Ζούμε τη Στιγμή

2,5

Ρομαντική δραμεντί, η οποία προσπαθεί φιλότιμα να ισορροπήσει ανάμεσα στις φωτεινές και σκοτεινές στιγμές μιας σχηματικής ερωτικής ιστορίας. Ερμηνευτική απόλαυση, για ακόμα μία φορά, η Φλόρενς Πιου.

Ζούμε τη Στιγμή

Διασκευάζοντας σεναριακά για το σκηνοθέτη Ρίτες Μπάτρα το μυθιστόρημα του Τζούλιαν Μπαρνς "Ένα κάποιο τέλος", ο Νικ Πέιν (του τηλεοπτικού "Wanderlust") έδωσε κινηματογραφική ζωή σε έναν ηλικιωμένο Λονδρέζο (Τζιμ Μπρόουντμπεντ), ο οποίος, με αφορμή ένα γράμμα, επιστρέφει στο παρελθόν του επιχειρώντας έναν τελευταίο απολογισμό. Κατά πόσο έζησε τη στιγμή και κατά πόσο φοβήθηκε να αναμετρηθεί με τα συναισθήματά του; Το ίδιο ερώτημα θέτει και στο τελευταίο, πρωτότυπο σενάριο του Πέιν, το οποίο θέλει την Άλμουτ, μια νεαρή, ταλαντούχα σεφ, να πατάει με το αυτοκίνητό της τον πρόσφατα διαζευγμένο Τομπάιας. Η ατυχής γνωριμία τους θα εξελιχθεί σε ένα παθιασμένο ρομάντζο, την αντοχή του οποίου, όμως, θα δοκιμάσουν μέσα στα χρόνια απανωτές προκλήσεις.


Η Φλόρενς Πιου ("Λάιδη Μάκβεθ", "Μην Ανησυχείς Αγάπη μου") είναι για ακόμα μία φορά μια ερμηνευτική απόλαυση ως η ενστικτώδης, παρορμητική νέα γυναίκα που καλείται να υψώσει το (συναισθηματικό) ανάστημά της μπροστά στο πεπρωμένο. Χάρμα ιδέσθαι, τόσο στις ανάλαφρες όσο και τις συννεφιασμένες στιγμές, καθοδηγεί μια ρομαντική δραμεντί η οποία προσπαθεί φιλότιμα να ισορροπήσει τη γλυκόπικρη αίσθηση μιας σχηματικά "τραγικής" ερωτικής ιστορίας. Ο βραβευμένος με δυο BAFTA Ιρλανδός σκηνοθέτης Τζον Κρόουλι ("Boy A", "Brooklyn", "Η Καρδερίνα") προσπαθεί να τη νοστιμίσει με μια μη γραμμική αφήγηση που πηγαινοέρχεται στο χρόνο, ξεφεύγοντας έτσι από πολλές, αν και όχι όλες, τις μελοδραματικές παγίδες.

Γαλλία, Μ. Βρετανία. 2024. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Ζούμε τη Στιγμή

We Live in Time
2,5
  • Δραματική
  • 2024
  • Διάρκεια: 107 '
  • Τζον Κρόουλι

Η Άλμουτ, μια νεαρή, ταλαντούχα σεφ, πατάει με το αυτοκίνητό της τον πρόσφατα διαζευγμένο Τομπάιας. Η ατυχής γνωριμία τους θα εξελιχθεί σε ένα παθιασμένο ρομάντζο, την αντοχή του οποίου θα δοκιμάσουν απανωτές προκλήσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Σινεμά από το πρωί και στο Studio της Πλατείας Αμερικής

Άλλη μια αίθουσα του κέντρου έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που σύντομα θα ξεκινούν το πρόγραμμα προβολών τους από νωρίς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/10/2025

"Καποδίστριας" εναντίον όλων: Δείτε το τρέιλερ της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή

Μια πρώτη γεύση από την πολυσυζητημένη παραγωγή που βασίζεται στη ζωή του σημαντικού Έλληνα πολιτικού.

Η μπίρα που φέρνει κοντά τους σινεφίλ στις Νύχτες Πρεμιέρας

Η μπίρα που συνοδεύει κάθε κινηματογραφική στιγμή βρέθηκε και φέτος στο πλευρό των σινεφίλ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας", στηρίζοντας το Βραβείο Κοινού Fischer.

Το Cinéclub του Γαλλικού Ινστιτούτου δίνει 'Λευκή κάρτα' στον Γιώργο Ζώη

Μέσα από τη "Λευκή Κάρτα", ένας καταξιωμένος δημιουργός επιλέγει τρεις αγαπημένες του ταινίες, προσκαλώντας το κοινό να ανακαλύψει ή να ξαναδεί αριστουργήματα του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου.

"Γελοίοι Έρωτες": Ο Δημήτρης Κατσιμίρης επιστρέφει με μια σπονδυλωτή κωμικοτραγική ματιά στον έρωτα

Ο έρωτας συναντά το παράλογο στο νέο σπονδυλωτό έργο του Δημήτρη Κατσιμίρη, όπου το γέλιο και ο πόνος συνυπάρχουν σε έξι καθηλωτικές ιστορίες.

Ο Κιάνου Ριβς γίνεται άγγελος και έχει 'Τύχη Βουνό'

Μια πολλά υποσχόμενη κωμωδία με Keanu Reeves, Seth Rogen και Aziz Ansari έρχεται στους κινηματογράφους αυτή την Πέμπτη.

Ελληνικό box office: Η Έμα πήρε τ' όπλο της

Το παγωμένο θρίλερ "Στα Βάθη του Χειμώνα" με την Έμα Τόμσον ξεκίνησε δυναμικά, αλλά ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και το "Μια Μάχη Μετά την Άλλη" παρέμειναν άνετα στην κορυφή του top-10 για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.