Η Piña Colada είναι το trend του καλοκαιριού

Το iconic cocktail των ’80s κάνει δυναμική επιστροφή – μάθε πού θα πιεις τις φρεσκαρισμένες και αναβαθμισμένες εκδοχές του.

Η Piña Colada είναι το trend του καλοκαιριού

Το iconic cocktail των ’80s κάνει δυναμική επιστροφή στις μπάρες και γίνεται το νέο καλοκαιρινό trend. Δείτε πού θα πιούμε μερικές από τις καλύτερα «φρεσκαρισμένες» εκδοχές του και πώς εξηγούν τη δημοφιλία του οι bartenders.

Η Piña Colada είναι το trend του καλοκαιριού - εικόνα 1

Tο εθνικό cocktail του Πουέρτο Ρίκο, με τρεις δημιουργούς διεκδικητές, τους bartenders Ramón «Monchito» Marrero Pérez και Ricardo García από το bar «Caribe Hilton» και Ramón Portas Mingot από το «Barrachina Restaurant», ανήκει στην παρεξηγημένη γενιά των ελαφριών και πρόχειρων μείξεων της δεκαετίας του ’80. Με την τελευταία έκρηξη του mixology και τη συνεχή άνοδο των tiki cocktails ήρθε και πάλι στο προσκήνιο, αυτήν τη φορά απενεχοποιημένο και σαφώς «αναβαθμισμένο». Πολλοί bartenders, στο εξωτερικό αλλά και εδώ στην Ελλάδα, πίστεψαν στο επαναλανσάρισμά της Piña Colada, την πείραξαν ελαφρώς, χωρίς όμως να αλλάξουν το βασικό DNA της, και την έκαναν σύγχρονο hit. H κλασική συνταγή με ρούμι, κρέμα καρύδας και ανανά έχει εξελιχθεί με προχωρημένα blends premium ρουμιών και διαφορετικές μορφές και υφές καρύδας και ανανά.

Στην «Οδύσσεια» του Θοδωρή Πύριλλου, όπως ονομάζεται ο νέος κατάλογος που επιμελήθηκε στο «A For Athens», η Piña Colada έχει ιδιαίτερη παρουσία, αφού είναι από τα αγαπημένα του cocktails. Βρίσκεται κρυμμένη με κάποιο τρόπο σε αρκετές μείξεις· ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει το Sunscreen, που είναι εμπνευσμένο από την άφιξη του Οδυσσέα στο νησί του Ήλιου. Ο Θοδωρής χρησιμοποιεί το χαρακτηριστικό ρούμι Plantation μαζί με το εμβληματικό Bacardi Gold και προσθέτει το Don’s Smith, δηλαδή ένα σιρόπι με μπαχαρικά από μια ξεχασμένη συνταγή, γκρέιπφρουτ και λάιμ. Η ανατροπή βρίσκεται στoν τρόπο συμμετοχής της καρύδας. Ένα λάδι καρύδας αλείφεται στο χέρι του καλεσμένου και συμβολίζει την προστασία από τον ήλιο.

Στο αυθεντικό εξωτικό spot του Χαλανδρίου, στο «White Monkey», o Άγγελος Τριανταφυλλόπουλος ανακατεύει μια must taste Piña Colada με μαγική κρεμώδη υφή, που οφείλεται στο εξαιρετικό homemade mix με πάστα καρύδας, γάλα καρύδας και βανίλια. Στα συν είναι επίσης το μυστικό blend τριών ρουμιών, ενός λευκού και δύο παλαιωμένων, με προέλευση από Τρινιντάντ, Τζαμάικα και Μπαρμπέιντος. Πολύ παιχνιδιάρικο το αποτέλεσμα, το οποίο ακολουθεί την άποψη του Άγγελου για την Piña Colada, την οποία θεωρεί το πιο... kinky εξωτικό cocktail.

Παραμένουμε σε tiki διάθεση, καθώς στο πλήρως ανανεωμένο «Tiki» στο Κουκάκι ο Γιάννης Πέτρος Πετρής, οπαδός των φρέσκων, βιολογικών και ψαγμένων υλικών, σερβίρει μια συναρπαστική εκδοχή της Piña Colada όπου, εκτός από το λευκό ρούμι και μια πολύ ωραία κρέμα καρύδας, τη διαφορά κάνει μια ιδιαίτερη βιολογική σκόνη αφυδατωμένης καρύδας. Το αποτέλεσμα, πέρα από φρεσκάδα, βγάζει κάτι παλιομοδίτικο και σύγχρονο ταυτόχρονα, ακριβώς ό,τι αντιπροσωπεύει για τον Γιάννη αυτό το κλασικό cocktail.

