Στην αυλή του «Mr Peacock» γίνεται μεγάλη fiesta

Εδώ και κάποιες μέρες έχει παρκάρει στον όμορφο κήπο του αγαπημένου «παγωνιού» στο Χαλάνδρι ένα γαλάζιο τροχήλατο, που έχει μεταμορφωθεί σε πολύχρωμο pop up bar.

Στην αυλή του «Mr Peacock» γίνεται μεγάλη fiesta

Εδώ και κάποιες μέρες έχει παρκάρει στον όμορφο κήπο του αγαπημένου «παγωνιού» στο Χαλάνδρι ένα γαλάζιο τροχήλατο, που έχει μεταμορφωθεί σε πολύχρωμο pop up bar.

Στην αυλή του «Mr Peacock» γίνεται μεγάλη fiesta - εικόνα 1

Μέσα στο φορτηγάκι βρίσκουμε τον ταλαντούχο Λευτέρη Πετρογεωργάκη. Ο Λευτέρης έχει διανύσει χιλιόμετρα στο Μεξικό, έχει πάθος με τα spirits της αγαύης και ήταν λογικό ν’ αναλάβει να πηγαινοφέρνει και εμάς γευστικά στον exotic προορισμό, για όλο το καλοκαίρι. Αρχικά για εισιτήριο μπορούμε να κάνουμε check in δοκιμάζοντας μερικά από τα παραδοσιακά ποτά του Μεξικού, την τεκίλα και το ανερχόμενο αστέρι, το mezcal. Στο μενού θα εντοπίσετε επιλογές, που ξεφεύγουν από την πεπατημένη, με σπάνιες, συλλεκτικές και μοναδικές φιάλες, που έχει εξασφαλίσει ο Χάρρης Δάρρας (ιδιοκτήτης Mr Peacock και bartender).

Στην αυλή του «Mr Peacock» γίνεται μεγάλη fiesta - εικόνα 2

Στα highligts είναι ο γύρος γευσιγνωσίας. Μπορείτε να επιλέξετε τρεις τεκίλες ή mezcal σε μερίδα δοκιμής και να τα απολαύσετε σε εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής στα 10 και 15 ευρώ. Γενικά αξίζει να αναφερθεί ότι οι τιμές όλων των ετικετών είναι value for money, για να μπορούμε να κάνουμε tasting παιχνίδι.
Εμείς δοκιμάσαμε την πληθωρική Fortaleza, την ιδιαίτερη Maracame και την εντυπωσιακή Atelier del Maestro Tequilero, που θα βρείτε μόνο εκεί.
Στην περίπτωση των Mezcal η εμπειρία ήταν μοναδική και απρόβλεπτη, κάθε ετικέτα ήταν τόσο διαφορετική. Το φινετσάτο Amores, το βοτανικό El Jolgorio, το έντονο Montelobos και το all time classic Del Maguey Arroqueno ενεργοποίησαν τον ουρανίσκο μας.

Στην αυλή του «Mr Peacock» γίνεται μεγάλη fiesta - εικόνα 3

Η άφιξη στο Μεξικό επισφραγίζεται με τα δημιουργικά cocktails, που πατάνε εννοείται στην τεκίλα και το mezcal. Η παραλλαγή της Tommy’s Margarita μοσχοβολάει papaya, το Coco Mango είναι το απόλυτο summer ποτό με τεκίλα και νότες καρύδας και μάνγκο και το Perino Picante μας αιφνιδιάζει με πολύ ωραίες spicy πινελιές.

Στην αυλή του «Mr Peacock» γίνεται μεγάλη fiesta - εικόνα 4

Πολλά είναι ακόμα τα must taste, πρέπει όμως να ζήσετε την ιεροτελεστία της Sangrita και της Bandera, δυο ποτά που πίνουν παντού στο Μεξικό κάθε στιγμή της ημέρας. Η Sangrita είναι ένα σφηνάκι τεκίλα και ένα σφηνάκι σπιτική σάλτσα ντομάτα. Πρώτα πίνεις την τεκίλα και μετά ανεβάζεις την γεύση με την ντομάτα. Αν σε αυτά τα σφηνάκια προσθέσεις και ένα με χυμό λάιμ έχεις την Bandera και έχει γίνει local.

Στην αυλή του «Mr Peacock» γίνεται μεγάλη fiesta - εικόνα 5

H παραμονή στο Μεξικό θέλει και τα κατάλληλα μεζεδάκια και ο Λευτέρης έχει φροντίσει και γι αυτά. Επιλέξτε ανάμεσα στα nachos και τα tacos. Τα nachos συνοδεύονται, είτε με chili con carne και sour cream, είτε με guacamole και chedar.
Στα tacos έχουμε τέσσερις επιλογές με κοτόπουλο, χοιρινό, γαρίδα και chili con carne. Όποιο και αν διαλέξετε τα έχουμε τσεκάρει είναι νόστιμα, με πολύ καλή τορτίγια και επιτυχημένα ντουέτα λαχανικών και homemade σαλτσών.
Θα τα πούμε Μεξικό και ένα ακόμα συν δεν χρειάζεται να κάνουμε κράτηση ή να περιμένουμε με αποσκευές.

Περισσότερες πληροφορίες

Mr. Peacock

Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Κάπως έτσι θα πίνουμε στα μπαρ τη νέα χρονιά

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι προβλέψεις μας για το τι θα παίξει σε ποτήρια και μπάρες του μάταιου τούτου κόσμου, για τις επόμενες 365 ημέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/01/2026

Στα μπαρ της Αθήνας, την πρώτη ημέρα του 2026

Μερικές αφορμές festive εξόδο κατά την πρεμιέρα του νέου έτους.

Πρωτοχρονιά στην πιο παλιά παμπ της Αθήνας

Ρεβεγιόν με μπύρα και καλή παρέα στο Κόκκινο Λιοντάρι; Γιατί όχι.

Τα νέα μπαρ της Αθήνας που μας απασχόλησαν το 2025

Άνοιξαν μέσα στο έτος που μας αφήνει πολύ σύντομα και έχουν κάτι να μας πουν.

Η Στέγη έχει πια το δικό της μπαρ και είναι το Bar 107

Ένας νέος χώρος σε περιμένει πριν την παράσταση, μετά τη δουλειά, μετά την παράσταση, ακόμη και πριν πας σπίτι.

360° Pop-up: Το χριστουγεννιάτικο μπαρ του ΚΠΙΣΝ είναι και πάλι εδώ

Όπως κάθε Χριστούγεννα, το feelgood σποτ στο μητροπολιτικό πάρκο καταφθάνει, με γιορτινό mood και DJs και μουσικούς παραγωγούς στα decks.

Τι ετοιμάζει για τα Χριστούγεννα ένα από τα ομορφότερα μπαρ της Αθήνας

Μία γκάμα εμπειριών που συνδυάζει σύγχρονη κουζίνα, cocktails και μουσική.