρό all day στέκι των Εξαρχείων.

Το «Raraou» είναι το νέο resto-bar στα Εξάρχεια

Ήθελα καιρό να πάω στο «Raraou», αφενός για να δω από κοντά το νέο all day bar που εδώ και λίγους μήνες πήρε τη θέση του «Ριφιφί» και αφετέρου να μάθω την ιστορία πίσω από αυτό το περίεργο όνομα.

Μπαίνοντας, λοιπόν, παρατηρείς αμέσως το ρετρό σκηνικό του, τον ψηλοτάβανο άνετο χώρο και τα ζεστά γήινα χρώματα. Έπιασα θέση σε ένα από τα τραπέζια πλάι στη τζαμαρία που βλέπει στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου και άρχισα να παρατηρώ το χώρο γύρω μου. Τραπεζοκαθίσματα ταπετσαρισμένα με vintage μοτίβα τοποθετημένα αραιά μεταξύ τους, κάπου στη μέση ένας βυσσινής καναπές που κάνει ωραία αντίθεση με το πράσινο τραπέζι και στα δεξιά στέκεται η ξύληνη μπάρα. Παντού τριγύρω βρίσκονται αντικείμενα εποχής, όπως το παλιό ραδιόφωνο στο πασάκι πάνω στην γαλάζια κολώνα ή το παλιό έπιπλο της βιβλιοθήκης στο βάθος ακουμπισμένο στο τοίχο με τα ρετρό πλακάκια.

Το «Raraou» είναι το νέο resto-bar στα Εξάρχεια - εικόνα 1

Ιδιαίτερα vintage φωτιστικά κρέμονται από το ψηλό ταβάνι, αλλά και απλίκες στους τοίχους, δίνοντας στο χώρο ωραίο ζεστό φωτισμό. Στο βάθος, το μάτι σου θα πέσει πάνω σε μία ζωγραφισμένη δεσποινίδα που πλέκει και σε κοιτά έντονα, ενώ το πλεκτό της «ντύνει» τον τοίχο με τη τζαμαρία. Την ώρα που προσπαθούσα να αποκωδικοποιήσω το βλέμμα της, ήρθε και κάθησε μαζί μου ο Τάσος Γερακίνης -ο ένας από τους τρεις ιδιοκτήτες- και βάλθηκα να μου τα εξηγήσει όλα.

Για αρχή, λοιπόν, ρώτησα τι σημαίνει το όνομα «Raraou» και έτσι έμαθα ότι είναι το παρατσούκλι της ηρωίδας στο βιβλίο «Η μητέρα του σκύλου» του Παύλου Μάτεση. Σε δεύτερη ανάλυση, το όνομα αυτό το συναντάς και σε τίτλο τραγουδιού του Μάρκου Βαμβακάρη, «Η τσιγγάνα η Ραραού» και αν το «γκουγκλάρεις», θα ανακαλύψεις ότι σαν όνομα έχει ρουμανική καταγωγή.

Έχοντας συμπληρώσει τον πρώτο γύρο ερωταπαντήσεων, θέλησα να μάθω και ποιοι είναι οι δημιουργοί του. Εμπνευστές, λοιπόν, του «Raraou» είναι τρεις φίλοι από το χώρο του σινεμά και του θεάτρου. Ο Τάσος Γερακίνης είναι σκηνοθέτης, η Σάρρα Μπουκενάου είναι συγγραφέας και η Κατερίνα Παπαναστασίου είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου. Έτσι εξηγείται το πολύ ωραίο σκηνικό που έχουν στήσει στο «Raraou», αλλά και τα καλλιτεχνικά performances που φιλοξενούν αρκετά συχνά.

Το «Raraou» είναι το νέο resto-bar στα Εξάρχεια - εικόνα 2

Στο «Raraou», πάντως, μπορείς να βρεις τα πάντα. Το πρωί μπαίνει άπλετο φυσικό φως από τις τζαμαρίες και είναι ιδανικά για να πάρεις το καφέ σου μαζί με ένα χορταστικό πρωϊνό και να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να δουλέψεις από το λάπτοπ σου. Μπορείς να πας να γευματίσεις όλη τη μέρα, αφού η κουζίνα του έχει τα πάντα, από σάντουιτς μέχρι μαγειρευτά και σε πολύ καλές τιμές. Θα πας και το βράδυ για ποτό, κρασί, ρακί, ακόμα και κοκτέιλ, για την ωραία του χαλαρή ατμόσφαιρα, την καλή μουσική του που «τζαζοφέρνει» και «φανκίζει» και είναι στην ιδανική ένταση, για να μπορείς να κουβεντιάσεις.

Το «Raraou» είναι το νέο resto-bar στα Εξάρχεια - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Κάπως έτσι θα πίνουμε στα μπαρ τη νέα χρονιά

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι προβλέψεις μας για το τι θα παίξει σε ποτήρια και μπάρες του μάταιου τούτου κόσμου, για τις επόμενες 365 ημέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/01/2026

Στα μπαρ της Αθήνας, την πρώτη ημέρα του 2026

Μερικές αφορμές festive εξόδο κατά την πρεμιέρα του νέου έτους.

Πρωτοχρονιά στην πιο παλιά παμπ της Αθήνας

Ρεβεγιόν με μπύρα και καλή παρέα στο Κόκκινο Λιοντάρι; Γιατί όχι.

Τα νέα μπαρ της Αθήνας που μας απασχόλησαν το 2025

Άνοιξαν μέσα στο έτος που μας αφήνει πολύ σύντομα και έχουν κάτι να μας πουν.

Η Στέγη έχει πια το δικό της μπαρ και είναι το Bar 107

Ένας νέος χώρος σε περιμένει πριν την παράσταση, μετά τη δουλειά, μετά την παράσταση, ακόμη και πριν πας σπίτι.

360° Pop-up: Το χριστουγεννιάτικο μπαρ του ΚΠΙΣΝ είναι και πάλι εδώ

Όπως κάθε Χριστούγεννα, το feelgood σποτ στο μητροπολιτικό πάρκο καταφθάνει, με γιορτινό mood και DJs και μουσικούς παραγωγούς στα decks.

Τι ετοιμάζει για τα Χριστούγεννα ένα από τα ομορφότερα μπαρ της Αθήνας

Μία γκάμα εμπειριών που συνδυάζει σύγχρονη κουζίνα, cocktails και μουσική.