Κρέας

2,5

Στρωτό, καθαρό κοινωνικό σινεμά, που βάζει την ελληνική επαρχία κάτω από μεγεθυντικό φακό. Με σκηνοθετική στιβαρότητα και σεναριακές ιδέες, αν και όχι όλες τους απολύτως πετυχημένες.

Κρέας 8

Στους "Τρεις Πιθήκους" του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν, ένας Τούρκος πολιτικός σκοτώνει κάποιον με το αυτοκίνητό του και πείθει τον οδηγό του, έναν φτωχό οικογενειάρχη, να αναλάβει αυτός την ευθύνη. Θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι διαθέτουν χρήματα και άνθρωποι οι οποίοι τα χρειάζονται. Θα μπορούσε λοιπόν να συμβεί και σε μια ελληνική κωμόπολη, σαν αυτή στην οποία ο Τάκης ετοιμάζεται να ανοίξει το καινούργιο κρεοπωλείο του. Βήμα καταξίωσής του στην τοπική κοινωνία, στην οποία έχει φίλους, αλλά και εχθρούς. Ένας από τους τελευταίους είναι ο γείτονάς του, ο οποίος διεκδικεί δυναμικά μέρος της γης του, κάτι που προκαλεί διαρκείς διαπληκτισμούς μεταξύ τους. Μόνο που ο έσχατος καβγάς του θα είναι με το γιο του Τάκη, Παύλο, ο οποίος πάνω στην ένταση θα τον πυροβολήσει και θα τον σκοτώσει. Μαζί με τον μοναδικό μάρτυρα, τον νεαρό Αλβανό Χρήστο, ο οποίος δουλεύει για τον Τάκη από μικρός, θα ξεφορτωθούν το πτώμα. Αλλά όλες οι υποψίες θα στραφούν στον κρεοπώλη και την οικογένειά του, με τον Τάκη να καταλαβαίνει πως κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη.


Βραβευμένος δημιουργός 14 μικρού μήκους με κοινωνικό προσανατολισμό, ο Δημήτρης Νάκος βάζει την ελληνική επαρχία κάτω από μεγεθυντικό φακό. Αποκαλύπτει με ρεαλισμό, στα όρια ενός περιγραφικού νατουραλισμού, τα κρυμμένα μυστικά και τα διαχρονικά αδιέξοδά της, εκκινώντας από το σκελετό μιας σύγχρονης τραγωδίας και φτάνοντας ως τα όρια του αστυνομικού θρίλερ. Διασχίζει την απόσταση με σκηνοθετική στιβαρότητα (βραβεία Νεότητας και Ελλήνων κριτικών στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) και διαθέτει ιδέες, αν και όχι απολύτως επιτυχημένες στο σύνολό τους – όπως η αδέξια κορύφωση με το παράλληλο μοντάζ του φινάλε.

Ελλάδα. 2024. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Κρέας

2,5
  • Δραματική
  • 2024
  • Διάρκεια: 104 '
  • Δημήτρης Νάκος

Μια μέρα πριν ο Τάκης εγκαινιάσει το καινούργιο κρεοπωλείο του, ο γιος του Παύλος φιλονικεί με το γείτονα που διεκδικεί μέρος της γης τους και τον σκοτώνει. Μοναδικός μάρτυρας είναι ο νεαρός Αλβανός Χρήστος, ο οποίος δουλεύει για τον Τάκη από μικρός. Ο τελευταίος καλείται να αποφασίσει ποιος θα αναλάβει την ευθύνη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τζένιφερ Λόρενς & Ρόμπερτ Πάτινσον ερωτευμένοι μέχρι θανάτου στο "Die My Love"

Οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της κορυφαίας σκηνοθέτριας Λιν Ράμσεϊ ("Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν").

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
05/09/2025

Η ελληνική "Αρκουδότρυπα" βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας

Το ντεμπούτο των Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου απέσπασε το σημαντικό βραβείο Europa Cinemas Label χάρη στο οποίο η ταινία θα μπορέσει να διανεμηθεί σε σινεμά της Γηραιάς Ηπείρου.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μια εβδομάδα γεμάτη σινεμά που μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και εάν δε βρεθείτε στη μακεδονική πόλη.

Είμαστε έτοιμοι για τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" της γενιάς του TikTok;

Το τρέιλερ της νέας ταινίας της οσκαρικής Έμεραλντ Φένελ ξεσήκωσε το ίντερνετ και τις σινεφίλ συζητήσεις.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (4-10/9)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

5 ταινίες που έντυσε ο Τζόρτζιο Αρμάνι

Ο Ιταλός σχεδιαστής δεν άφησε το στίγμα του μόνο στο χώρο της μόδας, αλλά και στη μεγάλη οθόνη.