The Monkey

2

Ένα σαρκαστικό πανηγύρι αίματος κάνει διασκεδαστική, αλλά εντελώς μονοδιάστατη την κινηματογραφική μεταφορά ενός «ψυχαναλυτικού» διηγήματος του Στίβεν Κινγκ.

The Monkey

Δημοσιευμένο το 1980, το "The monkey" είναι ένα τυποποιημένο στην πλοκή, αλλά πολύ ενδιαφέρον στο ψυχαναλυτικό υπόβαθρό του διήγημα του Στίβεν Κινγκ, το οποίο θίγει τις απωθημένες ενοχικές επιθυμίες, αλλά και το φόβο της πατρότητας. Ο Όζγκουντ Πέρκινς, της περσινής τρομο-επιτυχίας "Longlegs", το διασκευάζει διευρύνοντας φαινομενικά τις ψυχολογικές αναφορές του, μιας και προσθέτει στη σχέση πατέρα-γιου ακόμα έναν "ανταγωνιστή": Όταν τα δίδυμα αδέρφια Μπιλ και Χαλ βρίσκουν στα πράγματα του πατέρα τους ένα παλιό παιχνίδι μαϊμού-τυμπανιστή, μια σειρά από φρικιαστικούς θανάτους ξεκινά. Αποφασίζουν να το ξεφορτωθούν για πάντα, αλλά 25 χρόνια αργότερα το παρελθόν θα επιστρέψει φονικότερο.


Σε αντίθεση με τη σοβαρή προσέγγιση του Κινγκ, ο Πέρκινς ανεβάζει την ένταση του υποδόριου χιούμορ που χρωμάτιζε το "Longlegs", στήνοντας εδώ ένα ξέφρενα σαρκαστικό πανηγύρι γραφικών αποκεφαλισμών και ξεκοιλιασμάτων. Μετατρέπει έτσι πολλά τρομο-κλισέ σε διασκεδαστικές έως και ξεκαρδιστικές εκπλήξεις, επιλέγοντας μια εύστοχα στιλιζαρισμένη, αλλά τελικά μονοδιάστατη κι επιφανειακή προσέγγιση μιας ιστορίας με ζουμί – όχι απαραίτητα στο χρώμα του αίματος.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2025. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

The Monkey

2
  • Τρόμου
  • 2025
  • Διάρκεια: 95 '
  • Όζγουντ Πέρκινς

Όταν τα δίδυμα αδέρφια Μπιλ και Χαλ βρίσκουν στα πράγματα του πατέρα τους ένα παλιό παιχνίδι μαϊμού-τυμπανιστή, μια σειρά από φρικιαστικούς θανάτους ξεκινά. Αποφασίζουν να το ξεφορτωθούν για πάντα, αλλά 25 χρόνια αργότερα το παρελθόν θα επιστρέψει φονικότερο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Σίνθια Ερίβο θα υποδυθεί την μητέρα του Τούπακ Σακούρ στην ταινία "Snoop"

Η βραβευμένη σταρ εντάσσεται στη μεγάλη βιογραφική ταινία της Universal για τη ζωή του Snoop Dogg, η οποία αναμένεται στις αίθουσες το 2027.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/11/2026

Τζέισον Στέιθαμ και Γκάι Ρίτσι ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους στο "Dogfight" του Netflix

Η έβδομη συνεργασία του εκρηκτικού διδύμου θα είναι ένα περιπετειώδες θρίλερ εκδίκησης στον υπόκοσμο του Λονδίνου.

Mama Bear: Το νέο horror short από τον δημιουργό του Obsession μπορείς να το δεις στο Youtube

Ο Κάρι Μπάρκερ επιστρέφει με μια νέα ταινία μικρού μήκους στο YouTube που είναι ήδη διαθέσιμη για δωρεάν προβολή.

"Lords of War": O Νίκολας Κέιτζ γίνεται ξανά ο Yuri Orlov

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ για το σίκουελ της επιτυχημένης ταινίας του 2005, με τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ στον ρόλο του γιου και μεγάλου αντιπάλου του.

Ξεκινά επίσημα η Σεζόν Ευρωπαϊκών Βραβείων 2027

Από τον Νοέμβριο του 2026 έως την τελετή απονομής των 39ων Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου στις 16 Ιανουαρίου 2027 στην Αθήνα, 150 πόλεις θα φιλοξενήσουν προβολές, ειδικές εκδηλώσεις, επιμελημένα προγράμματα και αφιερώματα.

Tο "La Bola Negra" κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου

Η ταινία των Χαβιέρ Κάλβο και Χαβιέρ Αμπρόσι, συνεχίζει μια σαρωτική πορεία που περιλαμβάνει υποψηφιότητα για Όσκαρ και εισπράξεις ρεκόρ.

67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Όσα ξεχωρίσαμε από το φετινό πρόγραμμα

Μια ματιά σε όσες ταινίες αξίζει να αναζητήσετε από τα πλούσια αφιερώματα και τις νέες ταινίες της φετινής 67ης διοργάνωσης.