Cinco

Η είσοδος στο χώρο αρκεί για να μπεις στο jsp πνεύμα, με σωστές δόσεις έθνικ στοιχείων, που προβάλλονται εντυπωσιακά σε μια στυλάτη, μοντέρνα σκηνή, ζεστά χρώματα, focus στη βιτρίνα-κελλάρι που δίνει το στίγμα. 

Cinco

To γουστόζικο Cinco, από την αρχή που άνοιξε έδωσε φρέσκο αέρα στο Κολωνάκι και σήμερα, όπως διαπιστώσαμε, από την επίσκεψη μας, βρίσκεται στην καλύτερη φάση του. Με σταθερό φόντο τα εντυπωσιακά μπρούτζινα φωτιστικά, τις πολύχρωμες αγελάδες bibelot, τους κόκκινους καναπέδες και την υπέροχη βιτρίνα με τα κρεμασμένα αλλαντικά, καταφέρνει να παντρεύει μοντέρνα στοιχεία με βιομηχανικά και να δημιουργεί μια απρόσμενη ζεστασιά.

Στην ενότητα των cocktails, τα signature είναι μια καλή μείξη από τις προτάσεις του expert Δημήτρη Μπενάκη (ιδιοκτήτη του Cinco) και του νεαρού bartender John Cortell. O John είναι αποκάλυψη. Όλα του τα κλασικά cocktails έχουν μια χαρακτηριστική φινέτσα, είναι αέρινα, μυρωδάτα και βελούδινα στο στόμα. Οι δυο τους έχουν κάνει μια εξαιρετική επιλογή σε in house συνταγές, που κουμπώνουν πάρα πολύ με τη νόστιμη JSP κουζίνα και ενισχύουν το ταξίδι που κάνουμε ανάμεσα σε Ιαπωνία, Ισπανία και Περού. Μερικά από τα καλύτερα ντουέτα είναι τα Endamame, που σερβίρονται πέρα από τα κλασικά, με chorizo ή με σολομό, με το JSP Pisco, ένα cocktail με διακριτικές καπνιστές νότες και ωραίες νύξεις λεμονιού και κάρδαμου. Πολύ ενδιαφέρον έχει το ζευγάρι του cheviche από λαυράκι με το Cinco Picante, που ανεβάζει το πιάτο και του δίνει εξαιρετική οξύτητα και φρεσκάδα. Ένα ακόμα must taste είναι το πληθωρικό πιάτο των άγριων μανιταριών, με την επίσης εκρηκτική παραλλαγή του Mai Tai, το Muay Tai.

Σχετικά με την κουζίνα, στο νέο μενού του Cinco, την ημέρα από νωρίς παίζει μια νέα λίστα με δημιουργικά σάντουιτς, ενώ all day τρέχουν οι επιλογές από το cheviche και sushi bar, τα anticuchos, τα teriyakis, κάποια μικρά πιάτα και φυσικά οι προτάσεις σε αλλαντικά και τυριά. Όλα τα πιάτα έχουν στόχο τη νοστιμιά και είναι καλά μαγειρεμένα. Για τον επίλογο, επιλέξτε σίγουρα το cocktail Bensan Mule, με βότκα, μαριναρισμένο sake με lemongrass, πουρέ tumbo, passion fruit, shiso, φρέσκο χυμό λάιμ και απογέμισμα με ginger beer. To συγκεκριμένο cocktail ανήκει στα best seller και υπάρχει από τότε που άνοιξε το μαγαζί. Ταιριάζει απίστευτα με το επιδόρπιο Sweet Dreams. Δοκιμάστε τα μαζί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στο ομορφότερο μπαρ της Αθήνας με τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

To επίσημο Release Party της συλλογής SUITE no.2025 του κορυφαίου DJ θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
02/12/2025

Αθηναϊκά μπαρ που τους ταιριάζει πολύ ο χειμώνας

Εκείνες οι ζεστές μπάρες που μοιάζουν ιδανικές για τις συνθήκες και το mood της εποχής.

Ένα μπαρ βγαλμένο από τα 90s μόλις άνοιξε στην Ηλιούπολη

Το 'Yesterday’s' είναι ένα νέο, νοσταλγικό μπαρ στην Ηλιούπολη, που σου σερβίρει γεύσεις, ποτά, μουσικές και αίσθηση από την πιο ανέμελα κουλ δεκαετία.

Τι σχέση μπορεί να έχει ο (μάλλον) επόμενος James Bond, ο Γιώργος Λάνθιμος και ένα κορυφαίο ιρλανδικό ουίσκι

Ο Aaron Taylor-Johnson πρωταγωνιστεί στη νέα παγκόσμια καμπάνια του Jameson για το Jameson Black Barrel.

Το 'El Mío Abnormal' δεν είναι το μπαρ που έχεις συνηθίσει

Ακόμη ένα μαγαζί-διαμαντάκι της ελληνικής επαρχίας: Σερβίρει με μοναδικό στυλ στον Βόλο.

To Athens Rum & Whisky Festival επιστρέφει στο 'Amalias 36'

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του υπέροχου νεοκλασικού γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες.

Το δίλημμα του Σαββάτου: 3 πάρτι για κάθε λάτρη της ηλεκτρονικής μουσικής

Συγκεντρώσαμε τα clubbing events που κάνουν την επιλογή για την έξοδο του Σαββάτου δύσκολη αλλά και συναρπαστική.