Momix

Ο Άρης Χατζηαντωνίου και ο Θοδωρής Κουτσόβολος πήραν το ρίσκο να ανοίξουν το πρώτο bar στη πόλη με concept την εφαρμογή της μοριακής γαστρονομίας στα cocktails.

Momix

Ο τρίτος χρόνος επιτυχημένης λειτουργίας του πρώτου Momix στον Κεραμεικό δείχνει ξεκάθαρα την αποδοχή που βρήκε η τολμηρή ιδέα του Άρη Χατζηαντωνίου και του Θοδωρή Κουτσόβολου: ποτά που προκύπτουν μετά από ατελείωτες ώρες αναζητήσεων και πειραματισμών, σε συνεργασία με επιστήμονες και με πνεύμα εξόχως δημιουργικό. Η MIT (Momix Innovation Team) κάνει μια δουλειά μοναδική. Αρκεί να επισκεφτείς το lab, το εργαστήριό τους, επάνω από το μπαρ, για να το διαπιστώσεις. Διαφορετικά, δεν πειράζει, όλο αυτό θα το συναντήσεις μέσα στο ποτήρι, το μπολ ή το… κουταλάκι! More than a bar, όπως λένε και οι ίδιοι.

To Momix σε υποδέχεται σ' έναν χώρο καθαρόαιμου μπαρ, στημένον απλά, αλλά με μικρές φουτουριστικές λεπτομέρειες, που τον τοποθετούν στα πιο μοντέρνα μπαρ της πόλης. Eντυπωσιακή, μεγάλη μπάρα, πάγκοι και stools, φωτισμοί σε cosmic blue αποχρώσεις, πάνε παρέα με αυτά που θα πιεις εδώ. Έκπληξη η όμορφη αυλή-κήπος στο πίσω μέρος, ένα κρυφό καταφύγιο για τις καλές μέρες. Στο Momix μπαίνουν όλες οι ηλικίες που αγαπούν το καλό κοκτέιλ, αν και σαν χώρος απευθύνεται στις νεότερες. Η ατμόσφαιρα είναι ζεστή, ο κόσμος περνάει καλά εκεί. Τα παιδιά προωθούν μια interactivity με το κοινό, επεξηγώντας τα κοκτέιλς, προτείνοντας, συζητώντας -είναι μέσα στη φιλοσοφία του μπαρ αυτό και συχνά απαραίτητο.

Κοκτέιλς κοντά στα κλασικά, άλλα σφαιροποιημένα στο κουταλάκι (που σκάνε και απλώνονται απολαυστικά στο στόμα), άλλα συμπληρώνονται με mix σε δοκιμαστικούς σωλήνες (πολύ καλό το Tresspassing, φρουτένιο, γλυκόξινο, με βάση gin infused με τζίντζερ, άπερολ και νότες από ξινόμηλο και κανέλα). Άλλα, πάλι, σερβίρονται στερεοποιημένα σε μπολάκια και προσφέρουν έκρηξη γεύσεων. Όπως το Pop Diversity, μια σειρά από μπολάκια με στερεοποιμένα Pina Colada, Cuba Libre, Blue Lagoon, Mojito και Strawberry Daiquiri -μοναδική εμπειρία.

Το frozen εξωτικό Jack Sparrow daquiri II έχει τη βελούδινη υφή του σορμπέ. Συνδυάζει blend ρουμιών, γεύσεις παπάγια και passion fruit, νότες καραμέλας και καπνιστής πάπρικας και γαρνίρεται με "ζελοποιημένο" daiquiri mango. Μας άρεσε πολύ και το Smoked Truffle, ένα καλοφτιαγμένο whisky cocktail, με Bushmills και ωραίο δέσιμο με passion fruit, δροσερό και μαζί δυνατό.

Στο lab δεν "μαγειρεύονται" μόνο τα κοκτέιλ και τα home made υλικά. Γίνονται συχνές παρουσιάσεις και σεμινάρια ενώ συχνά προσκαλούνται γνωστά ονόματα του bartending.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Το Athens Bar Show τελείωσε, τα φρέσκα αθηναϊκά μπαρ ήρθαν για να μείνουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Athens Bar Show 2025: Τι ακριβώς θα παίξει στην Τεχνόπολη

Το Γκάζι θα μεταμορφωθεί σε ένα μοναδικό cocktail playground, με 30+ pop-up bars από κορυφαία bars του κόσμου, διεθνείς παρουσίες και ατμόσφαιρα γιορτής.

Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου στην Αθήνα: Όλα τα guests της Athens Bar Week

Mερικά από τα πιο φημισμένα σποτ του πλανήτη καταλαμβάνουν τις αθηναϊκές μπάρες αυτή την εβδομάδα. Τι θα παίξει, πότε και πού.

Στο Noel στήνεται το πιο επικό 'ξενοδοχειακό' μπαρ

Έξι σταθμοί, δώδεκα cocktails και μία αξέχαστη βραδιά, στο μπαρ που έχει πάντα Χριστούγεννα: Το Great Tuesday Club του Avra επιστρέφει στο πλαίσιο της Athens Bar Week.

To Manko εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με εντυπωσιακό opening party και Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Μια βραδιά αφιερωμένη στους λάτρεις της κοσμοπολίτικης ζωής και της υψηλής φιλοξενίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Την Ημέρα των Νεκρών, η Espolòn Tequila γιορτάζει την ίδια τη ζωή

Από το Jalisco μέχρι την Αθήνα, η Espolòn Tequila φέρνει τη μαγεία της Día de los Muertos σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, τέχνη και γεύσεις.

Κάτι πρωτότυπο παίζει αυτές τις ημέρες στη Red Lion Pub

Παρασκευή 31/10 και Σάββατο 01/11 έχεις έξτρα λόγους για να επισκεφθείς την πιο παλιά αθηναϊκή παμπ.