
Η ζεστασιά και η απροσποίητη λάμψη μιας ξεχωριστής θεατρικής συντροφιάς γέμισε ζωντάνια και πηγαίο αίσθημα έναν από τους πιο ατμοσφαιρικούς χώρους της πόλης σε ένα από τα πιο γενναιόδωρα σε συναίσθημα Cardhu Supper Club με οικοδεσπότη τον Αλέκο Συσσοβίτη.
Φωτό: Μπάμπης Παπαμεθωδίου

Τετάρτη μεσημέρι στο κέντρο του εμπορικού τριγώνου δεν ήταν λίγοι οι φουριόζοι περαστικοί της οδού Περικλέους που κοντοστέκονταν έξω από την επιβλητική είσοδο του Faust για να χαζέψουν μερικούς από τους πιο λαμπερούς και αγαπημένους πρωταγωνιστές της σκηνής αλλά και των θεατρικών μετόπισθεν που πέρναγαν ο ένας μετά τον άλλο το κατώφλι του θεατρόφιλου bar-πολυχώρου: Κατερίνα Λέχου, Ευτυχία Γιακουμή, Γιάννης Βούρος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μάνια Παπαδημητρίου, Κώστας Φιλίππογλου, Έλλη Παπακωνσταντινου…


Μπαίνοντας στον ατμοσφαιρικό χώρο με τις χειροποίητες λεπτομέρειες που μαγνητίζουν το βλέμμα ο Αλέκος Συσσοβίτης, συνιδιοκτήτης του Faust, υποδεχόταν τους συνεργάτες, μα πρώτα απ’ όλα φίλους του, περήφανος που είχε αναλάβει το ρόλο του host του ξεχωριστού αυτού Cardhu Supper Club.

Στην old-fashioned ξύλινη μπάρα ο Πάνος Κανατσούλης, World Class Bartender για το 2017, έφτιαχνε ήδη τα welcome cocktails αναμειγνύοντας Cardhu Amber Rock Single Malt Whisky με χειροποίητο σιρόπι παντζάρι, Gentlemen’s soda και αποξηραμένο παντζάρι, ενώ κάτω από τους πολυελαίους και ανάμεσα στους καθρέφτες και τις αντικέ λεπτομέρειες του μπαρ, ένα ειδικά στρωμένο τραπέζι περίμενε τους συνδαιτυμόνες μαζί με τον Αντώνη Περιστεράκο, συνιδιοκτήτη του Faust.


Η πρώτη πρόποση δεν θα μπορούσε παρά να είναι στην υγειά της παρέας και της φιλοξενίας που βρίσκεται στην καρδιά του DNA του ουίσκι Cardhu. Ο Αλέκος μας εξήγησε ότι αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση του ουίσκι Cardhu να είναι ο οικοδεσπότης σε ένα γεύμα μεταξύ φίλων υιοθετώντας την πρωτοβουλία του εμβληματικού ουίσκι του Speyside να συνάψει πιο στενές σχέσεις με τον χώρο του θεάτρου, με τον οποίο μοιράζεται κοινές ιδέες, όπως η δημιουργικότητα και η γενναιοδωρία.


Τη σχέση του ουίσκι Cardhu με τη γενναιοδωρία και τη φιλοξενία που πάει πίσω στο χρόνο ανέλαβε να μας εξηγήσει η Πηνελόπη Ζαούδη, PR & Comms Manager των Reserve Brands & Scotch whisky της Diageo, ζωντανεύοντας την ιστορία της δημιουργού του ουίσκι Cardhu, Helen Cumming, η οποία για να προστατέψει την κοινότητα των Σκωτσέζων συντεχνιτών της, κάθε φορά που πλησίαζαν στο χωρίο της φοροεισπράκτορες, εκείνη κουνούσε μια κόκκινη σημαία και τους ειδοποιούσε! «Αυτό το ξεχωριστό πνεύμα της Cumming, η οποία ήταν η ψυχή της κοινότητας και ονομαστή οικοδέσποινα, το πήραμε σήμερα και το κάναμε... τραπέζι.» Και εγένετο Cardhu Supper Club!