Η Piña Colada είναι το trend του καλοκαιριού - εικόνα 2
Η Verde Colada, highlight της cocktail list του «Odori»

Για μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή ανεβαίνουμε στο Ψυχικό και στο νέο «Finca Vigia». Εκεί πίνουμε από τον Διονύση Πολάτο την πολύ καλή Finca Colada, δηλαδή την Colada του σπιτιού, που φλερτάρει με μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Αντί για τα συνηθισμένα 60 ml ρουμιού, ο Διονύσης φτιάχνει ένα blend από δυο κουβανέζικα ρούμια, ένα φρέσκο και ένα παλαιωμένο, στα 90 ml και ενισχύει με ένα ρούμι καρύδας, φρέσκα κομμάτια ανανά και καρύδας, ένα φανταστικό mix μπαχαρικών και πουρέ καρύδας. Το αποτέλεσμα είναι αναψυκτικό και απίστευτα καλοκαιρινό, διατηρώντας το κλασικό στοιχείο του. Ο Διονύσης είναι γοητευμένος από αυτό το παρεξηγημένο cocktail που κατάφερε ν’ αλλάξει την εικόνα του και σου δίνει τη δυνατότητα, αν το διαχειριστείς σωστά, να πάρεις εκπληκτικά αποτελέσματα.

Την ίδια αδυναμία έχει ο Xavier Mισαηλίδης, δημιουργός του «Holy Spirit», που υπογράφει μια από τις πιο διάσημες Piña Colada της πόλης. Αρκεί ένα καλό μείγμα με ρούμι agricole, φρέσκος ανανάς, πουρές ανανά και γάλα καρύδας. Με ένα τέτοιο ποτό στο χέρι όλα είναι υπέροχα, όπως μας είπε. Υπάρχουν πολλές ακόμη εκδοχές της Piña Colada που ανεβάζουν τη summer διάθεση στην πόλη, όπως η extra refreshing Verde Colada του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου στο «Odori», το πρωτότυπο The Denial Twist του Χρήστου Χουσέα στο νέο κατάλογο του «42» με ρούμι αρωματισμένο με ανανά, spice mix (από παπαρουνόσπορο, ginger, αλάτι, κόλιαντρο και χαμομήλι), σπιτικό λικέρ και, φυσικά, καρύδα, και, τέλος, η all time classic πρόταση του «Return» στο Μοναστηράκι, την οποία μάλιστα μπορείτε να πάρετε σε πλαστικό ποτήρι και να κάνετε τη βόλτα σας!

Περισσότερες πληροφορίες

Tiki Bar Αthens

Φαλήρου 15, Κουκάκι
  • Bars

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
  • Bars

White Monkey

Γρ. Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι
  • Bars

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Athens Bar Show 2025: Τι ακριβώς θα παίξει στην Τεχνόπολη

Το Γκάζι θα μεταμορφωθεί σε ένα μοναδικό cocktail playground, με 30+ pop-up bars από κορυφαία bars του κόσμου, διεθνείς παρουσίες και ατμόσφαιρα γιορτής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
04/11/2025

Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου στην Αθήνα: Όλα τα guests της Athens Bar Week

Mερικά από τα πιο φημισμένα σποτ του πλανήτη καταλαμβάνουν τις αθηναϊκές μπάρες αυτή την εβδομάδα. Τι θα παίξει, πότε και πού.

Στο Noel στήνεται το πιο επικό 'ξενοδοχειακό' μπαρ

Έξι σταθμοί, δώδεκα cocktails και μία αξέχαστη βραδιά, στο μπαρ που έχει πάντα Χριστούγεννα: Το Great Tuesday Club του Avra επιστρέφει στο πλαίσιο της Athens Bar Week.

To Manko εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με εντυπωσιακό opening party και Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Μια βραδιά αφιερωμένη στους λάτρεις της κοσμοπολίτικης ζωής και της υψηλής φιλοξενίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Την Ημέρα των Νεκρών, η Espolòn Tequila γιορτάζει την ίδια τη ζωή

Από το Jalisco μέχρι την Αθήνα, η Espolòn Tequila φέρνει τη μαγεία της Día de los Muertos σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, τέχνη και γεύσεις.

Κάτι πρωτότυπο παίζει αυτές τις ημέρες στη Red Lion Pub

Παρασκευή 31/10 και Σάββατο 01/11 έχεις έξτρα λόγους για να επισκεφθείς την πιο παλιά αθηναϊκή παμπ.

Η -περίπου- μυστική mezcaleria του Barro Negro επιστρέφει

Για 4 μόνο βράδια, κάτι δυνατό θα τρέξει και πάλι στο υπόγειο της πρεσβείας της Paloma στην Αθήνα.