Τέρας της Φύσης

2,5

Το art house σινεμά συναντά το «Παρασκευή και 13» σε ένα εναλλακτικό slasher movie, το οποίο προσπαθεί να επανεφεύρει το είδος με ενδιαφέροντα, όχι όμως και απόλυτα επιτυχημένο τρόπο.

Το Τέρας της Φύσης

Λάτρης του σινεμά των Γκας Βαν Σαντ και Τέρενς Μάλικ, όπως ομολογεί ο ίδιος, ο Καναδός Κρις Νας είναι επίσης οπαδός των ταινιών τρόμου. Στην πρώτη μεγάλου μήκους σκηνοθετική προσπάθειά του, λοιπόν, επιχειρεί μια art house προσέγγιση στο "Παρασκευή και 13", μέσα από ένα εναλλακτικό slasher movie το οποίο ακολουθεί μια παρέα επτά νεαρών που έχουν εκδράμει στο δάσος. Εκεί θα βρουν ένα μενταγιόν, το οποίο ξυπνά από το τάφο του τον Τζόνι, θύμα μιας μακάβριας όσο και παλιάς φάρσας.


Καθώς αυτός ξεκινάει την αναζήτησή του, ξεπαστρεύοντας όποιον βρεθεί μπροστά του, ο Νας προσπαθεί να επανεφεύρει τις γραφικές σινε-σφαγές εφήβων των 80s με ενδιαφέροντα, όχι όμως και απόλυτα επιτυχημένο τρόπο. Υιοθετεί την οπτική του δολοφόνου, αργούς, υπομονετικούς ρυθμούς και παλιομοδίτικο 4:3 κάδρο, δεν χρησιμοποιεί μουσικό σκορ, αξιοποιεί το φυσικό ντεκόρ (κομμάτι του οποίου μοιάζει να αποτελεί ο Τζόνι), ενώ δεν κλείνει τα μάτια στο σαδιστικό, αιματοβαμμένο θέαμα. Πρωτότυπος και τολμηρός ο συνδυασμός, άνισο και ημιτελές το τελικό αποτέλεσμα.

Καναδάς. 2024. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Τέρας της Φύσης

In a Violent Nature
2,5
  • Τρόμου
  • 2024
  • Διάρκεια: 94 '
  • Κρις Νας

Μια παρέα επτά νεαρών βρίσκει ένα μενταγιόν σε ένα απομονωμένο σημείο του δάσους κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής. Αυτό όμως ξυπνά από τον τάφο του τον Τζόνι, ο οποίος είχε πέσει θύμα μακάβριας φάρσας πριν από δεκαετίες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Τα 13 Τριαντάφυλλα" του Ισπανικού Εμφυλίου σε μια προβολή με ελεύθερη είσοδο

Πρόκειται για την αληθινή και συγκλονιστική ιστορία της εκτέλεσης 13 γυναικών από το ισπανικό φασιστικό καθεστώς το 1939.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2026

Filmschool: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το νέο πρακτικό σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου

Με έναρξη στις 7 Νοεμβρίου, το Filmschool καλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες να λάβουν μέρος στο πρακτικό σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου συνολικής διάρκειας 550 ωρών.

Ελληνικό box office: Οι υπερήρωες, η Τζέιν Όστεν και ο καλύτερος φίλος του Μπραντ Πιτ

Ο καιρός δεν ευνόησε τις open air προβολές και το "Στην Καρδιά του Κτήνους" άνοιξε διστακτικά, πολύ καλύτερα πάντως από το απογοητευτικό ντεμπούτο του "Λογική και Ευαισθησία". Στους πολυκινηματογράφους, αντίθετα, οι φαν των "Εκδικητών" έδωσαν το "παρών" δυναμικά.

Πέντε σπουδαίες αφορμές για σινεμά αυτή την εβδομάδα

Τα θερινά σινεμά εξακολουθούν να αποτελούν την τέλεια ευκαιρία να απολαύσουμε ορισμένες ενδιαφέρουσες ταινίες που παίζουν αυτό το διάστημα.

"Unusual Screening": Εκεί όπου ο θεατής γίνεται μέρος του έργου

Ένα δείπνο μετατρέπεται σε περφόρμας όπου το κοινό από θεατής γίνεται συμμέτοχος. Αυτή είναι η μοναδική εμπειρία του "Unusual Screening", το οποίο ολοκληρώνεται με προβολή ταινίας και ανοιχτή συζήτηση.

Οι 32ες Νύχτες Πρεμιέρας συναντούν το Release Athens - Μια άχαστη υβριδική προβολή

Η νέα συνεργασία των Νυχτών Πρεμιέρας με το Release Athens εγκαινιάζεται με μια ιδιαίτερη υβριδική προβολή αλλά και μια σειρά από μοναδικά μουσικά ντοκιμαντέρ.

Τι νέο θα δούμε στα σινεμά από αυτή την Πέμπτη

Το πολυαναμενόμενο "Ντίγκερ", το βραβευμένο "Naza" κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (1-7/10)