Τσουγκρίζοντας τα welcome cocktail με τη σοφιστικέ bitter επίγευση, η όμορφη θεατρική συντροφιά σχολίασε με χαλαρή διάθεση και πολύ χιούμορ τα τελευταία νέα της δουλειάς (πρόβες, πρεμιέρες, περιοδείες, διεθνείς αναθέσεις) και μέχρι να έρθει η δροσερή σαλάτα με ρόκα, baby σπανάκι, μανιτάρια, κολούμπρα, αμύγδαλα και vinegrette με οξύμελο το κλίμα θύμιζε ήδη παρέα σε εκδρομική διάθεση. Και η συζήτηση άλλωστε κάλπαζε πίσω στο χρόνο και έγραφε χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια με τους παρευρισκόμενους να θυμούνται αστείες στιγμές από κοινές τους διακοπές, road trips, εμπειρίες, φάρσες (ο Χρήστος Φερεντίνος πρέπει να είχε λόξιγκα!) και… ερωτικά κυνηγητά. Ήταν εμφανές ότι ο Αλέκος δεν είχε καλέσει απλά μερικούς από τους πιο στενούς του συνεργάτες από διαφορετικές εποχές και projects αλλά πρώτα απ’ όλα καλούς του φίλους με τους οποίους έχει μοιραστεί πολλά.

Το εκφραστικό Cardhu Gold Reserve Single Malt Whiskey με την πολύπλοκη καπνιστή επίγευση συνοδεία αλατισμένου μελιού και ξερού μήλου απογείωσε το μοσχαρίσιο φιλέτο με τη σάλτσα καραμέλας σε ένα υποδειγματικό whiskey & food pairing. Η συζήτηση είχε ήδη φτάσει στο ποδόσφαιρο, αφού ο Μπουρδούμης και ο Βούρος πρωταγωνιστούν και στον χλοοτάπητα συμμετέχοντας στην ομάδα των ηθοποιών ως τερματοφύλακας και προπονητής αντίστοιχα!


Πνεύμα, χιούμορ, άποψη, καλλιέργεια, γενναιοδωρία έδωσαν τον τόνο στο τραπέζι, όπου ο Μάμετ, ο Μπουνιουέλ, ο Φεϊντό και το πειραματικό λονδρέζικο θέατρο εναλλάσσονταν με το τάβλι, τις πλάκες και τις παραλίες των νησιών σε κάτι Πασχαλινές διακοπές πριν χρόνια... Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με bitter σοκολάτα και coolis κόκκινων φρούτων ήρθε να μας θυμίσει ότι το Πάσχα είναι προ των πυλών και η ομήγυρη υποδέχτηκε με ενθουσιασμό το αποχαιρετιστήριο κοκτέιλ με Cardhu Single Malt Whiskey 12 ετών με ένα βρώσιμο λουλούδι στο κέντρο, σιρόπι πίκλας ανανά και aqua faba. Οι ερωτήσεις σχετικά με το τελευταίο συστατικό έδωσαν στον bartender την ευκαιρία να μας εξηγήσει πώς το πρωτεϊνούχο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια έχει βρει τη θέση του στο σέικερ προκαλώντας το ενδιαφέρον της παρέας για την εξέλιξη της τέχνης του fine drinking.

Η ζεστασιά και η απροσποίητη λάμψη της ξεχωριστής αυτής θεατρικής συντροφιάς γέμισε ζωντάνια και πηγαίο αίσθημα τον υπέροχο αυτό θεατράλε χώρο της πόλης φέρνοντας στο προσκήνιο τις αυθεντικές στιγμές και τις ανθρώπινες σχέσεις που μένουν στο χρόνο. Σαν αυτή ανάμεσα στο ουίσκι Cardhu και το θεάτρο.
Μείνετε συντονισμένοι με τα hashtags #forkindredspirits και #cardhuwhisky μέχρι το επόμενο Cardhu Supper Club.