Πήγαμε για comfort food και εξωτικά cocktails στο Flamingo

Το all day bar του Παγκρατίου ανανέωσε το μενού του και εμείς δοκιμάσαμε τις νέες προτάσεις του σε comfort γεύσεις παρέα με δημιουργικά cocktails και αναμεταδίδουμε.

Πήγαμε για comfort food και εξωτικά cocktails στο Flamingo

Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ένα καλό ποτό ή ένα ιδιαίτερο κοκτέιλ δεν μπορεί να συνδυαστεί με φαγητό και ίσως μία από αυτούς να ήμουν κι εγώ, μέχρι που δοκίμασα την πρώτη μου αλμυρή τηγανίτα παρέα με ένα καλοφτιαγμένο «Bloody Mary»...

Οι απόψεις, άλλωστε, αναθεωρούνται μέσα από το βίωμα- να είναι καλά τα brunch- και ο πετυχημένος συνδυασμός φαγητού και ποτού μπορεί να φτάσει την γευστική εμπειρία σε άλλα επίπεδα. Ένα τέτοιο γευστικό ταξίδι κάναμε στο «Flamingo», δοκιμάζοντας τις νέες προτάσεις της all day κουζίνας του σε συνδυασμό με τα δημιουργικά cocktails του καταλόγου.

Πήγαμε για comfort food και εξωτικά cocktails στο Flamingo - εικόνα 1

Το ανανεωμένο του μενού, που κινείται στην «comfort» φιλοσοφία, έχει επιμεληθεί ο chef Γιάννης Πολυζωίδης, ξεκινώντας με πολλές προτάσεις για καθημερινό brunch και διαφορετικές προτάσεις για το Σαββατοκύριακο, αλλά και αρκετές γευστικές επιλογές για όλη τη μέρα. Στο μενού θα βρείτε αρκετούς τρόπους να απολαύσετε τα αυγά σας, ενώ έχετε να επιλέξετε από γλυκά και αλμυρά pancakes, burgers, σαλάτες, μπρουσκέτες, tacos και empanadas, ακόμα και mac n’ cheese.

Δίπλα στο food menu έρχεται να κουμπώσει η νέα λίστα κοκτέιλ που έχουν επιμεληθεί ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Δημήτρης Ρούσσος με προτάσεις για όλη τη μέρα, ειδικά μελετημένες ώστε να συνοδεύουν γευστικά τα πιάτα. Θα βρείτε αρκετές επιλογές σε μείξεις χωρίς αλκοόλ, σε aperitivo με χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς, αλλά και πιο δυνατές και περίπλοκες μείξεις.

Πήγαμε για comfort food και εξωτικά cocktails στο Flamingo - εικόνα 2

Ξεκινώντας το δικό μας γευστικό ταξίδι, η αρχή έγινε με ένα κλασικό «Negroni», ιδανικό για να ανοίξει η όρεξη και συνέχισε με το πρώτο πιάτο με αλμυρά pancakes καλαμποκιού γεμιστά με φέτα και πιπεριά jalapeno μαζί με τραγανό κοτόπουλο και σιρόπι σφενδάμου ενισχυμένο με τσίλι. Σε αυτή την πανδαισία γεύσεων αλμυρού, γλυκού και ελαφρώς καυτερού, ήρθε να προστεθεί το εξίσου περίπλοκο «Caribu» με τεκίλα, mescal, mango και σιρόπι λουΐζας με μέντα.

Ήταν ένας άκρως χορταστικός συνδυασμός γεύσεων και θα μπορούσαμε να σταματήσουμε εκεί, αλλά δεν γινόταν να μη δοκιμάσουμε το λαχταριστό burger με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, μαρμελάδα μπέικον, τσένταρ και φρέσκιες τηγανιτές πατάτες. Σε αυτό το πλούσιο πιάτο επάξια στάθηκε δίπλα του το «Grey Stones» με παλαιωμένο ιρλανδέζικο whisky, shrub από πράσινο μήλο με μπαχαρικά και ginger ale. Περιττό να πω ότι ο συνδυασμός ενός καλοφτιαγμένου burger με ένα ελαφρώς καπνιστό whisky και πικάντικες νότες από ginger είναι πραγματικά ένας μαγικός συνδυασμός.

Πήγαμε για comfort food και εξωτικά cocktails στο Flamingo - εικόνα 3

Κλείνοντας, επειδή τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, ολοκληρώσαμε με χειροποίητα empanadas γεμιστά με κιμά και jalapeno, συνοδευμένα με ένα δροσερό dip γιαουρτιού με φρέσκο κόλιανδρο, lime και chipotle. Ένα πιάτο που εύκολα συνοδεύει οποιοδήποτε ποτό κι αν επιλέξετε, εμείς το συνδυάσαμε με το πληθωρικό «Pole Pole» με gin αρωματισμένο με λεβάντα, μανταρίνι napoleon, κυδώνι και αφρό σανδαλόξυλο.

Σημαντική διαπίστωση σε αυτή τη γευστική εμπειρία είναι οι ποιοτικές επιλογές στην πρώτη ύλη· στο φαγητό τα περισσότερα υλικά προέρχονται από μικρούς παραγωγούς, ενώ στα κοκτέιλ επιλέγονται homemade και φρέσκα υλικά. Σημειώστε, επίσης, ότι τα Σαββατοκύριακα διαμορφώνονται ειδικά θεματικά μενού σε συνδυασμό πάντα με ανάλογα ποτά και κοκτέιλ όπως, Mexican nights, street food days, tapas, ενώ σύντομα ετοιμάζονται και βραδιές με ελληνικά αποστάγματα και μεζέδες, αλλά και γεύσεις από την Ιταλία συνδυασμένες με aperitivo και κρασί.

Πήγαμε για comfort food και εξωτικά cocktails στο Flamingo - εικόνα 4

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

To Athens Rum & Whisky Festival επιστρέφει στο 'Amalias 36'

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του υπέροχου νεοκλασικού γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/11/2025

Το δίλημμα του Σαββάτου: 3 πάρτι για κάθε λάτρη της ηλεκτρονικής μουσικής

Συγκεντρώσαμε τα clubbing events που κάνουν την επιλογή για την έξοδο του Σαββάτου δύσκολη αλλά και συναρπαστική.

Ο Funk Tribu έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς καλλιτέχνες της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής στο "Oddity".

'Nouvelle Vague': Πώς ένα μπαρ από τα Τίρανα βρέθηκε στα 50 καλύτερα του πλανήτη

Μια κουβέντα με τον Σοφοκλή Κάλι για τον άθλο του Nouvelle Vague, που από την αλβανική πρωτεύουσα έφτασε να φιγουράρει πια στα λαμπερότερα σημεία του ευ πίνειν σύμπαντος.

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στην μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Το καλύτερο μπαρ του πλανήτη αποκτά μικρό αδερφό

To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στη Σαγκάη.

Στο Κολωνάκι, για το remake του '42 Bar'

Η δεύτερη ζωή του εμβληματικού μπαρίστικου αθηναϊκού brand, το βρίσκει στην περίφημη γειτονιά του κέντρου και το εμπορικό κέντρο Λαιμού.