The Home

Αισχρό σε κάθε επίπεδο και γκρανγκινιολικά ανοικονόμητο horror, που φλερτάρει έντονα με τον ηλικισμό και τη σάχλα. | Powered by Uber.

The Home

Εάν αναρωτιόσασταν πότε θα έρθει η ώρα μιας ταινίας τρόμου που θα φλέρταρε με τον ηλικισμό ("ageism"), όντας ταυτόχρονα αποστομωτικά κακοφτιαγμένη, μην ψάχνετε άλλο, έχουμε νικητή. Ο σκηνοθέτης Τζέιμς ΝτεΜόνακο αφήνει πίσω τη σαρδόνια κωμωδία που ήξερε πώς να τη συνδυάζει με το horror στα "Purge", και το γυρίζει στο φουλ σοβαρό –χωρίς καμιάν αιτία– με το "Home".

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε γενικώς με κάποιο σπίτι, αλλά με έναν οίκο ευγηρίας όπου ένας παραβατικός νεαρός (Πιτ Ντέιβιντσον) προσλαμβάνεται για κοινωφελή εργασία. Εκεί, βέβαια, διαπιστώνει πως οι ηλικιωμένοι ένοικοί του δεν είναι τόσο άκακοι όσο φαίνονται. Ο ΝτεΜόνακο σμιλεύει μια αρκούντως ανησυχητική ατμόσφαιρα, μέχρις ότου ο ήρωάς του πάρει μυρωδιά τι παίζει, με τον Ντέιβιντσον από τη μεριά του να συμπληρώνει αξιοπρεπώς το σασπένς. Βέβαια, όταν φτάνει η ώρα της αποκαλυπτικής τρίτης πράξης, το… ζουμί της υπόθεσης αποδεικνύεται αισχρότατο, οποιαδήποτε επίφαση νοήματος εκπαραθυρώνεται και ο κυνισμός κυριαρχεί σε ένα από τα χειρότερα horror που έχουμε δει τελευταία.

ΗΠΑ. 2025. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: FILM GROUP.

Περισσότερες πληροφορίες

The Home

  • Τρόμου
  • 2025
  • Διάρκεια: 95 '
  • Τζέιμς ΝτεΜόνακο

Ένας παραβατικός νεαρός προσλαμβάνεται για κοινωφελή εργασία σε οίκο ευγηρίας. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει πως οι ηλικιωμένοι ένοικοί του κρύβουν ένα φρικώδες μυστικό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά το ΠΣΚ

Αυτές είναι όλες οι ταινίες που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες από την 1 έως τις 7/1.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
02/01/2026

Ο 'Καποδίστριας' και οι 10 πιο εμπορικές ελληνικές ταινίες όλων των εποχών

Από το Safe Sex μέχρι την Υπολοχαγό Νατάσσα, οι ταινίες που έσπασαν ταμεία, έκαναν εισπρακτική επιτυχία και σχημάτισαν ουρές στα ελληνικά σινεμά.

Στην "Ιδιωτική Ζωή", η Τζόντι Φόστερ μιλά άπταιστα γαλλικά

Το νέο ψυχολογικό θρίλερ της Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι είναι ένα ενδοσκοπικό (και ανά στιγμές απρόσμενα αστείο) whodunnit, αλλά, στην πραγματικότητα, η Αμερικανίδα ηθοποιός κλέβει την παράσταση.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (01-07/01)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από την 1 Ιανουαρίου.

Θάβουμε τους Νεκρούς

Zombie movie που προσπαθεί να ανανεώσει το είδος με δραματικά και ρομαντικά στοιχεία. Αν και δεν χάνει τον έλεγχο, παραμένει αναποφάσιστο στο ύφος και απλοϊκό στις ιδέες του. | Powered by Uber.

Μια Ιδιωτική Ζωή

Ψυχολογικό θρίλερ με έντονα κωμική διάθεση και πολλές, όχι όλες πετυχημένες, ψυχαναλυτικές αναφορές. Απολαυστική η Τζόντι Φόστερ με τα τέλεια γαλλικά της. | Powered by Uber.