Retro cocktail trend: Back του classics

Κάτι παίζει στα μπαρ της πόλης που έχει άρωμα και γεύση από το παρελθόν. H Αθηναϊκή μπαρ σκηνή είναι εμφανές κάνει ένα μελετημένο flash back και μας παρασύρει σε ένα πολύ ωραίο ταξίδι επιστροφής, one taste way.

Retro cocktail trend: Back του classics

Κάτι παίζει στα μπαρ της πόλης που έχει άρωμα και γεύση από το παρελθόν. H Αθηναϊκή μπαρ σκηνή είναι εμφανές κάνει ένα μελετημένο flash back και μας παρασύρει σε ένα πολύ ωραίο ταξίδι επιστροφής, one taste way. Αν δώσουμε προσοχή σε όλες τις cocktail collections που κυκλοφορούν στην πόλη, ανεξάρτητα από το είδος του bar, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσουμε σε ένα section αφιερωμένο σε vintage cocktails, με την αυθεντική ή ελαφρώς πειραγμένη εκδοχή τους. Σε μερικά όμως spot η ρετρό κατάσταση είναι πιο «ψαγμένη» και δένει με το περιτύλιγμα.

Retro cocktail trend: Back του classics - εικόνα 1
«Otto»

Στο «Otto» θα απολαύσετε «Playful Food and Cocktails» σε ένα χώρο με σήμα κατατεθέν το ροζ χρώμα στους τοίχους, αγαπημένη απόχρωση των παλιών αρχοντικών. Η ανακαίνηση που έχει γίνει «φωνάζει» γούστο και συνδυάζει κλασικά αντικείμενα-αντίκες με ένα προσεγμένο μοντέρνο touch και λεπτομέρειες που σε βάζουν σε ένα νοσταλγικό κλίμα.

Retro cocktail trend: Back του classics - εικόνα 2
«The Trap»

Εξαιρετική προσέγγιση στα all time classic cocktails έχει κάνει επίσης το έμπειρο δίδυμο Γιάννης Σαμαράς και Στέφανος Δραγανιδάκης στο καλαίσθητο «The Trap» που κουμπώνει παλιά και νέα στοιχεία, με highlights τη χρυσή μεταλλική μπάρα και το ζωγραφισμένο ταβάνι.

Retro cocktail trend: Back του classics - εικόνα 3
«48 Urban Garden»

Στο ροκ vintage bar-restaurant του «48 Urban Garden», στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, το χαρακτηριστικό μεταλλικό Airstream trailler, τα δέντρα στις γλάστρες, το πράσινο «χαλί» των τοίχων σου δίνει την αίσθηση ντιζαϊνάτου κήπου, όπου απολαμβάνεις ωραία κοκτέιλ και φαγητό με street food αναφορές.

Retro cocktail trend: Back του classics - εικόνα 4

Το all day bar της οδού Τσακάλωφ «Minnie The Moocher» συμπυκνώνει ένα concept που παραπέμπει στο μεσοπόλεμο και στη σε με μια έξοχα ατμοσφαιρική πρόταση η οποία σε ταξιδεύει αβίαστα στο χρόνο μιας και τα πάντα - από το γεωμετρικό πλακάκι του δαπέδου μέχρι τα γύψινα μοτίβα της οροφής και από τα δερμάτινα καθίσματα μέχρι τη μέχρι τα φωτιστικά, τα ξύλινα ράφια της μπάρας και, ασφαλώς, τη μουσική - παραπέμπουν στην εποχή που το αλκοόλ ήταν παράνομο και η έξοδος σ’ ένα bar είχε μέσα της κάτι το γοητευτικά συνωμοτικό.

Έχετε πάρει μια καλή γεύση για το vintage κύμα που απλώνεται στη πόλη μας και μας βγάζει έξω, χρωματίζοντας εικόνες μαγικών εποχών. Αυτή η επιμονή στο παλιό, αλλά με ένα δημιουργικό τρόπο, που το πλέκει με το σήμερα και το μοντέρνο, μας προσφέρει πέρα από τις διαφορετικές επιλογές εξόδου, ένα ωραίο νοσταλγικό συναίσθημα, που μάλλον χρειαζόμαστε.

#Cuttypaizei Tip

Πάρτε ιδέες από τα events και τα στέκια του http://urbanadventures.gr/ και συνεχίστε τις retro βόλτες στην πόλη.

Περισσότερες πληροφορίες

Minnie The Moocher

Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

48 Urban Garden

Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Οι Giolì & Assia συναντούν για πρώτη φορά το κοινό της Αθήνα στο Bolivar

Για τις δύο Ιταλίδες, "ανοίγει" ο ανερχόμενος Γάλλος καλλιτέχνης Leblanc.

09/09/2025

Κορυφαία μπαρ και bartenders της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το The Great Sunday Pool Club επιστρέφει στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

O Dave Seaman πρωταγωνιστεί στο επόμενο Mayans event

To Bolivar Beach Club υποδέχεται έναν από τους σημαντικότερους DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής.

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.

Nick Warren και Trym δίνουν ραντεβού στο Bolivar

Το Bolivar Beach Club αποχαιρετά το καλοκαίρι με δύο μοναδικές βραδιές.

Χαβανέζικο πάρτι στον Πύργο Πειραιά, αν σου λείπει ήδη το καλοκαίρι

Ο Σεπτέμβριος στην Αθήνα εξακολουθεί να είναι δροσερός, χρωματιστός και με πολλή μουσική σε αυτό το 00s throwback party.