Italicus… για μια γερή δόση Ιταλίας

Ακολουθώντας τη μόδα του aperitivo, o expert Gusappe Gallo λανσάρει ένα πολύ ιδιαίτερο λικέρ, που πάει γάντι στη φιλοσοφία του early drinking.

Italicus… για μια γερή δόση Ιταλίας

Σε αυτό το πληθωρικό spirtit έχουμε μια υπέροχη συνεύρεση εξαιρετικών υλικών, βλέπε χαμομηλιού από την περιοχή Lazio, λεβάντας, κίτρινων τριαντάφυλλων και melissa από την βόρεια Ιταλία. Όλα αναμειγνύονται και εκχειλίζονται για πολλές μέρες μέχρι να ενωθούν με το περγαμόντο, που είναι το βασικό συστατικό του Italicus.

H συνταγή ανήκει στην οικογένεια Gallo πριν πολλές πολλές γενιές και ο Guseppe την δούλευε πολύ καιρό, ψάχνοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες από την Ιταλία.
Το αποτέλεσμα κεντάει. Ελαφριές νότες κίτρου, με νύξεις τριαντάφυλλου και λεβάντας γαργαλάνε τη μύτη μας μέχρι την εκρηκτική επίδραση της σύνθετης γεύσης. Όλα παίζουν στο στόμα. Ανθικές, βοτανικές, πικάντικες και φυσικά γλυκόπικρες νότες περγαμόντου.
Δοκιμάστε το δροσερό ή στο φανταστικό mix Gallicus. Να και η συνταγή...

Gallicus
50ml Italicus
50ml Prosecco Doc
πάγο
τρεις πράσινες ελιές.
Εκτέλεση: βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο ποτήρι και γαρνίρουμε με τις ελιές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Οι Giolì & Assia συναντούν για πρώτη φορά το κοινό της Αθήνα στο Bolivar

Για τις δύο Ιταλίδες, "ανοίγει" ο ανερχόμενος Γάλλος καλλιτέχνης Leblanc.

09/09/2025

Κορυφαία μπαρ και bartenders της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το The Great Sunday Pool Club επιστρέφει στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

O Dave Seaman πρωταγωνιστεί στο επόμενο Mayans event

To Bolivar Beach Club υποδέχεται έναν από τους σημαντικότερους DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής.

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.

Nick Warren και Trym δίνουν ραντεβού στο Bolivar

Το Bolivar Beach Club αποχαιρετά το καλοκαίρι με δύο μοναδικές βραδιές.

Χαβανέζικο πάρτι στον Πύργο Πειραιά, αν σου λείπει ήδη το καλοκαίρι

Ο Σεπτέμβριος στην Αθήνα εξακολουθεί να είναι δροσερός, χρωματιστός και με πολλή μουσική σε αυτό το 00s throwback party.